Babysits’ actueel beleid voor het Coronavirus

Babysits’ actueel beleid voor het Coronavirus

Door Babysits, 3 minuten leestijd

14 april 2021 - Door de uitbraak van het Coronavirus worstelen veel ouders met kinderopvang. Dit is waarom wij onze community zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Rekening houdend met de nieuwe richtlijnen van het RIVM, proberen wij zo goed mogelijk advies te geven aan onze community.

Nederland is op 15 december 2020 in lockdown gegaan. Wat houdt dit precies in voor de kinderopvang? Buitenschoolse opvang blijft tot 27 april dicht, hierna gaat deze weer open. De scholen en kinderdagverblijven mogen met ingang van 8 februari 2021 weer open gaan. Hiernaast is het ook toegestaan om één oppas aan huis in te schakelen, die op je kinderen past.

Mag de oppas 's avonds werken?

Met ingang van 23 januari 2021 is er een avondklok ingesteld. Dit houdt in dat niemand meer na 22:00 uur 's avonds over straat mag. Het RIVM stelt dat oppassen geen geldige reden is om tijdens de avondklok buiten te zijn. Wanneer je als oppas aan het werk bent, moet je om uiterlijk 22:00 uur weer thuis zijn. Ben jij een ouder met een essentieel beroep? Dan mag je wel een gastouder laten oppassen op je kinderen. Wanneer gastouders een Eigen verklaring en Werkgeversverklaring bij zich hebben, mogen zij namelijk wel na 22:00 werken.

Richtlijnen Nederland

Hierbij gelden echter wel aangepaste richtlijnen. Naast de standaard richtlijnen die we al enkele maanden volgen, gelden er ook nieuwe adviezen voor heel Nederland wat betreft de kinderopvang (Veranderingenkinderopvang; 2020);

 • Ontvang thuis maximaal 1 persoon.
 • Draag mondkapjes in openbare ruimtes (vanaf 1 december 2020 verplicht)
 • Gaat je kind nog steed naar de nood-kinderopvang, omdat je zelf een cruciaal beroep hebt? Draag dan als ouder een mondkapje wanneer je je kind ophaalt van de kinderopvang.
 • Het dragen van mondkapjes, in uitvoering van pedagogisch werk wordt afgeraden.
 • De oppas/gastouder hoeft geen 1.5 meter afstand te houden van de kinderen.
 • De oppas/gastouder moet wel 1.5 meter afstand houden met de ouders van de kinderen en/of zijn of haar collega's.
 • De oppas moet voor 22:00 uur 's avonds thuis zijn (avondklok). De gastouder mag daarentegen wel 's avonds werken.
 • Wanneer één kind uit de klas het Coronavirus heeft, moeten de rest van de kinderen verplicht 10 dagen in zelf quarantaine en na 5 dagen zich laten testen op het virus.

Wij vragen dat onze community het advies opvolgt en zich houdt aan ons beleid wat betreft veilig oppassen in tijden van sociale afstand. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Ons Corona Beleid

 • Heb 1 vaste oppas per gezin
 • Blijf thuis bij klachten
 • Meet je temperatuur 2 uur voor de oppasafspraak op

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand

Nieuwe functies

Voor ouders en oppassen die wegens het virus geen fysieke oppas/oppaswerk meer kunnen en willen, hebben wij twee nieuwe functies gelanceerd, namelijk oppassen op afstand en online huiswerkbegeleiding.

Meer informatie

Wil je meer weten over veilig oppassen in tijden van sociale afstand of andere dingen omtrent het Coronavirus? Lees meer in de specifieke artikelen die wij daarvoor geschreven hebben:

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand

Oppassen op afstand

Online huiswerkbegeleiding

Ouders-helpen-Ouders

Tips en activiteiten voor de thuisblijvers

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand