#Momlife - een realistisch beeld

#Momlife - een realistisch beeld

Door Babysits, 5 minuten leestijd

Moeder zijn is niet niks en al die verantwoordelijkheid kan soms overweldigd voelen. Het goede nieuws is: je bent niet de enige! En hoewel we weten dat alle ouders met deze problemen worstelen, willen we dit artikel opdragen aan alle moeders die deze week Moederdag vieren!

We vroegen moeders van over de hele wereld om hun ervaringen met ons te delen. Het resultaat is simpel: waar je ook woont, hoeveel kinderen je ook hebt, of je ze nu alleen opvoedt of samen met een partner; zich gestrest en overweldigd voelen is iets dat alle moeders van tijd tot tijd ervaren. Dit is waarom wij een verwachting versus realiteit illustratie hebben gemaakt. Kun jij je hierin herkennen?

Moederdag verwachting vs realiteit illustratie

We vroegen aan een aantal moeders wat het zijn van een moeder voor hen betekent;

"Moederschap betekent voor mij; genieten van kleine dingen, verantwoordelijkheid, inlevingsvermogen, creatief zijn (oplossingen bedenken), kind op nummer 1 en dan je eigen behoeftes op plek 2."

"Het moederschap brengt het beste in mij naar boven en kanten die ik uitdagend vind, maar enorm van kan leren. - Mamamentje"

Je kunt lezen dat moeder zijn zoveel meer inhoudt dan een verantwoordelijke ouder zijn. Angst, woede en twijfel aan zichzelf zijn slechts enkele gevoelens die moeders vaak ervaren. Maar de mening van de samenleving over de taken en ervaringen van moeders is soms anders.

#Momlife: Stop met jezelf te vergelijken

Dus, waar gaat dit gedoe over #momlife over? Social media is een geweldig hulpmiddel om in contact te blijven met je vrienden, vooral als je ze niet persoonlijk kunt bezoeken. Maar laten we eerlijk zijn. Het kan ook vermoeiend zijn om constant een reeks perfecte gezinsfoto's van anderen te zien. Het kan je verleiden om jezelf en je eigen gezinsleven te vergelijken met dat van gezinnen op apps zoals Instagram.

We vroegen een aantal moeders of zij zich soms overweldigd voelen door socialmediaposts van andere ouders of gezinnen.

“Sociale media is voor mij niet zo overweldigend. Je ziet veelal de leuke dingen en over de minder leuke dingen wordt vaak niet gesproken. Ik denk altijd maar zo: iedereen leeft zijn of haar leven op zijn eigen manier. Ik laat me door sociale media niet beïnvloeden.”

“Uiteraard vergelijkt iedereen zichzelf in meer of mindere mate met andere moeders op het internet. Ik voel mij niet overweldigd door anderen. Ik weet heel goed waar ik voor sta en wat ik mijn kinderen wil meegeven. Iedereen maakt andere keuzes en alle keuzes zijn goed als jij als moeder er maar achter kan staan. - Mamamentje”

Begrijp ons niet verkeerd, we vinden het heel leuk als ouders hun mooie momenten met hun gezin delen. Maar we zijn ook van mening dat het belangrijk is om te onthouden dat deze inhoud slechts een klein deel van een familiedag vertegenwoordigt. En we willen je eraan herinneren dat je jezelf niet moet vergelijken met onrealistische normen. Weet dat het oké is om je overweldigd te voelen door alle gekte die een familie met zich meebrengt; vooral in deze ongekende tijden.

Bekijk deze infographic om enkele citaten van moeders zoals jij van over de hele wereld te vinden:

Het zijn van een moeder

Jij verdient dit! DIY spa thuis

Daarom willen we je helpen ontspannen en je weer op jezelf en je eigen gezin te concentreren. En wat is een betere vorm van ontspanning dan een spa? Juist: een doe-het-zelf spa thuis! Nou, misschien moeten we eerlijk zijn en toegeven dat het misschien niet zo ontspannend is als een echte spadag, maar met de huidige omstandigheden is het nog steeds een goede manier om een ​​paar uur aan de realiteit te ontsnappen. Dit is onze favoriete routine voor een doe-het-zelf-spa!

DIY spa-ideeën thuis

1. Kom in de stemming

Om optimaal van je spa-momenten te genieten, is de juiste mentaliteit een van de belangrijkste voorwaarden. Pak je koptelefoon en zoek een ontspannende afspeellijst. Je kunt ook proberen naar een podcast te luisteren die je ontspant of je spa-ervaring zelfs beginnen met meditatie als je je vandaag extra spiritueel voelt.

2. Zet de tools klaar

Voordat je jezelf opsluit in de badkamer, moet je ervoor zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt voor je doe-het-zelf-spa: gezichtsmaskers, een kopje thee of koffie, badzout, uw favoriete voetscrub, nagellak en iets om je te vermaken in de spa. Vergeet echter niet dat het belangrijkste doel is om te ontspannen! Dus als al deze voorbereiding je stress bezorgen, kun je net zo goed genieten van een eenvoudig bad zonder luxe badzout, tijdschriften en drankjes.

3. Geniet van de nagloed

Ga langzaamaan weer terug naar de werkelijkheid. Trek je favoriete zachte trui, een comfortabele broek en zachte sokken aan. Als je je een beetje opgewarmd voelt door de warme douche of het bad, zorg er dan voor dat je niet meteen ijskoude drankjes drinkt. Drink iets dat beter bij je huidige lichaamstemperatuur past, bijvoorbeeld lauwe thee.


Heb je na het lezen van dit artikel ook het idee dat je wel wat ontspanning kan gebruiken? Dat snappen wij goed! Het is gemakkelijk om jezelf te laten verstrikken in een onrealistische levensstijl en de gepolijste wereld die social media soms laat zien. Probeer onze doe-het-zelf spa-tips om jezelf weer tot rust te brengen in deze stressvolle tijden.

Het belangrijkste is niet te vergeten dat het prima is om fouten te maken en je gestrest te voelen. Je overweldigd voelen is net zo goed een onderdeel van moeder zijn als eindeloos van je kinderen houden!