Babysits biedt nieuwe functie

Babysits biedt nieuwe functie

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Oppasplatform Babysits biedt nu een functie voor oppassen op afstand.

Opgelet! Nieuwe functie; Op afstand beschikbaar

Babysits, een online platform dat ouders verbindt met zorgverleners, blijft hun gemeenschap helpen in deze ongekende tijden. De scholen en kinderopvang in Nederland zijn gesloten en de maatregelen worden met de dag strenger. Naast de overheidsmaatregelen leidt de situatie rond het Coronavirus ook tot strijd bij het vinden van kinderopvang. Deze situatie heeft de kinderopvangmarkt in Nederland ernstig getroffen en Babysits ziet extreem volatiele aanmeldingen van zowel ouders als oppassen. Babysits onderneemt actie en heeft onlangs een nieuwe functie uitgebracht om oppassen op afstand te ondersteunen.

“Het hele Babysits-team werkt momenteel aan het aanpassen van onze diensten aan de huidige situatie en omstandigheden. Al onze middelen zijn gericht op de ontwikkeling van nuttige nieuwe functies en content om onze missie na te streven om gemeenschappen te versterken rond kinderopvang - nu ook op afstand.” - Peter Van Soldt, oprichter van Babysits

Ernstige impact op kinderopvang

Maatregelen van de Nederlandse overheid, zoals de aankondiging van de sluiting van de scholen op 16 maart, worden gevolgd door een aanzienlijke toename van het aantal nieuwe oppas-accounts die op Babysits worden aangemaakt. In vergelijking met de gemiddelde aanmeldingen per dag in 2019 met de huidige cijfers, zag Babysits een stijging van 202% tussen 15 maart (aankondiging van de sluiting van scholen) en 18 maart.

Aantal oppassen tijdens Corona Oppas-accounts die in maart 2020 per dag in Nederland zijn aangemaakt, afkomstig uit Babysits Statistics

Het vinden van geschikte kinderopvang wordt steeds moeilijker, ook al neemt de vraag aan de kant van de ouders toe; vooral voor ouders die vitale functies hebben en niet thuis kunnen werken. Kinderopvang is ook belangrijk voor ouders die op dit moment thuis aan het werken zijn.

Nieuwe functie op Babysits: oppassen op afstand

Als reactie op deze toenemende vraag in de kinderopvang heeft Babysits, rekening houdend met de maatregelen van de overheid, hun nieuwe functie 'Oppassen op afstand' geïntroduceerd. Op hun profiel kunnen oppassen (1) aangeven dat ze op afstand beschikbaar zijn via Skype of een ander platform voor videogesprekken en (2) ouders informeren over speciale vaardigheden die ze hebben voor de afspraak voor oppassen op afstand. Oppassen kunnen gezinnen ondersteunen met huiswerkbegeleiding, voorlezen aan de kinderen, spelletjes met ze spelen, enz. Ouders kunnen hun zoekresultaten filteren op beschikbaarheid op afstand en in één oogopslag zien hoeveel oppassen er beschikbaar zijn om online te helpen.

Met deze nieuwe functie wil Babysits gezinnen ondersteunen die worstelen met thuisonderwijs, ideeën bedenken om de kinderen te vermaken en het gebrek aan sociale interactie buiten hun eigen gezin. Daarnaast zijn veel oppassen momenteel op zoek naar manieren om hun extra tijd efficiënt door te brengen. Met oppassen op afstand kunnen ze blijven werken met kinderen en geld verdienen.

Meer informatie over de nieuwe functie.

Dagelijkse content op de website

Naast de nieuwe functie probeert Babysits zoveel mogelijk content aan te leveren via de website en social media om de gezinnen en oppassen die thuis zijn te ondersteunen. De artikelen op de website variëren van ‘manieren om het Coronavirus uit te leggen aan de kinderen’ tot ‘tips om thuis met de kinderen te werken’ en veel ‘knutsel- en receptideeën om je thuis te blijven vermaken’.

Meer informatie over de artikelen.

Over Babysits: Babysits is een wereldwijd online platform dat ouders verbindt met oppassen, nanny’s en gastouders. Het bedrijf is in 2008 opgericht door Peter Van Soldt in Nederland en is de afgelopen jaren wereldwijd uitgebreid. Met momenteel 1,7 miljoen gebruikers in 38 landen wereldwijd, is Babysits een van de grootste spelers in de branche.