Babysits introduceert... Boekingen

Babysits introduceert... Boekingen

Door Babysits
4 minuten leestijd

Wil je online een oppas boeken en betalen? Dit kun je nu doen via Babysits! Lees hier meer over onze makkelijke, veilige en contantloze-functie. Om het contact tussen ouders en aanbieders van kinderopvang verder te vergemakkelijken, lanceerde Babysits de nieuwe functie Boekingen. Ouders kunnen nu snel en rechtstreeks een oppasafspraak met de oppas boeken en betalen via ons platform.

Via Babysits Boekingen kun je nu gemakkelijk betalen of betaald worden via Babysits, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of je wel contant geld bij je hebt. Ook hoef je je als oppas geen zorgen meer te maken over het feit of je het geld voor je oppaswerk wel zult ontvangen of niet.

Voordelen van Babysits Boekingen

Het boeken van je oppasafspraak via ons platform heeft zo zijn voordelen:

 • Zowel de ouder als de oppas kunnen hun afspraken en hun schema's makkelijk beheren. Als oppas weet je precies op welke dagen je vrij bent om te oppassen. Als ouder weet je precies op welke dagen je verzekerd bent als het om kinderopvang gaat en voor welke dagen je nog een oppas moet vinden.
 • Ouders kunnen veilige betalingen doen via een betrouwbaar platform en er zeker van zijn dat hun geld de oppas bereikt zodra de afspraak met succes is voltooid.
 • Oppassen krijgen een gegarandeerde betaling via ons betrouwbare platform. Zodra de oppasafspraak is afgerond, ontvangt de oppas het geld met 100% zekerheid. Geen lastige situaties meer tussen ouders en oppassen door vergeten betalingen.
 • De transactie is zonder contant geld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het exacte wisselgeld.
 • Het boeken van je oppasafspraak via Babysits is een manier om fraude te voorkomen in de kinderopvangbranche.
 • In geval van nood maken Babysits Boekingen makkelijke last-minute boekingen en annuleringen mogelijk, zowel voor ouders als oppassen.

Hoe het werkt

Boekingen is onze nieuwe service die ouders en oppassen de mogelijkheid biedt om hun afspraken te plannen en te betalen via onze website of onze app.

Voor ouders zijn er geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Boekingen. We rekenen echter een toeslag over de prijs van de boeking voor oppassen om de kosten van ons betalingssysteem te dekken. Dat is dus iets waar oppassen rekening mee kunnen houden bij het bepalen van hun oppas tarief.

We waarderen herhaal boekingen, daarom levert het boeken van meerdere afspraken via Babysits je een Badge op. Boeken via Babysits is ook één van de voorwaarden om Supersitter te worden!

Een afspraak maken

 1. Vind de perfecte oppas om voor je kind te zorgen.
 2. Nadat je contact hebt opgenomen met de oppas en door het kennismakingsgesprek zeker weet dat dit de juiste oppas is voor je gezin, klik je op de knop "Boekingsaanvraag" in het profiel van de oppas. Je kan ook vanuit je inbox een boeking aanvragen, de boekingsmogelijkheden verschijnen aan de zijkant van de chat met de gewenste oppas.
 3. Stel een datum en tijd in voor de oppasafspraak en schrijf de oppas een bericht met wat extra informatie, zodat zij kunnen beslissen of de afspraak en je gezin bij hen passen.
 4. Zodra de oppas de boeking accepteert, betaal je voor de boeking.
 5. Voilá, je oppasafspraak is bevestigd en gepland.
 6. Als de oppasafspraak is afgerond, ontvangt de oppas het geld binnen 5 tot 10 dagen. Hij of zij ontvangen een e-mail met de dag wanneer de betaling naar schatting zal worden overgemaakt.

Waar je de boekingen kunt vinden

Zodra je inlogt op je account, kan je al je geplande boekingen rechtsboven op de pagina vinden. Je ziet een tabblad met de naam 'Boekingen' direct naast je Inbox.

Hoe je de afspraak kunt annuleren

Op de Boekingen pagina zie je al je huidige, eerdere en toekomstige boekingen. Open de boeking die je wil annuleren en klik op de knop "Boeking annuleren". Zodra je erop klikt, wordt je afspraak met succes geannuleerd.

Op het moment dat één van de partijen de boeking annuleert, ontvangt de andere partij een e-mailbevestiging en een pushmelding van deze annulering zodat iedereen te allen tijde goed op de hoogte is van de actuele stand van de boeking.