DIY lieveheersbeestje Valentijnsdag kaart maken

DIY lieveheersbeestje Valentijnsdag kaart maken

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Valentijnsdag is dé aangewezen dag waar je je liefde voor je oppas, leraar, partner, best friend, je kinderen of zelfs je ouders kunt tonen. Een valentijnskaart kopen voor degene waarom je geeft is leuk, maar het maakt het veel specialer als je er zelf één maakt. Met deze makkelijke valentijns-diy heb je in no-time een prachtige zelfgemaakte Valentijnsdag kaart gemaakt voor jouw geliefde.

Waar staat het lieveheersbeestje voor?

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een schattig lieveheersbeestje te maken als valentijnskaart. Het lieveheersbeestje heeft namelijk in veel landen een hele mooie betekenis. Niet alleen staat het beestje voor geluk en is het een symbool tegen zinloos geweld, maar in sommige landen betekent het lieveheersbeestje ook de kans om liefde te vinden. Het aantal stippen op de rug van het beestje zijn namelijk het aantal dagen of weken dat je nog moet wachten om je ware liefde tegen het lijf aan te lopen. Hoe romantisch is dat!

Wat je nodig hebt om deze diy te maken: :

  • Rood, zwart en wit papier
  • Een zwarte pen of stift
  • Een schaar
  • Lijm
  • Een nietmachine
  • Een potlood

Laten we beginnen! Maak een lieveheersbeestjes valentijnskaart

Stap 1: Teken met een potlood het lichaam van het lieveheersbeestje op het zwarte papier en knip deze hierna uit.

ladybug valentines day card

Stap 2: Teken een cirkel op het rode papier en knip deze uit. Zorg ervoor dat deze cirkel net iets groter is dan het lichaam van het lieveheersbeestje.

Stap 3: Knip vervolgens deze rode cirkel door midden. Dit zijn de vleugels van het lieveheersbeestje.

ladybug valentines day card

Stap 4: Teken 10 hartjes op het zwarte papier en knip deze daarna zorgvuldig uit.

Stap 5: Plak de hartjes op de vleugels van het lieveheersbeestje.

ladybug valentines day card

Stap 6: Teken vervolgens een cirkel op het witte papier. Zorg ervoor dat de cirkel net iets kleiner is dan het lichaam van het lieveheersbeestje.

Stap 7: Nu is het eindelijk tijd om iets liefs te schrijven voor degene waar je zoveel om geeft. Pak je zwarte stift of pen erbij en schrijf jouw boodschap op voor die ene speciale persoon. Het berichtje hoeft niet lang te zijn, maar door je waardering voor diegene uit te drukken zal je deze persoon sowieso gelukkig maken!

valentines day card

Stap 8: Plak het witte papier met de tekst op het lichaam van het lieveheersbeestje.

Stap 9: Niet beide vleugels aan de onderkant van het hoofd van het lieveheersbeestje. Zorg ervoor dat de vleugels een beetje openstaan, zodat je nog steeds je bericht kan lezen.

ladybug valentines day card

En voilà je eigen zelfgemaakte valentijnskaart is klaar! Nu is het tijd om deze te geven aan je geliefde! Vond jij deze Valentijns DIY ook zo leuk? Bekijk dan zeker onze andere valentijns knutselwerkjes!

Fijne Valentijnsdag!

Happy Valentine's Day