Origami tulpen voor Moederdag

Origami tulpen voor Moederdag

Door Babysits, 3 minuten leestijd

9 mei 2021 is het alweer Moederdag. Heb je nog geen idee wat voor cadeautje je graag wilt geven aan je moeder? Maak je geen zorgen, wij hebben een hele leuke DIY voor je bedacht. Met deze DIY origami tulpen kun je een heel leuk zelfgemaakt cadeau geven aan je moeder voor Moederdag. Zo fleur je haar zeker op en kun je je waardering voor haar tonen.

diy origami tulips mothers day

Materialen:

  • 20x20 cm papier
  • Houten stokken
  • Lijm (optioneel)

Aan de slag:

Stap 1. Pak het vel papier erbij (20x20cm). Pak hierna een rand van het papier vast en vouw deze diagonaal aan beide kanten naar de tegenoverliggende rand.

Stap 2. Als het goed is heb je nu een x-vorm in het midden van het papier. Nu moet je het papier zowel horizontaal als verticaal vouwen. Wanneer je dit gedaan hebt hoor je een stervorm te krijgen in het midden van je papier.

Zoals je kunt zien op de afbeelding hieronder, heb je na stap 1 en twee, 8 driehoeken op je papier.

Origami tulpen

Stap 3. Laten we ons papier in de vorm van een tent plaatsen en de linkerbovenkant naar het midden vouwen. Doe dit via de onderkant. Als dit klaar is, zouden we ook de rechtsboven naar beneden in het midden moeten kunnen vouwen.

Als we klaar zijn, moeten we eindigen met een driehoek.

origami tulpen stap 2

De driehoek heeft nu twee lagen!

Stap 4. Laten we verder gaan, laten we de rechter onderrand van onze driehoek (alleen de bovenste laag, de onderkant intact laten) naar de bovenrand vouwen en dit ook herhalen met de linker onderrand. Laten we nu de driehoek omdraaien en de stappen herhalen met de andere kant die onze onderste laag is.

Moederdag knutselwerkje

Nu hebben we een klein ruitvormig papier gemaakt met twee kanten.

Stap 5. Vouw nu het rechter driehoekje van de ruitvorm naar binnen en doe dit ook voor de linker driehoek. Doe hetzelfde aan de andere kant van de ruitvorm.

We moeten het ruitvormige stuk zo vouwen dat de open rand aan de onderkant zit en de gesloten rand aan de bovenkant zit.

origami bloemen maken

Stap 6. Door dit te doen, hebben we twee vakken in het midden van de ruit gemaakt die we in elkaar kunnen schuiven, aangezien ze open randen hebben. Doe hetzelfde ook aan de andere kant.

Tip: je kunt deze twee vakken ook aan elkaar lijmen, mocht het op deze manier beter blijven zitten.

origami tulpen stap 5

Stap 7. Om het 3D-resultaat te krijgen, moeten we in het open gat blazen, zodat het papier in zijn vorm kan bloeien.

Stap 8. Last but not least, moeten we de bovenste lagen aan elke kant naar het midden van de bloem vouwen om de bloembladen te maken.

origami tulpen voor moederdag

En voila! Je hebt je eigen zelfgemaakte origami-tulp gemaakt; het perfecte Moederdagcadeau!

Vond je deze DIY leuk en heb je deze DIY ook gemaakt? Dat vinden we super leuk om te zien. Deel je foto op instagram en vergeet ons niet te taggen @babysits!

Ben je nog op zoek naar andere cadeautjes die je zou kunnen maken voor je moeder op Moederdag? Neem dan zeker een kijkje bij ons andere artikel over de beste cadeau-ideeën voor moederdag!