Maak kennis met de Oppas van de Maand Josephine

Maak kennis met de Oppas van de Maand Josephine

Door Babysits
3 minuten leestijd

Om je kennis te laten maken met een aantal ervaren en gepassioneerde oppassen introduceren wij elke maand de Oppas van de Maand van Babysits. De Oppas van de Maand is een kinderoppas die via Babysits aan de slag is en positieve reacties heeft gekregen van de ouders op ons platform.

Deze maand hebben we de oppas Josephine uit Rotterdam geïnterviewd om meer over haar te weten te komen.

Hoe ben je begonnen als oppas bij Babysits?

Doordat ik twee jongere zusjes heb wist ik al snel dat ik van kinderen hou en daarom graag wilde oppassen. Op mijn 14e begon ik dan ook met oppassen bij kindjes uit de buurt. Omdat ik graag bij meerdere gezinnen wilde oppassen en deze niet altijd kon vinden in mijn persoonlijke netwerk heb ik mij een aantal jaar later ingeschreven bij Babysits. Sindsdien pas ik op bij verschillende gezinnen die ik via Babysits heb gevonden en ik wil dit nog vele jaren blijven doen.

Wat zijn de vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens het oppaswerk?

De ervaring die ik heb opgedaan door het oppassen en alles wat ik ervan heb geleerd is voor mij zeer waardevol. Ook op momenten dat ik niet aan het oppassen ben heb ik iets aan al mijn oppaservaring. Bij oppassen komen namelijk veel belangrijke vaardigheden kijken waar je de rest van je leven profijt bij hebt. Voor mij heeft oppassen bijgedragen aan eigenschappen zoals verantwoordelijkheid, communicatie, probleemoplossend vermogen, zelfvertrouwen en geduld. Daarnaast is oppassen natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk!

Oppas van de Maand

Het is een grote verantwoordelijkheid om voor iemands kinderen te zorgen en die ga ik graag aan!

Wat vind je het leukst aan oppassen op kinderen?

Ik ben dol op kinderen dus het leukste aan oppassen is voor mij dat het meestal helemaal niet voelt als werken, maar ik er vooral plezier aan beleef. Knutselen, naar de kinderboerderij, koekjes bakken of verhaaltjes voorlezen, elke dag is anders maar met kinderen zal ik me nooit vervelen.

Als je ergens regelmatig oppast leer je een gezin bovendien goed kennen en zie je de kinderen ontwikkelen. Als ouders en kinderen je vertrouwen bouw je een unieke band met ze op. Zo mocht ik bijvoorbeeld eens een heel weekend oppassen terwijl de ouders samen een weekendje weg gingen, wat een hele leuke en bijzondere ervaring was.

Het is een grote verantwoordelijkheid om voor iemands kinderen te zorgen en die ga ik graag aan! Daarom ben ik ontzettend blij dat ik deel uitmaak van de Babysits community.