Zelf ijs maken

Zelf ijs maken

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Zelf ijs maken zonder ijsmachine kan! Ben je op zoek naar verkoeling en wil je je suikerinname hiernaast verminderen? Dan hebben wij een geweldig alternatief voor je, namelijk zelf ijs maken met bevroren fruit en yoghurt

Je hebt vast wel eens zelf ijs proberen te maken. Zelfgemaakte bevroren lekkernijen zijn een geweldig alternatief voor ijs die je in de winkel kunt kopen, omdat ze weinig tot geen toegevoegde suikers bevatten. Deze zelfgemaakte fruitijsjes zijn gemakkelijk genoeg om met je kinderen te maken en je kunt het recept gemakkelijk aanpassen om je eigen ijssmaak te creëren! Met dit recept kun je 6 ijslollystokjes maken om van te genieten.

fruitijslolly’s

Om dit recept te volgen en gezond ijs te maken, heb je nodig;

  • Gewone yoghurt
  • Vers fruit
  • Jam
  • 6 ijssticks
  • 6 ijsvormpjes (je kunt ze kopen of gewoon wat lege yoghurtpotjes gebruiken)

Nu je ingrediënten klaar liggen, kun je de volgende stappen volgen;

  1. Combineer de gewone yoghurt met het verse fruit
  2. Giet een lepel jam in elke yoghurtpot
  3. Voeg nu in elke pot de fruityoghurt toe
  4. Werk af door de ijslollystokjes in elke pot te steken
  5. Je ijsjes zijn nu klaar om een paar uur in de vriezer te rusten. Zodra ze hard zijn en de stok daadwerkelijk in de ijslolly blijft steken, zijn de lekkernijen klaar om geserveerd te worden!

Wist je dat vers fruit ongeveer 90% water bevat, maar ook veel vitamines en mineralen die essentieel zijn voor ons lichaam om te functioneren? Als je nieuwsgierig bent naar meer kindvriendelijke gezonde recepten, bekijk dan zeker onze gezonde recepten voor kinderen.