Waarom oppassen de leukste bijbaan is

Waarom oppassen de leukste bijbaan is

Door Babysits
4 minuten leestijd

Het zijn van een kinderoppas of oppasstudent is misschien wel de leukste bijbaan die er is! Niks is leuker dan knuffelen en spelen met kinderen. Met Babysits wordt het oppaswerk nog leuker, omdat jij als oppas controle hebt over jouw eigen werktijden, werkgevers en jouw oppas tarief!

Wil je wat extra geld verdienen? Ben je een student en wil je een baan die bij jouw huidige levensstijl past? Of wil je een baan die een verschil maakt? Als het antwoord hierop ja is, dan is het zijn van een kinderoppas iets voor jou. Hier zijn vijf redenen waarom oppassen de beste baan ter wereld is!

1. Maak een verschil

Tijd doorbrengen met jongeren zal onvermijdelijk een effect op hen hebben. Je hebt veel interesses, hobby's en ervaringen die je kunt delen met de kinderen waarop je past. De kinderen zullen veel baat hebben bij je vaardigheden en mentorschap. Je kunt ze namelijk helpen met hun huiswerk of ze leren te fiets. Verder kan je jouw taalvaardigheden met ze delen. Alle kleine dingen die je doet, zullen van invloed zijn op de kinderen waarmee je werkt, zullen langdurige relaties opbouwen en zullen geweldige herinneringen creëren!

2. Leer waardevolle vaardigheden

Als babysitter krijg je een grote verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid is goed voor je persoonlijke groei. De vaardigheden die je leert en ontwikkelt tijdens het oppassen, zullen enorm ten goede komen aan jezelf, zowel in je persoonlijke leven als in je toekomstige werkomgeving. Oppassen verbetert je tijdsbeheer en vergroot je creativiteit, geduld en zelfvertrouwen. Dit zijn allemaal eigenschappen die belangrijk zijn voor succes in de toekomst.

Oppasbaan

3. Goed betaald

Oppassen is een geweldige kans om geld te verdienen. In tegenstelling tot andere banen wordt het oppassen meestal contant betaald. Er wordt hierop dus geen belasting in mindering gebracht en je hoeft geen weken te wachten om jouw salaris te ontvangen. Hiernaast verdient het zijn van een kinderoppas gemiddeld beter dan de meeste bijbaantjes. Dit komt omdat ouders vaak bereid zijn om meer te betalen als hun kinderen goed worden verzorgd! Nieuwsgierig naar wat het uurtarief is van een oppas? Check dan hier het gemiddelde oppas tarief in Nederland!

Pro tip: hoe meer kinderopvang gerelateerde kwalificaties je behaalt, hoe hoger je jouw uurtarief kan stellen!

4. Flexibele uren

Er zijn niet veel banen waar je zelf jouw eigen uren kunt bepalen. Als kinderoppas kun je jouw werk rond je leven heen plannen, in plaats van andersom. Het is een enorm voordeel om jouw eigen werkuren te kunnen organiseren, vooral als je bijvoorbeeld nog een student bent en je de ene week meer tijd hebt om te werken dan de andere. Dan is het zijn van een oppasstudent ideaal. Als je het Babysits platform gebruikt, ben je de baas over jouw eigen planning en hoef je je alleen maar te verbinden aan de werktijden die het beste bij jou passen.

5. Herleef je jeugd

Zin om met LEGO te spelen, de speeltuin te bezoeken of je favoriete kinderprogramma's op TV te bekijken? Tijdens het oppassen, is het geaccepteerd om weer eens van al jouw favoriete kinderbezigheden te genieten. Bovendien word je ervoor betaald! Bezoek je jeugd opnieuw en geniet ervan: het is een win-win situatie.

oppaswerk

Heb jij al helemaal zin om te gaan werken met kinderen?

Bekijk in de onderstaande video hoe je een account aanmaakt op Babysits en kunt gaan beginnen als oppas.

Vind hier dan snel oppaswerk bij jou in de buurt!

Oppaswerk Amsterdam

Oppaswerk Rotterdam

Oppaswerk Utrecht

Oppaswerk Eindhoven

Oppaswerk Breda

Oppaswerk Zwolle

Vind oppaswerk bij jou in de buurt