Oppassen - De leukste bijbaan

Oppassen - De leukste bijbaan

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Oppassen is misschien wel de leukste bijbaan die er is! Niks is leuker dan knuffelen en spelen met kinderen. Met Babysits wordt het oppaswerk nog leuker, omdat je controle hebt over jouw eigen werktijden, werkgevers en jouw oppas tarief!

Wil je wat extra geld verdienen? Wil je een baan die bij jouw huidige levensstijl past? Of wil je een baan die een verschil maakt? Als het antwoord hierop ja is, dan is het zijn van een oppas iets voor jou. Hier zijn vijf redenen waarom oppassen de beste baan ter wereld is!

1. Goed betaald

Oppassen is een geweldige kans om geld te verdienen. In tegenstelling tot andere banen wordt het oppassen meestal contant betaald. Er wordt hierop dus geen belasting in mindering gebracht en je hoeft geen weken te wachten om jouw salaris te ontvangen. Ouders zijn vaak bereid meer te betalen om ervoor te zorgen dat hun kinderen goed worden verzorgd! Nieuwsgierig naar wat het uurtarief is van een oppas? Check dan hier het gemiddelde oppas tarief in Nederland!

Pro tip: hoe meer kinderopvang gerelateerde kwalificaties je behaalt, hoe hoger je jouw uurtarief kan stellen!

2. Flexibele uren

Er zijn niet veel banen waar je zelf jouw eigen uren kunt bepalen. Als oppas kun je jouw werk rond je leven heen plannen, in plaats van andersom. Het is een enorm voordeel om jouw eigen werkuren te kunnen organiseren. Als je het Babysits platform gebruikt, ben je de baas over jouw eigen planning en hoef je je alleen maar te verbinden aan de werktijden die het beste bij jou passen.

3. Maak een verschil

Tijd doorbrengen met jongeren zal onvermijdelijk een effect op hen hebben. Je hebt veel interesses, hobby's en ervaringen die je kunt delen met de kinderen waarop je past. De kinderen zullen veel baat hebben bij je vaardigheden en mentorschap. Je kunt ze namelijk helpen met hun huiswerk of ze leren te fiets. Verder kan je jouw taalvaardigheden met ze delen. Alle kleine dingen die je doet, zullen van invloed zijn op de kinderen waarmee je werkt, zullen langdurige relaties opbouwen en zullen geweldige herinneringen creëren!

4. Leer waardevolle vaardigheden

Als babysitter krijg je een grote verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid is goed voor je persoonlijke groei. De vaardigheden die je leert en ontwikkelt tijdens het oppassen, zullen enorm ten goede komen aan jezelf, zowel in je persoonlijke leven als in je toekomstige werkomgeving. Oppassen verbetert je tijdsbeheer en vergroot je creativiteit, geduld en zelfvertrouwen. Dit zijn allemaal eigenschappen die belangrijk zijn voor succes in de toekomst.

5. Herleef je jeugd

Zin om met LEGO te spelen, de speeltuin te bezoeken of je favoriete kinderprogramma's op TV te bekijken? Tijdens het oppassen, is het geaccepteerd om weer eens van al jouw favoriete kinderbezigheden te genieten. Bovendien word je ervoor betaald! Bezoek je jeugd opnieuw en geniet ervan: het is een win-win situatie.