Wat betekent het als iemand een identiteitsbewijs heeft verstrekt?

We willen dat je erop kunt vertrouwen dat mensen op Babysits zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Een manier waarop we dat doen, is door de gebruiker een Officieel Identiteitsbewijs te laten opgeven. Dit kan een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs enz. zijn.

Als er 'identiteitsbewijs verstrekt' staat bij een ouder of oppas, betekent dit dat deze persoon met succes een Officieel Identiteitsbewijs heeft toegevoegd. Dit helpt ons om Babysits veilig te houden, fraude te bestrijden en meer.

Is het toevoegen van een identiteitsbewijs veilig?

ID-verificatie wordt veilig en beveiligd verwerkt door onze partner Stripe. Wat de reden ook is, je identiteitsbewijs zal nooit worden gedeeld met iemand anders die Babysits gebruikt of met derden.

Hoe wordt een identiteitsbewijs gecontroleerd?

Gebruikers maken foto's van fysieke identiteitsbewijzen met hun desktop- of mobiele telefooncamera en sturen deze naar Babysits. Het systeem probeert vast te stellen of het geüploade document echt is.

Vervolgens moeten gebruikers een selfie maken. Hiermee wordt gecontroleerd of het gezicht op het identiteitsbewijs en de selfie overeenkomen.

Het voltooien van deze procedure betekent niet dat een ouder of oppas goedgekeurd is, garandeert niet wat iemands identiteit is en is geen garantie dat interactie met hen veilig zal zijn. Gebruik altijd je eigen gezonde verstand en volg onze veiligheidstips.