Help - Identiteitsverificatie

Identiteitsverificatie

Waarom wordt leden gevraagd om identiteitsverificatie uit te voeren?

We willen dat je erop kunt vertrouwen dat de mensen op Babysits zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Door de identiteit van onze leden te verifiëren, kunnen we een veiligere omgeving creëren, frauduleuze activiteiten voorkomen en ons beschermen tegen identiteitsdiefstal.

Om vertrouwens- en veiligheidsredenen kan leden worden gevraagd hun identiteit te verifiëren voordat ze contact kunnen opnemen met andere leden.

Voor identiteitsverificatie is een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto nodig, zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

Als je niet over een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto beschikt, kan je de identiteitsverificatie niet voltooien. Probeer het opnieuw zodra je een officieel identiteitsbewijs met foto hebt verkregen.

Wat betekent het als iemand zijn identiteit heeft geverifieerd?

Leden maken beelden van fysieke identiteitsdocumenten met de camera van hun desktop of mobiele telefoon en sturen deze naar Babysits. Machine Learning probeert te identificeren of het gepresenteerde document authentiek is.

Vervolgens moeten leden een selfie maken. Hiermee wordt gecontroleerd of het gezicht op het identiteitsbewijs en de selfie overeenkomen.
Tenslotte controleren we of de selfie overeenkomt met de profielfoto van het lid.

Dit helpt ons om Babysits veilig te houden, fraude te bestrijden en meer. Wij kunnen gegevens over het identiteitsbewijs en gezichtsopnamen opslaan. De foto’s van het identiteitsbewijs zelf bewaren wij niet permanent.

Het voltooien van dit proces houdt geen goedkeuring in van welke ouder of oppas dan ook, garandeert niet de identiteit van iemand en is geen garantie dat interactie met hen veilig zal zijn. Gebruik altijd je eigen gezond verstand en volg onze veiligheidstips.

Is het toevoegen van een overheids-ID veilig?

De foto's van je identiteitsbewijs worden na de verificatie niet door Babysits bewaard en dit verificatieproces kan tot 1 week duren.

We kunnen je gezichtsbeelden, ID-nummer, geboortedatum, voornaam, achternaam, middelste naam, documenttype, land van afgifte van het document, nationaliteit en adres verzamelen, evenals geavanceerde fraudesignalen en informatie over de apparaten die verbinding maken met onze diensten. Om oppassen te betalen, kunnen we oppas-ID's delen met onze betalingsprovider Stripe vanwege wettelijke en financiële partnervereisten. Wat de reden ook is, jouw identiteitsbewijs wordt nooit gedeeld met iemand anders die Babysits gebruikt of met andere derde partijen.

Wij nemen de bescherming van jouw persoonlijke gegevens serieus. Jouw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor identiteitsverificatie en uitbetalingen. We hebben strikte veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om je gegevens te beschermen, inclusief encryptie en toegangscontroles. Wij delen jouw persoonlijke gegevens niet met ongeautoriseerde derde partijen, tenzij dit wettelijk verplicht is.