Help - Over Babysits

Over Babysits

Babysits is een online kinderopvangplatform. Via onze website of app kunnen ouders en kinderopvangaanbieders direct met elkaar in contact komen en opvangafspraken plannen.

Meer informatie Over ons!

Ouders en kinderopvangbureaus of bedrijven kunnen gratis een profiel aanmaken en vacatures plaatsen, maar wij vragen wel een kleine vergoeding om contact op te nemen met kinderopvangaanbieders.
Het platform is volledig gratis voor kinderopvangaanbieders.

Voor meer details, kijk op de prijspagina.

Babysits screent geen gebruikers. Wel beschikken wij over rapportages en waarborgen en controleren deze regelmatig op ongepast gedrag. Bij verdacht gedrag ondernemen wij direct passende actie.

We bevorderen ook een betrouwbare gemeenschap door veel vrijwillige verificaties aan te bieden die aanbieders van kinderopvang en ouders kunnen doen om de kwaliteit en transparantie van hun profielen te verbeteren.

Dit bevat:

  • ID-verificatie (kinderopvangaanbieders moeten de ID-verificatie voltooien om gezinnen te kunnen bereiken).
  • Verificatie van sociaal profiel
  • Telefoon- en e-mailverificatie
  • Recensies en referenties
  • Achtergrond- of strafregisterdocumentcontroles

Omdat wij onze gebruikers echter niet screenen, moet je er rekening mee houden dat je verantwoordelijk bent voor het interviewen van potentiële kandidaten en het uiteindelijk maken van een selectie.

Lees onze informatie over Vertrouwen en veiligheid.

Babysits respecteert je privacy en verwerkt je gegevens alleen voor het doel waarvoor je deze hebt verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Contactgegevens, zoals je adres, e-mailadres en telefoonnummer, zullen nooit worden weergegeven of gedeeld met derden of andere gebruikers. We gebruiken deze informatie om te verifiëren wie je bent, nauwkeurige zoekresultaten te leveren en indien nodig contact met je op te nemen. Het is geheel aan jou welke informatie je besluit te delen met andere gebruikers op je profiel of via het berichtensysteem.

Daarnaast nemen wij passende technische en organisatorische maatregelen door gebruik te maken van de nieuwste technologieën om je gegevens te beschermen tegen verlies, misbruik of onrechtmatige verwerking.

Lees ons privacybeleid

Tijdens de communicatie via onze berichtendienst kan Babysits ongepast gedrag van andere gebruikers beheren en erop reageren. Als je ervoor kiest om buiten het Babysits-platform te communiceren, wordt het voor ons moeilijker om je gegevens te beschermen, omdat onze veiligheidsmaatregelen niet langer van toepassing zijn. Door gebruik te maken van alternatieve communicatiemiddelen loop je dus een groter risico op fraude en phishing-pogingen.

Mocht een onbekende gebruiker om je persoonsgegevens vragen, meld dit dan direct aan ons, aangezien er sprake kan zijn van een poging tot fraude. Als je denkt dat je slachtoffer bent van identiteitsfraude, informeer ons dan en doe direct aangifte bij de politie.

Babysits doet haar best om oplichters op te sporen en van het platform te verwijderen en snel te reageren op meldingen, maar bij interacties die buiten het platform plaatsvinden kunnen wij je niet helpen.

Meld verdacht gedrag

Lees onze informatie over Vertrouwen en veiligheid.

Nee, leden zijn via Babysits niet verzekerd via enige vorm van verzekering. Leden kunnen ervoor kiezen om een eigen verzekering af te sluiten wanneer dit de voorkeur verdient of wettelijk verplicht is.