Help - Reviews en referenties

Voor kinderopvangaanbieders

Anders dan bij referenties, kan je alleen reviews achterlaten voor gebruikers waarmee je via het Babaysits-berichtensysteem in contact bent geweest. Als je een review voor een andere gebruiker wilt achterlaten, moet je naar je inbox gaan. Je ziet daar een beoordelingsknop als je contact met de gebruiker hebt gehad. Wanneer je op de beoordeelings-knop klikt, word je geleid naar de beoordelingspagina. Je kunt ervoor kiezen om de beoordeling anoniem te schrijven.

Als jij als eerste een review plaatst, laten wij dit de andere gebruiker weten. De eerste 14 dagen krijgt de andere gebruiker jouw review niet te zien totdat deze gebruiker zelf ook een review geschreven heeft (dus wees niet bang eerlijk te zijn!).

De andere gebruiker heeft 14 dagen om een review terug te plaatsen. Beide reviews zijn zichtbaar vanaf het moment dat de andere gebruiker een review heeft geschreven of nadat de 14 dagen voorbij zijn.

Wil je weten hoe je een goede review schrijft? Lees dan onze tips voor het schrijven van een review.

Om je bestaande review van een gebruiker te bewerken, kun je simpelweg terug gaan naar je inbox en klikken op de review knop. Hiermee ga je terug naar de review pagina, zodat je alle aspecten van de review kunt bijwerken, inclusief de beoordeling en de geschreven tekst. Je kunt een beoordeling voor een andere gebruiker niet verwijderen.

Als je reviews van andere gebruikers meteen wilt bekijken, dan moet je ook een review voor hen schrijven. Als je geen review hebt of wilt schrijven voor de andere gebruiker, dan kun je de review na 14 dagen op jouw profielpagina lezen.

Je kunt momenteel geen reviews verwijderen of verbergen die anderen over jou hebben geschreven; dit zou het review systeem zinloos maken. Je kunt de gebruiker vragen om zijn of haar review over jou te bewerken, maar er is geen manier om een review te verwijderen. Je kunt altijd een reactie geven op een review vanuit jouw eigen profielpagina door simpelweg op de knop ‘reageer op review’ te klikken. Als je vindt dat een review niet accuraat of ongepast is, neem dan contact op met de klantenservice. Wij zullen je verzoek evalueren en passende maatregelen nemen.

Je kunt een referentie aanvragen vanuit je persoonlijke netwerk, en de referenties zullen worden weergegeven op je openbare Babysits profiel zodat andere leden jou beter leren kennen. Je kunt je vrienden en familie uitnodigen via de referentiepagina om een persoonlijke referentie voor jou te schrijven.

Als je eerder ervaring hebt gehad met een oppas op Babysits, maar niet via ons platform, dan kun je een referentie voor hem of haar schrijven. De oppas zal je een verzoek moeten sturen om een referentie te schrijven. Houd er rekening mee dat we automatisch een gratis account aanmaken voor mensen die een referentie plaatsen.

Je hebt altijd de mogelijkheid om referenties te negeren, zodat ze niet zichtbaar worden op je profiel. Je kunt referenties eenvoudig negeren via de referentiepagina en vervolgens op de negeerknop naast de referentie te klikken.