Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Actueel beleid Babysits voor het Coronavirus

Door Babysits, 3 minuten leestijd

13 oktober 2020 - Door de uitbraak van het Coronavirus worstelen veel ouders met kinderopvang. Dit is waarom wij onze community zo goed mogelijk willen ondersteunen.

Rekening houdend met de nieuwe richtlijnen van het RIVM, proberen wij zo goed mogelijk advies te geven aan onze community. Tijdens de afgelopen persconferentie is er aangegeven dat we helaas weer veel nieuwe besmettingen hebben in Nederland. Dit is waarom sommige regels weer zijn aangescherpt.

Op het moment is het toegestaan om fysiek op kinderen te passen. Ook de scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang mogen hun deuren sinds 8 juni 2020 weer openen. Experts hebben met grote zekerheid aangegeven dat dit geen onaanvaardbare risico's voor kinderen, hun families en voor leerkrachten oplevert (NJI, 2020). Hiernaast is ook het uitoefenen van contactberoepen weer mogelijk. Dit houdt ook in dat oppassen weer aan het werk mogen bij hun oppasadressen.

Richtlijnen

Hierbij gelden echter wel aangepaste richtlijnen. Naast de standaard richtlijnen die we al enkele maanden volgen, gelden er ook nieuwe adviezen voor heel Nederland wat betreft de kinderopvang (Veranderingenkinderopvang; 2020);

  • Draag mondkapjes in openbare ruimtes
  • Draag als ouder een mondkapje wanneer je je kind ophaalt van de kinderopvang.
  • Het dragen van mondkapjes, in uitvoering van pedagogisch werk wordt afgeraden.
  • De oppas/gastouder hoeft geen 1.5 meter afstand te houden van de kinderen.
  • De oppas/gastouder moet wel 1.5 meter afstand houden met de ouders van de kinderen en/of zijn of haar collega's.

Wij vragen dat onze community het advies opvolgt en zich houdt aan ons beleid wat betreft veilig oppassen in tijden van sociale afstand. Voor vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand

Nieuwe functies

Voor ouders en oppassen die wegens de coronacrisis geen fysieke oppas/oppaswerk meer willen, hebben wij twee nieuwe functies gelanceerd, namelijk oppassen op afstand en online huiswerkbegeleiding.

Meer informatie

Wil je meer weten over veilig oppassen in tijden van sociale afstand of andere dingen omtrent het Coronavirus? Lees meer in de specifieke artikelen die wij daarvoor geschreven hebben:

Veilig oppassen in tijden van sociale afstand

Oppassen op afstand

Online huiswerkbegeleiding

Tips en activiteiten voor de thuisblijvers