Hoe de kinderopvang compleet veranderd is door Babysits

Hoe de kinderopvang compleet veranderd is door Babysits

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Door de komst van Babysits is de zoektocht naar kinderopvang veel makkelijker voor ouders. Door het platform kunnen ouders gemakkelijker, specifieker en gedetailleerder op zoek gaan naar een betrouwbare oppas dan dat zij normaal gesproken zouden kunnen doen zonder een online oppas platform zoals Babysits.

Waar vroeger de moeder zorgde voor de kinderen en de vader de kostwinner was, zijn anno 2019 vaak beide ouders aan het werk. Dit is niet alleen omdat ouders toe zijn aan quality time, maar ook omdat het steeds vaker voorkomt dat beide ouders een carrière willen maken en omdat het financieel dikwijls nodig is om de kosten te kunnen dekken die het leven met zich meebrengt.

Werken beide ouders? Dan is de kans groter dat zij kinderopvang nodig hebben.

In 2018 waren er 3.3 miljoen paren waarvan één of beide partners werkten (bron; CBS, 2019). Omdat het vaak voorkomt dat beide ouders aan het werk zijn of een ouder er alleen voor staat, zijn veel ouders op zoek naar kinderopvang voor hun kinderen. Overdag kunnen zij terecht bij de BSO of de lokale kinderopvang, maar voor ‘s avonds hebben ouders regelmatig een oppas nodig die op hun kinderen past. Hiernaast is een oppas (€ 6.48) ook een stuk goedkoper dan reguliere kinderopvang (€ 8.49).

Waarschijnlijk gaan de meeste ouders op zoek naar een oppas in hun omgeving. Buurmeisjes, familieleden en vrienden worden vaak gevraagd om op te passen op de kinderen. Helaas heeft niet iedereen het geluk dat zij een oppas in de buurt kennen die voor hun kinderen kan zorgen. Voor deze ouders is Babysits opgericht.

Hoe Babysits het tekort aan oppassen heeft verholpen

In 2008 is Babysits opgericht door Peter van Soldt. Peter was overtuigd dat een echt goed kinderopvang platform een zinvolle oplossing biedt om alledaagse problemen te vereenvoudigen. Het resultaat was een online oppas community voor kinderopvang welk het voor ouders en oppassen makkelijk maakte om contact te maken. Meer dan tien jaar later is de community en organisatie van Babysits exponentieel gegroeid tot het grootste oppas platform van Nederland met meer dan 2 miljoen gebruikers in meer dan 38 landen.

Hoe Babysits kinderopvang compleet heeft veranderd

Op het Nederlandse platform, waar al meer dan 5.000 ouders zich hebben ingeschreven, vind je meer dan 28.000 oppassen en kun je als ouder gemakkelijk een oppas in de buurt vinden. Zo kun je reviews en referenties van oppassen lezen, profielfoto’s en profielvideo’s bekijken en filteren op locatie, beschikbaarheid, ervaring, certificaten, taal en nog veel meer.

Door de komst van het online platform is de zoektocht naar kinderopvang vergemakkelijkt voor ouders. De ouders kunnen specifieker en gedetailleerder op zoek gaan naar een oppas en vinden hierdoor wellicht een betere match dan dat zij zouden doen zonder een online oppas platform, zoals Babysits. Hiernaast zorgt het platform voor meer betrouwbaarheid, door de reviews en referenties, de geverifieerde accounts en het beveiligde berichtensysteem. Ook kunnen de oppassen veel meer toegevoegde waarde brengen voor de kinderen. Zo krijgen kinderen meer individuele aandacht wanneer de oppas langskomt dan wanneer zij naar de kinderopvang moeten. Hebben ouders een oppas nodig die hen helpt met huiswerk of een specifieke taal spreekt? Dan is zo’n oppas met deze kwaliteiten veel gemakkelijker te vinden via dit online platform.

Babysits heeft honderdduizenden ouders en oppassen verbonden, online en via een mobiele app. Babysits is nu de makkelijkste manier om kinderopvang diensten en kinderopvang werk te vinden en te plannen.