Gezond gelei toetje voor kinderen

Gezond gelei toetje voor kinderen

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Het plezier om snoep te eten wil je eigenlijk niet afnemen van kinderen. Maar het is normaal dat ouders zich zorgen maken over de gezondheid van hun kinderen. Het is namelijk bekend dat een hoge suikerinname niet goed is voor de gezondheid van hen. Maar hoe kun je kinderen het best aanmoedigen om gezond te eten?

Bij kinderen moet je kleine trucs gebruiken. In plaats van hen te dwingen gezond voedsel te eten, is het belangrijk om hen bijvoorbeeld aan te moedigen om gezond te eten. Dit kun je doen door het eten aantrekkelijker te maken in hun ogen. Je kunt bijvoorbeeld deze gezonde rode vruchtengelei maken. Dit ziet er toch heerlijk uit! Ben je benieuwd hoe je het kunt maken?

Hier is het recept:

  • Laat de gelatine zacht worden in koud water

  • Verhit de appelsap in een pan en voeg de gelatine toe tot het smelt

  • Verdeel het fruit naar keuze in de vormen

  • Voeg het appelsapmengsel toe aan het fruit

  • Laat het in de koelkast afkoelen totdat het klaar is om te eten

Leg de gelei op een bord, nu heb je een snack gemaakt waar kinderen van kunnen genieten. Als je andere soort eten met fruit en groenten wilt proberen neem dan een kijkje bij onze andere gezonde recepten voor kinderen. Kinderen vinden het leuk om plezier te hebben tijdens het eten, dus soms is het belangrijk om zulk soort trucjes uit te proberen en ze te laten genieten van groenten en fruit.