Trick or Treat - Hoe het moet

Trick or Treat - Hoe het moet

Door Babysits, 3 minuten leestijd

De engste nacht van het jaar staat voor de deur! ? Halloween ? Maar wat zijn de juiste stappen om een geslaagde Trick or Treat nacht te garanderen?

Weet jij al waarom kinderen zich verkleden in gekke of enge kostuums en mensen voor de gek houden door ze bijvoorbeeld te laten schrikken? Vele jaren geleden op 31 oktober uitte mensen hun respect aan de overledenen door voedsel aan hen te offeren. Tegenwoordig kent iedereen deze traditie als Trick or Treat, ook wel Snoep of ik Schiet genoemd in Nederland. Hierbij gaan kinderen langs de huizen, bellen zij aan en gaan ze verkleed als spookjes en heksjes die op zoek zijn naar lekkernijen. Best een raar verhaal he!?

Om deze tradities in stand te houden, koop of maak je maskers, kostuums en/of een tas voor snoep!

Snoep of ik schiet

1. Kies een kostuum

De keuze is enorm groot! Er zijn klassiekers zoals spoken, vampieren of zombies, maar waarom zou je kiezen voor een klassieker als je ook origineel kunt zijn? Kies bijvoorbeeld een personage uit een enge film of tv-serie en maak de beste cosplay ooit. Je kunt ook een groepskostuum maken, zoals de ghostbuster of de Scooby Doo-bende die spoken en monsters achtervolgen. En je kunt natuurlijk extra creatief zijn door ook je huisdier aan te kleden. :D

2. Pak je tas en zaklamp

Neem een mooie grote tas mee. Versier de tas door een grappige sticker of een nep-spinnenweb te bevestigen om het enger te maken.

Vergeet de zaklamp niet omdat het buiten donker is en het kan helpen om kinderen onder controle te houden. Als je besluit om het feest bij iemand thuis voort te zetten, kun je de zaklamp ook gebruiken om een horrorverhaal te vertellen!

3. Verzamel vrienden

Trick or treat is leuker als je het samen doet! Vraag klasgenoten of kinderen uit je buurt of organiseer als alternatief een familie "Trick or Treat"! Dit soort activiteiten zijn altijd spannender en leuker als het in een groep wordt uitgevoerd. Daag iedereen uit: degenen die het meeste snoep verzameld, mag later de film uitkiezen!

4. Loop door de buurt en bel aan de deurbel

Veel mensen zijn zich ervan bewust dat monsters, heksen en andere spookachtige figuren zullen aanbellen! Houd je tas klaar en bel aan bij zoveel mogelijk deurbellen. Vergeet echter niet om anderen te respecteren en hooguit een paar keer aan te bellen. Als je het overdrijft, kan het onbeleefd overkomen.

5. Trick or treat!

Dit is het moment waar iedereen op heeft gewacht; de deur gaat open en je roept hardop "Trick or treat"? Een ander goed idee is om een aantal leuke trucs voor te bereiden voor het geval iemand thuis geen snoepjes heeft.

6. Krijg snoep!

Zorg ervoor dat iedereen evenveel snoepjes krijgt om uitsluiting te voorkomen. Neem een extra tas mee voor het geval je meer snoep krijgt dan verwacht. Accepteer ook enkele gezonde snacks en vertel de kinderen om niet alle snoepjes op één avond te eten, anders zullen hun tanden de gevolgen ondervinden! Waarschijnlijk heb je na zo’n avond genoeg snoep voor de rest van de week.

Tot slot overweeg deze veiligheidstips voor je kinderen:

Trick or Treat


"Trick or treat" is eenvoudig! Je moet de kinderen de geschiedenis van de traditie uitleggen; het is belangrijk om hen te informeren, maar vooral om hun nieuwsgierigheid te vergroten! Het is ook een geweldige gelegenheid om vrienden te verzamelen en niet te worden buitengesloten!

Waar wacht je op? Veel plezier!