Help - Voor kinderopvangaanbieders

Voor kinderopvangaanbieders

Om te oppassen, moet je 14 jaar of ouder zijn. Daarom geldt bij Babysits een minimumleeftijdseis van 14 jaar oud. Je moet toestemming vragen aan je ouders als je jonger bent dan 18 jaar.

Lees hier meer over de minimumleeftijd voor oppaswerk.

Als je profiel bovenaan de zoekresultaten wordt weergegeven, wordt het makkelijker voor ouders je profiel te vinden. Om je zoekpositie te verbeteren, kun je twee dingen doen:

  1. Badges voltooien. Het doel van het badges systeem is een gemeenschap van gemotiveerde leden te bevorderen door de voorkeur te geven aan de hoogste kwaliteit en de meest geverifieerde profielen.
  2. Gebruik het platform en controleer regelmatig je profiel.
  3. Focus op je motivatie in je profiel. Dit is namelijk het eerste wat opvalt bij de gebruikers.

Als je wilt reageren op oppaswerk dat is geplaatst op Babysits, kun je contact opnemen met een ouder door naar het profiel te gaan en op de knop “contact” te klikken. Houd er rekening mee dat je een actief profiel moet hebben om contact te kunnen opnemen met de ouder.

Als je een actief profiel hebt, kunnen ouders contact met je opnemen door je een bericht te sturen via ons berichtensysteem. We zullen je op de hoogte stellen zodra je een nieuw bericht hebt ontvangen. Je kunt naar je Babysits inbox gaan om direct te antwoorden.

Oppassen bepalen hun eigen uurtarief voor het oppassen op basis van hun kwalificaties, vaardigheden en ervaring. Je kunt je gemiddelde uurtarief voor één kind op je profiel aangeven. Hier kun je ook het gemiddelde tarief van de andere oppassen zien, om een idee te krijgen van wat er voor oppassen wordt gevraagd.

De uurtarieven kunnen variëren, afhankelijk van het aantal kinderen waarop je past, de vereiste taken en de locatie van het oppaswerk. Uiteindelijk is het aan jou om het uurtarief te bespreken met de ouder.

Je maakt afspraken over de betaling met de ouder. Oppassen betalen ons geen commissie en mogen hun verdiensten geheel zelf houden.

Het is aan jou om je uren te organiseren en met ouders over je beschikbaarheid te onderhandelen. Op je “bewerk profiel” pagina kun je jouw beschikbaarheid aangeven in de ‘beschikbaarheids’ kalender. Selecteer eenvoudig de tijden, voor elke dag van de week dat je beschikbaar bent om op te passen. Op ouderprofielen kun je ook zien welke tijden zij op zoek zijn naar oppassen.

Het kan gebeuren dat je een negatieve ervaring hebt met een ouder. Het spijt ons dit te horen. Als je via het Babysits berichtensysteem contact hebt genomen met de ouder, kun je een review achterlaten over de ouder. Wij vragen je in deze gevallen de ouder te melden via de klantenservice. Babysits zal dan op de hoogte worden gebracht van deze meldingen en zal zo nodige actie ondernemen.

Je profiel is een geweldige manier voor anderen om jou beter te leren kennen. Wanneer je een duidelijke profielfoto toevoegt met jouw gezicht, zorgt dit voor meer betrouwbaarheid en vertrouwen. Ouders zullen waarschijnlijk minder snel contact opnemen met een gebruiker zonder een profielfoto.

Helaas reageren sommige ouders niet altijd op berichten. Dit verschilt echter van gebruiker tot gebruiker. Er is geen manier waarop jij of wij hen kunnen dwingen om op een bericht te reageren. Voordat je berichten verzendt, kun je op de profielpagina van de ouder zien of en hoe snel deze normaal reageert indien hier al gegevens over bekend zijn.