Leeractiviteiten voor kinderen

Leeractiviteiten voor kinderen

Door Babysits, 4 minuten leestijd

Onderwijs en lesgeven zijn twee van de belangrijkste elementen in het leven van elk kind. Daarom is school een uiterst waardevol hulpmiddel. Door de huidige situatie heeft elke ouder meer dan ooit geleerd om de leraar van hun kind te bewonderen en te waarderen. Ouders moeten nu een time-out nemen van hun drukke agenda om kinderen te leren wat ze op school moeten leren. Voel je je overweldigd? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Bij Babysits hebben we 4 verschillende afdrukbare activiteiten voor de kleintjes gemaakt. We zijn hier om te helpen!

Laten we tellen!

Onderwijzen en leren tellen kan een saaie taak lijken voor zowel ouders als kinderen, maar we hebben deze activiteit gemaakt zodat je kind kan genieten van het leerproces.

Bloementjes en bijtjes

Volg deze stappen

  1. Laat je kind zowel de bloem, de bijen als de vlinders schilderen/tekenen. Ze kunnen het voorbeeld namaken of gewoon hun eigen versie maken.
  2. Knip de insecten, indien nodig, voor de kinderen uit of laat ze het zelf doen als ze dit al kunnen.
  3. Nu is het tijd om te leren! Deze activiteit is bedoeld om je kind te leren over getallen en tellen. Je kunt verschillende variaties van de vlinders en de bijen of bloemen maken en ze vragen: Hoeveel bijen zitten er op de bloem? Tel voor mij hoeveel vlinders er rond de bloem vliegen.
  4. Vraag hen het nummer te tellen en op een vel papier te schrijven.

Vormen

Voor deze activiteit kan je kind zowel schrijven als tekenen oefenen. Het is een gemakkelijke activiteit, maar kan ook leuk en creatief zijn!

Vormen leren in het Engels

  1. Vraag hen eerst om de stippen te volgen om de vormen te maken
  2. Vraag ze vervolgens elke vorm een naam te geven
  3. Tijd om te schrijven! Als je kind oud genoeg is, kunnen ze de naam van elke vorm bovenop het grijze gebied schrijven. Hier oefenen ze zowel hun schrijf- als leesvaardigheid!
  4. Last but not least: kleurtijd! Vraag je kind als laatste onderdeel van deze activiteit om elke vorm met een specifieke kleur in te kleuren. Door dit te doen, kun je controleren hoe de activiteit is verlopen en of je kind een extra les over vormen nodig heeft!
  5. Als extra activiteit kun je ook de Engelse versie van de sjabloon downloaden, zodat de kinderen ook de vormen kunnen leren in de Engelse taal.

Engelse les

Talen leren is zeer belangrijk en een verrijkend onderdeel van iemands leven. Het maakt niet uit hoe oud of jong je bent, het kan levens veranderen! En hoe eerder en jonger je in contact komt met andere talen, hoe gemakkelijker het in de toekomst zal zijn om het te verbeteren.

Daarom willen we je bij Babysits hierbij helpen! We hebben twee verschillende sjablonen gemaakt om je kinderen te leren over dieren en fruit, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Engels leren met fruit en dieren

Om het nog leuker te maken, kun je ze als kleine kaartjes printen en knippen en verschillende spelletjes spelen met je kind. Hier volgen enkele ideeën:

Memory

Voor dit spel kun je elke sjabloon twee keer afdrukken. Knip vervolgens alle stukjes en leg ze naar beneden. Voor elke beurt moet de speler 2 kaarten omdraaien om de paren te vinden. De speler met meer paren aan het einde wint.

Tip: Zeg elke keer dat je de kaarten omdraait de naam van het dier of fruit hardop in beide talen.

Rara wie ben ik

Het doel van het spel is om te raden welke kaart de andere speler heeft. Het kan met 2 personen worden gespeeld, maar hoe meer hoe beter.

Voor dit spel neemt een speler een kaart en zonder de naam van het fruit of dier te zeggen, moeten ze het beschrijven. De andere spelers moeten raden wat het is. De eerste die het juiste antwoord raadt, wint!

Tip: Als je de dierenkaarten gebruikt, kun je ook de bewegingen of het geluid van de dieren nabootsen!


Als je thuis verschillende activiteiten met je kinderen doet, kunnen ze niet alleen leren, maar ook plezier maken! En onthoud dat leren niet alleen om het resultaat gaat, maar ook om het proces! Als je het leuk maakt, zullen ze het geweldig vinden!