3 Paasknutsels voor Kinderen

3 Paasknutsels voor Kinderen

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
10 minuten leestijd

Wat is een feestdag anders dan een kans om je huis te versieren? Om je te helpen de kinderen te vermaken hebben we de herkomst van de paashaas onderzocht en een paar leuke, makkelijke Paas DIYs voor jouw en je kleintjes!

Pasen is een van de meest gevierde feestdagen ter wereld. Het is ook nog eens een fantastische tijd om leuke activiteiten te doen met kinderen. Het voorbereiden van het paaseieren zoeken, lekkere paassnacks maken en het huis versieren om je geliefden te verwelkomen zijn slechts een paar ideeën om er het beste van te maken!

Waar komt de Paashaas vandaan?

We kunnen natuurlijk niet beginnen met pasen of paasactiviteiten voor kinderen zonder aan de paashaas te denken. Maar waar komt de paashaas eigenlijk vandaan? Wil jij meer over de herkomst van de paashaas uitleggen aan je nieuwsgierige kinderen (of ben je zelf gewoon heel benieuwd)?

Lees hier meer over de herkomst van de Paashaas!

Waar komt de paashaas vandaan

Er zijn veel verschillende verhalen over de herkomst van de Paashaas en het is duidelijk dat er geen goed of fout verhaal is. Dit is wat er gebeurd als tradities erg oud zijn en mensen verliezen waar ze begonnen zijn. Een van de meest voorkomende verhalen over dit paaskarakter gaat zo ver terug als de jaren 1700 toen de Duits immigranten die zich vestigden in Penssylvania een traditie met een eieren leggende haas met zich mee brachten die bekend stond als “Osterhase” of “Oschter Haws.” Kijkend naar deze traditie over het vieren van Pasen, zouden kinderen nestjes maken waarin dit dier gekleurde eieren zou leggen. Over tijd is deze traditie over de wereld verspreid en een beetje veranderd: tegenwoordig is deze haas een pluizig konijn geworden die chocolade eitjes brengt naar goed luisterende kinderen in een mooi en kleurrijk mandje.

Nu je meer weet over de fabeltjes rondom Pasen, waarom zou je je familie niet aan het werk zetten en wat leuke Paasactiviteiten voor kinderen organiseren? We hebben versieringen, recepten en knutselideeën voor iedereen! Laten we gaan knutselen!


DIY Paas Vlaggetjes Decoratie

Vond je het verhaal over de paashaas leuk? Wij hebben printbare sjablonen, zodat jij je huis ermee kan versieren en niet hoeft te worstelen met het perfectioneren van jouw wortel- en konijntjesontwerpen!

Wortel sjabloon

Konijnen sjabloon

Nadat je jouw sjabloonontwerpen hebt afgedrukt, kun je doorgaan en de sjablonen voorzichtig uitknippen. Jongere kinderen hebben mogelijk wat hulp nodig bij dit onderdeel.
Tip: wees extra voorzichtig bij het knippen van de lastigere details (bijv. konijnenoren en wortelbladeren), omdat je ze per ongeluk kunt afknippen!

Pasen sjabloon

Nu we onze sjablonen hebben uitgesneden, kunnen we ze gebruiken als stencils om de ontwerpen over te brengen op dik papier. Deze stap is optioneel, dus als je thuis geen dik papier hebt kunt je ook gewoon de afgedrukte sjablonen gebruiken! Wij hebben echter besloten de sjablonen op 400g acrylpapier over te tekenen, omdat dit materiaal dik is en de verf goed vasthoudt.
Tip: Om te voorkomen dat de sjablonen bewegen terwijl je aan het overtrekken bent, kun je plakband of kneedgum gebruiken om het stencil op zijn plek te houden.

Pasen Sjabloon

Je kunt beslissen hoeveel konijntjes en wortels je wilt hebben, afhankelijk van hoe lang of kort je de lengte van je slinger wilt hebben. We hebben 4 konijntjes en 4 wortels gemaakt om een ​​slinger van ongeveer 1 meter te maken. Als je klaar bent met tekenen, kun je beslissen welke kleuren je wilt gebruiken en beginnen met schilderen! Als je geen dik papier gebruikt, kun je ook kleurpotloden, krijtjes of stiften gebruiken.

Verf Sjabloon Pasen

Ta-dah! Hier zie je hoe jouw ontwerpen eruit zouden kunnen zien als je er wat kleur aan hebt toegevoegd. We besloten om voor onze wortelen realistische kleuren te gebruiken, maar kozen voor lichtblauwe konijntjes. Als je onze paasslinger met kinderen maakt, willen ze misschien hun creativiteit gebruiken en een paar paars gevlekte wortels maken of een regenboogkonijn maken!

Verf Sjabloon Pasen

De volgende stap is om onze wortel- en konijnenontwerpen uit te knippen en vervolgens een perforator te gebruiken om twee gaten in elk ontwerp te maken.
Tip: Als je geen perforator hebt, kun je een speld gebruiken om gaten te maken (maar je moet altijd een ouder of volwassene vragen om dit voor je te doen!).

Prik een gaatje in je ontwerp

Om je slinger nog schattiger te maken kun je donzige konijnenstaartjes toevoegen. Wij hebben middelgrote witte pompons gebruikt en sneldrogende lijm.
Tip: Als je thuis geen pompons hebt, kun je ook touw gebruiken om een strikje om hun nek te binden.

Paasknutsel

We zijn er bijna! Voor deze stap heb je een touwtje (of lint) en een schaar nodig. Rijg het touw door de konijnen en wortels heen. Houd er rekening mee dat je aan beide uiteinden van het touw misschien een lus wilt knopen, zodat je jouw slinger gemakkelijk aan de gordijnrails, deurknoppen enz. kunt hangen. Om de ontwerpen op hun plaats te houden, kun je het touw door en rond elk gat halen, om te voorkomen dat ze verschuiven.

Paas decoraties

Goed werk! Nu heb je je eigen DIY-paasdecoratie gemaakt voor de feestdagen. Waarom geld uitgeven aan paasdecoraties als je ze thuis kunt maken en tegelijkertijd plezier kunt maken met de kinderen?

Paasslinger

Je kunt je paasslinger hangen aan een gordijnroede, rond de leuningen van een trap of over een boekenplank... je snapt het wel!

Paasslinger decoratie

Een handgemaakte paasslinger zou ook een fantastisch cadeau zijn voor vrienden en familie. Misschien willen je kinderen ze inpakken en als cadeau samen met wat chocolaatjes uitdelen?

Bunting Decorations


Marmeren Paaseieren Recept

Zit je eraan te denken om een leuk Paas recept te maken voor of met je kinderen? Zoek niet verder! Deze marmeren eieren zijn het coolste en leukste Paas recept voor kinderen. Het is ook nog eens heel makkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

  • Eieren (zoveel als je wilt)
  • Water en een pan
  • Kleurstoffen voor eten
  • Natuurazijn
  • Boterhamzakjes (een voor elke kleur)

Stap voor stap:

Verwarm eerst het water en kook de eieren voor ongeveer 8 minuten. Als de eieren gekookt zijn laat je ze nog 5 minuten afkoelen in het water, dan haal je ze eruit. Laat de eieren volledig afkoelen zodat je aan de slag kan!

Marmeren Eieren Stap 1

Nu de eieren zijn afgekoeld kun je met een lepel voorzichtig de eierschaal breken. Wees voorzichtig dat de schaal er niet afkomt, het is belangrijk dat de schaal om het ei blijft.

Marmeren Eieren Stap 2

Nu is het tijd om de kleuren te kiezen! Gebruik de kleurstoffen om te kiezen welke kleuren je wilt gebruiken. Zo krijg je bijvoorbeeld paars door rood en blauw met elkaar te mengen. Als je besloten hebt welke kleuren je wilt gebruiken, is het tijd om een paar druppels van deze kleur in een boterhamzakje te doen. Wanneer je dit hebt gedaan, stop je het ei in zakje en wrijf je zachtjes totdat het hele ei bedekt is met kleurstof.

Marmeren Eieren Stap 3

Doe nu het zakje dicht en laat het ei de kleurstof opnemen voor minstens 30 minuten. Als je wilt kun je verschillende combinaties van kleuren gebruiken en zo jouw marmeren eieren meer dan één kleur geven!

Marmeren Eieren Stap 4

Spoel de marmeren paaseieren af met water om de schaal schoon te maken en giet een beetje natuurazijn erover om de kleur vast te zetten.

Marmeren Eieren Stap 5

Haal de schaal van de eieren en ta-da! Je marmeren eieren zien er geweldig uit!

Marmeren Eieren Stap 6

Hoe leuk is dit Paasrecept voor kinderen? Het is super makkelijk en duurt ook niet zo lang. De eieren kun je gebruiken voor het Paasdiner of de Paaslunch met je geliefden, ze zullen sowieso een indruk achterlaten!

Marmeren Paaseieren DIY


DIY Wollen Paaseieren

Onze wollen Paaseieren zijn makkelijk te maken en perfect als decoratie in huis met Pasen! Lees verder en begin met knutselen!

DIY Papier Mache en Wollen Paaseieren

Wat heb je nodig?

  • Ballonnen
  • Snoepgoed
  • Hobby lijm
  • Water
  • Wol

Instructies:

Stap 1:

Begin door je ballonnen te vullen met snoepgoed. Blaas dan je ballon op tot deze net zo groot is als je wil dat jouw Paasei wordt.

Stap1 diy paaseieren

Stap 2:

Om het papier mache plaksel te maken, meng je 1 deel lijm met 1 deel water. Je kan hier ook 1 eetlepel maizena aan toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk.

Stap2 diy paaseieren

Stap 3:

Dompel je wol volledig onder in het lijm mengsel en laat de wol even uitlekken. Wikkel dan de wol meerdere malen rondom de ballon. Herhaal dit totdat de ballon voldoende bedekt is met wol.

Step3 diy paaseieren

Stap 4:

Laat je creatie gedurende 24 uur drogen, of totdat de lijm volledig is gehard.

Stap4 diy paaseieren

Stap 5:

Als laatste kan je de ballon kapot prikken en eruit halen, waarbij je alleen het snoepgoed in het wollen Paasei laat zitten.

Stap5 diy paaseieren


Als je deze DIYs leuk vond kijk dan ook eens naar onze Community Resources voor meer leuke knutsel ideeen!

We zijn dol op je ontwerpen voor Pasen! Tag @babysitsnl en deel je ontwerpen met ons!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan