Leren veters strikken

Leren veters strikken

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Als jouw kinderen binnenkort naar de kleuterschool mogen, is het een goed idee om ze te leren hoe ze hun eigen schoenveters kunnen strikken. Om het leren strikken van schoenveters een beetje leuker te maken, hebben we deze eenvoudige DIY gemaakt om de bal aan het rollen te krijgen.

Het maken van je kartonnen schoenensjabloon is supereenvoudig en de kinderen zullen het geweldig vinden om mee te doen en hun eigen DIY-schoenen te ontwerpen. Om te beginnen heb je nodig:

  • Karton
  • Acrylverf
  • Een zwarte stift
  • Een perforator
  • Schoenveters (of gebruik gewoon een touwtje of lint!)

Zodra je de materialen hebt, moet je eerst de omtrek van de voet van je kind op een stuk karton overtrekken. Wij hebben een zwarte stift gebruikt om de klus te klaren.

Sjabloon voet

Nu je de basisomtrek van de schoenen hebt, kun je aan de slag met het leuke gedeelte: decoreren! Wij konden niet kiezen tussen één kleur, dus daarom hebben wij er een regenboog schoen van gemaakt. Tip: als je geen verf bij de hand hebt, kun je ook markeerstiften, kleurpotloden of krijtjes gebruiken.

Sjabloon om te leren veters strikken

Zodra je tevreden bent met je funky schoenontwerpen, kun je jouw kartonnen schoenensjablonen zorgvuldig uitknippen.

Veters leren strikken

Vervolgens willen we gaten in onze schoenensjablonen maken om de schoenveter doorheen te weven. Tip: als je geen perforator hebt, dan kun je het ook met een schaar of naald doen. Dit mag echter alleen door een volwassene worden gedaan.

Schoenvetersjabloongaten voor veters

Nu het belangrijkste onderdeel: het strikken van de schoenveters! Je kunt je kinderen laten zien hoe ze de schoenveters kunnen weven door ze door de gaten te trekken. En nog belangrijker, je kunt ze laten zien hoe ze hun veters strikken!

Kijk, dat was niet zo moeilijk! Je kinderen aanmoedigen om deze dagelijkse activiteit te gebruiken, bespaart je niet alleen tijd tijdens jullie ochtendroutine, maar leert je kind ook de belangrijke vaardigheid om geduldig te zijn en te begrijpen dat het tijd kost om goede resultaten te behalen!

En voila! Hier zie je hoe je DIY schoenvetersjabloon er uiteindelijk uitziet.

Leer schoenveters strikken voor kinderen

Heb je genoten van deze DIY? We zien graag jouw versie van onze schoenveter DIY! Deel ze met ons op Facebook of tag ons op Instagram.