Bevroren yoghurt hapjes

Bevroren yoghurt hapjes

Door Babysits, 2 minuten leestijd

Hete zomerdagen staan ​​voor de deur en wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag een koud ijsje eten? Bekijk ons recept om de perfecte gezonde snack voor kinderen te maken voor de aankomende zomer!

Er is geen betere manier om af te koelen op een warme zomerdag dan met ijs. Maar in ijs dat je in de winkel koopt zitten vaak veel toegevoegde suikers, kunstmatige smaken en kleuren. Een goed alternatief voor ijs is bevroren yoghurt, maar net als ijs bevat in de winkel gekochte bevroren yoghurt vaak toegevoegde suikers en kunstmatige smaakstoffen.

Wat als we je vertellen dat je thuis bevroren yoghurt-traktaties kunt bereiden voor je kleintjes? Het is gemakkelijk te bereiden en veel gezonder dan in de winkel gekochte alternatieven.

Wat je nodig hebt:

  • Yoghurt
  • Fruit
  • Vormen die je in de vriezer kunt doen

Ben je klaar om deze gezonde lekkernij te bereiden?

De stappen om de lekkernijen te bereiden zijn eenvoudig en kunnen in minder dan 5 minuten worden gedaan.

  • Stap 1; Je begint met wat yoghurt in de vormpjes.
  • Stap 2; Voeg het fruit toe (we kozen voor bevroren aardbeien en frambozen).
  • Stap 3; Voeg nu nog wat yoghurt toe om het fruit te bedekken.

Ingrediënten voor gezonde traktaties voor

Dat was makkelijk toch?

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de vormen in de vriezer te zetten en te wachten tot ze keihard zijn! Dit duurt meestal ongeveer 3-5 uur, afhankelijk van de instellingen van de vriezer.

Je gezonde traktatie zijn klaar om te worden geserveerd.

Gezonde traktaties voor kinderen

Je kunt altijd meer fruit of ander fruit toevoegen, afhankelijk van je eigen smaak. We hebben geen zoetstof gebruikt, omdat de vrucht zelf zoet is. Als je een zoetere traktatie wilt, raden we je aan wat honing of ahornsiroop in de yoghurt te doen en goed te mengen voordat je het in de vormen giet.


Genoten van ons recept? We zouden heel graag je bevroren yoghurt-traktaties zien. Deel ze op Instagram en gebruik #BabysitsNL of tag ons in de post met @Babysits. Ben je nog op zoek naar andere lekkere gezonde snacks voor tijdens deze warme zomerdagen? Bekijk dan ook ons gezonde recept van de watermeloenpizza!