Gezellig samen kerstrecepten bakken

Gezellig samen kerstrecepten bakken

Door Babysits, 6 minuten leestijd

Nu het buiten steeds kouder en regenachtiger wordt, is samen bakken nóg gezelliger! De voorpret begint al bij het uitzoeken van leuke en lekkere kerstrecepten. Er is zo veel om tussen te kiezen, daarom heeft Deleukstetaartenshop alvast twee leuke kerstrecepten voor jullie uitgekozen. De Chocolade Aardbei Traktaties, een satéprikker vol lekkers én Speculaas- gingerbread Cupcakes, het lekkerste cupcakeje voor de tijd van het jaar!

De benodigdheden voor deze twee recepten zijn verkrijgbaar bij Deleukstetaartenshop!

Speculaas-gingerbread Cupcakes

Bij het zien van de Speculaas-gingerbread Cupcakes worden wij altijd heel vrolijk en moeten we direct aan de koude winterdagen denken! Het zijn de leukste traktaties voor deze periode van het jaar en ze worden dan ook veel gemaakt voor Halloween, Sinterklaas en Kerst!

Speculaas-gingerbread Cupcakes

Wat je nodig hebt (24 cupcakes):

  • FunCakes Special Edition Bakmix voor Gingerbread 500g
  • FunCakes Smaakpasta Mascarpone Crème 100g
  • FunCakes Bakmix voor Cupcakes 500g
  • FunCakes Mix voor Botercrème 1kg
  • FunCakes Mix voor Royal Icing 450g
  • Wilton Gingerbread Boy Metalen Koekjesuitsteker 7,5cm
  • FunCakes Speculaaskruiden 40g
  • Wilton Spuitmondje #002 Rond
  • Wilton Spuitmondje #2D Dropflower
  • Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm 12 cupcakes
  • FunCakes Confetti XL Kerst 55g
  • House of Marie Cupcakevormpjes Folie Rood - pk/24
  • 51⁄2ei
  • 530 gram ongezouten roomboter
  • 185 ml water
  • 125 gram mascarpone

De werkwijze:

Stap 1 De voorbereiding

Om te beginnen zorg je er voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Daarna ga je alvast aan de slag met de botercrème. Meng hiervoor 125 gram mix voor botercrème met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur!

Stap 2 Gingerbread deeg kneden

De tweede stap is het kneden van 250 gram mix voor Gingerbread met 30 gram boter, 30 ml water en een half ei. Kneed het mengsel tot deeg en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Hier ga je uiteindelijk de koekjes van maken!

Stap 3 De cupcakes bakken

Voordat je verder gaat met bakken verwarm je eerst de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Nu is het tijd voor de cupcakes! Meng 500 gram mix voor Cupcakes, 250 gram boter, 5 eieren en de speculaaskruiden naar smaak in 4 minuten op lage snelheid tot dat het een glad beslag is. Klaar met het beslag? Verdeel de papieren bakvormpjes dan in de muffinbakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes! Je kan de vormpjes tot ongeveer de helft vullen. De cupcakes moeten ongeveer 18 minuten bakken!

Stap 4 De koekjes bakken

Weet je het koekjesdeeg nog uit stap 2? Deze gaan we nu uitrollen! Verspreid daarvoor eerst wat bloem op je werkblad, anders blijft het deeg plakken. Het uitrollen doe je tot dat het deeg ongeveer 0,5 cm is, daarna kan je er koekjes uitsteken! Als het deeg op is dan gaan de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven. Laat ze na het bakken nog even afkoelen, de koekjes zijn nog heel heet!

Stap 5 Verder met de crème

Klop 150 gram ongezouten (room)boter totdat het er uitziet als zalf, dit duurt 5 minuten. Voeg nu het botercrème mengsel dat je in stap 1 hebt gemaakt in delen toe aan de boter, mix steeds helemaal door voordat je het volgende deel toevoegt. Daarna voeg je 125 gram mascarpone en de mascarponesmaakstof toe naar smaak en mix je het door tot een gladde crème. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Stap 6 Royal Icing voor de Gingerbread-mannetjes

Voor het versieren van de gingerbread-mannetjes gaan we aan de slag met royal icing. Je zeeft hiervoor 250 gram mix voor Royal Icing en mengt dit met 30 ml water zodat het stijf wordt. Klop de royal icing mix en het water ongeveer 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing helemaal wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet meer teruglopen. Pas bij een handmixer wel op voor het vastlopen van de mixer!

Plaats nu spuitmondje 2 in een spuitzak, vul deze met de royal icing en versier de gingerbread koekjes! Laat de koekjes na het decoreren goed uitharden!

Stap 7 Maak de Speculaas-gingerbread Cupcakes af

Plaats nu spuitmondje 2D in een spuitzak en vul deze met de mascarponecrème! Je kan nu mooie toeven op de cupcakes spuiten en de leuke gingerbread koekjes in de crème plaatsen.

TIP: Als je de cupcakes voor kerst maakt dan is het leuk om deze nog te versieren met Kerstconfetti!

De Chocolade Aardbei Traktaties

Ken jij de magische combinatie van chocolade en aardbei al? Wij zijn er dol op! Met dit kerst nagerecht gaan wij jou stap voor stap leren hoe je deze heerlijke chocolade aardbei traktaties maakt.

Chocolade Aardbei Traktaties

Wat je nodig hebt (15 traktaties):

  • FunCakes mix voor Brownies 360g
  • FunCakes chocolade melts wit 50g
  • FunCakes chocolade melts ruby 50g
  • Bakvorm vierkant of rechthoek
  • Bakpapier
  • Bakspray
  • Uitsteker hart en ster
  • 40 gram roomboter
  • 2 eieren (circa 90 gram)
  • 75 ml water
  • Saté prikkers
  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Marshmallows

De werkwijze:

Stap 1 De voorbereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C) en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Ook vet je het bakblik alvast in en bekleed je deze met bakpapier. Zo kan je de brownie er uiteindelijk makkelijk uithalen!

Stap 2 Aan de slag met de brownie

Nu gaan we ingrediënten mengen! Doe 360 gram mix voor brownies, 2 eieren, 40 gram boter en 75 ml water in een kom en klop het rustig in 3 minuten tot een dik beslag. Klaar met mixen? Dan mag je het bakblik vullen met het beslag en in het midden van de oven zetten. Het bakken duurt ongeveer 40-45 minuten. Als de brownie uit de oven mag dan laat je deze nog even afkoelen op een rooster.

Stap 3 Vormpjes maken

Terwijl de brownie afkoelt kan je alvast de kroontjes van de aardbeien afhalen. Daarna maak je hartjes en sterretjes van de brownie met een koekjesuitsteker van ongeveer 3 x 4 cm.

Stap 4 Versier met chocolade

Nu is het tijd om de witte en ruby chocolade te smelten. Doe de witte chocolade in een spuitzak, knip er een klein puntje af en doe de ruby chocolade in een kommetje. De witte chocolade kan je over de sterretjes drizzlen en de hartjes kan je voor de helft in de ruby chocolade dippen. Omdat de chocolade nu nog warm en zacht is laat je de versierde brownies nog even uitharden in de koelkast.

TIP: Heb je nog chocolade over? Doop de aardbeien en frambozen hier dan nog lekker in!

Stap 5 Rijgen maar!

Als laatst rijg je alles op een satéprikker: een aardbei, een hart en een ster brownie, een marshmallow en een framboos! Heerlijk smullen!

Dat wordt smullen geblazen met deze lekkere kersttraktaties van Deleukstetaartenshop!☺


Vond je deze recepten ook zo leuk om te maken en lekker om te eten? Bekijk dan ook onze andere recepten voor kinderen! Wil je deze Kerst toch iets gezonder eten? Neem dan een kijkje naar onze gezonde kersttraktaties voor kinderen.