Oppas boeken via Babysits

Oppas boeken via Babysits

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
6 minuten leestijd

Wil je online een kennismakingsgesprek plannen en/of een oppas boeken en betalen? Dit kun je nu doen via Babysits! Lees hier meer over onze makkelijke, veilige en contantloze-functie. Om het contact tussen ouders en aanbieders van kinderopvang verder te vergemakkelijken, lanceerde Babysits de nieuwe functie Boekingen. Ouders kunnen nu snel en rechtstreeks een kennismakingsgesprek en oppasafspraak met de oppas boeken en betalen via ons platform.

Via Babysits Boekingen kun je nu gemakkelijk betalen of betaald worden via Babysits, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of je wel contant geld bij je hebt. Ook hoef je je als oppas geen zorgen meer te maken over het feit of je het geld voor je oppaswerk wel zult ontvangen of niet.

Voordelen van Babysits Boekingen

Het boeken van je oppasafspraak via ons platform heeft zo zijn voordelen:

  • Zowel de ouder als de oppas kunnen hun afspraken en hun schema's makkelijk beheren. Als oppas weet je precies op welke dagen je vrij bent om te oppassen. Als ouder weet je precies op welke dagen je verzekerd bent als het om kinderopvang gaat en voor welke dagen je nog een oppas moet vinden.
  • Ouders kunnen veilige betalingen doen via een betrouwbaar platform en er zeker van zijn dat hun geld de oppas bereikt zodra de afspraak met succes is voltooid.
  • Oppassen krijgen een gegarandeerde betaling via ons betrouwbare platform. Zodra de oppasafspraak is afgerond, ontvangt de oppas het geld met 100% zekerheid. Geen lastige situaties meer tussen ouders en oppassen door vergeten betalingen.
  • De transactie is zonder contant geld, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het exacte wisselgeld.
  • Het boeken van je oppasafspraak via Babysits is een manier om fraude te voorkomen in de kinderopvangbranche.
  • In geval van nood maken Babysits Boekingen makkelijke last-minute boekingen en annuleringen mogelijk, zowel voor ouders als oppassen.

Hoe het werkt

Boekingen is een service die ouders en oppassen de mogelijkheid biedt om hun afspraken te plannen en te betalen via onze website of onze app.

Maak een afspraak

Wanneer je een gesprek hebt lopen met een babysitter zie je in het gesprek twee knoppen om een afspraak te plannen. Heb je de oppas nog nooit gezien en wil je kijken of het klikt tussen je familie en de oppas? Plan dan een kennismakingsgesprek*. Heb je al een kennismakingsgesprek gehad en wil je de oppas boeken? Klik dan op plan een boeking.

Plan een oppasafspraak

*Optie beschikbaar in 2024

Plan een boeking

Er zitten een paar stappen tussen een boeking aanvragen en het moment dat de oppas betaald krijgt. Wanneer je een boekingsaanvraag opstuurt naar de oppas, krijgt de oppas hier een melding van. Nadat de oppas de boekingsaanvraag heeft geaceppteerd, kan de ouder de boeking betalen. Nadat de oppasafspraak van start is gegaan en is afgelopen, ontvangt de oppas het verdiende geld binnen enkele werkdagen op zijn of haar rekening.

Boek een babysitter

Annuleer een boeking

Wil je de boeking annuleren? Dit kan tot wel 60 minuten nadat de oppasafspraak van start is gegaan. Klik op cancel en geef de reden van de annulering aan. Wanneer je de boeking hebt geannuleerd, ontvang je je betaalde geld binnen enkele dagen automatisch weer terug.

Wanneer de boeking wordt gecanceld met de reden dat de oppas niet is komen opdagen, vragen wij de ouder om een review achter te laten op het profiel van de babysitter. Doe je dit niet? Dan ontvangt de babysitter een automatisch negatieve review.

Annuleer boeking

Laat een review achter

Heb je de boeking geannuleerd of is de boeking helemaal goed verlopen? Vergeet dan niet om een review achter te laten op het profiel van de oppas. Op deze manier kunnen de andere families op Babysits zien of deze oppas betrouwbaar is en goed is in zijn of haar werk.

Laat je geen review achter dan ontvangt de oppas na vier dagen een automatische review van Babysits.


Automatische reviews

Babysits kan automatische positieve of negatieve reviews achterlaten, als 1-sterren, of 5-sterren beoordelingen. Hiermee vergroten we de betrouwbaarheid en transparantie binnen onze community. Alleen babysitters die geboekt zijn via de boekingen, kunnen automatische reviews van Babysits ontvangen.

Automatische positieve feedback:

We geven positieve feedback aan de babysitter, wanneer de boeking is voltooid en de ouder binnen 4 dagen nog geen review heeft achtergelaten. In het geval de ouder het niet eens is met de automatische review of meer informatie wilt toevoegen aan de review, kan de ouder de automatische review bewerken.

Automatische negatieve feedback:

De ouder kan via de boekings-pagina aangeven dat de babysitter niet is komen opdagen op de oppasafspraak. Wanneer de ouder 4 dagen na het klikken op deze knop nog geen review heeft achtergelaten voor de babysitter, ontvangt de babysitter automatisch een negatieve review van Babysits. In het geval de ouder het niet eens is met de automatische review of meer informatie wilt toevoegen aan de review, kan de ouder de automatische review bewerken.

Heb je automatische negatieve feedback ontvangen?

We kunnen automatisch gegenereerde beoordelingen niet verwijderen of bewerken. In plaats daarvan kun je de situatie uitleggen aan de ouder en vragen of zij hun review willen bewerken en toelichten.

Je kunt ook reageren op de review (automatische en handmatige) om jouw kant van het verhaal toe te lichten.

Babysits reviews


Gebruikersbescherming

We gebruiken een beveiligd betalingssysteem dat nooit je creditcard- of bankrekeninggegevens deelt met andere gebruikers. Betalen via Babysits is cashless, handig en houdt je persoonlijke gegevens veilig. Om deze en andere gebruikersbeschermingsmaatregelen te bieden, vragen we de ouders om 5% extra van de oppaskosten bij betaling via Babysits-boekingen.


Betaald krijgen

Oppassen kunnen een account aanmaken, oppaswerk zoeken en geheel gratis contact opnemen met ouders. Als je extra zekerheid wil, raden we je aan om je boekingen te plannen en betalingen te ontvangen via Babysits. Wij vinden het belangrijk dat oppassen 100% van het verdiende geld krijgen. Daarom wordt er bij het gebruik van boekingen geen vergoeding ingehouden op het loon van een oppas.

Als de oppasafspraak is afgerond, ontvangt de oppas het geld binnen 5 tot 10 dagen. Hij of zij ontvangen een e-mail met de dag wanneer de betaling naar schatting zal worden overgemaakt.


Waar je de boekingen kunt vinden

Zodra je inlogt op je account, kan je al je geplande boekingen rechtsboven op de pagina vinden. Je ziet een tabblad met de naam 'Boekingen' direct naast je Inbox.

We waarderen herhaal boekingen, daarom levert het boeken van meerdere afspraken via Babysits je een Badge op. Boeken via Babysits is ook één van de voorwaarden om Supersitter te worden!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan