Babysits is CO2 neutraal!

Babysits is CO2 neutraal!

Door Babysits
3 minuten leestijd

Hier bij Babysits zetten we ons in voor onze missie om gemeenschappen rondom kinderopvang sterker te maken, zodat kinderen gelukkig en gezond kunnen opgroeien. Wij als bedrijf vinden maatregelen tegen de wereldwijde klimaatverandering heel belangrijk en we zijn hier gepassioneerd over en aan toegewijd.

Babysits onderneemt klimaatacties

We hebben klimaatactie ondernomen! Wat betekent dit? We zijn als bedrijf CO2-neutraal geworden!

In het bijzonder sloot Babysits zich aan bij Leaders For Climate Action (LFCA), een organisatie die bedrijven samenbrengt die zich inzetten tegen klimaatverandering en hen helpt te identificeren hoe ze hun negatieve impact op het milieu kunnen verminderen.

LFCA


Met de hulp van LFCA:

  • Meten we onze CO2-uitstoot.

We hebben de impact berekend van alle aspecten van ons bedrijf, van energieverbruik op kantoor tot geproduceerd/gerecycled afval, woon-werkafstand van medewerkers en nog veel meer.

  • Compenseren we onze ecologische voetafdruk en zijn we CO2-neutraal geworden.

Als we de totale CO2-uitstoot van Babysits nemen, hebben we geïnvesteerd in een VCS Gold Standard-project om de uitstoot van ons bedrijf rechtstreeks te compenseren.

  • Hebben we een beleid om onze toekomstige emissies te verminderen.

We zijn toegewijd aan en hebben het beleid en de praktijken veranderd om onze ecologische voetafdruk in de komende jaren te verkleinen.


Voortdurende bijdrage

Naast de stappen die we hierboven hebben genomen, zijn we ook actief op de volgende manieren:

  • Wij geven onderwijs

We creëren content om onze gemeenschap van ouders, kinderopvangaanbieders en kinderen te informeren over klimaatverandering en wat ze kunnen doen om te helpen. Manieren die we onderwijzen zijn onder meer: klimaatverandering uitleggen aan kinderen, knutselen met gerecyclede producten, zelf groenten en fruit planten en meer.

Bekijk hier enkele voorbeelden!

Manieren om te recyclen met kinderen

10 leuke activiteiten om de planeet te helpen

Plant experiment met kinderen

Gerecyclede DIY kartonnen dieren

  • We verspreiden het bewustzijn

We zijn actief en gebruiken ons platform om informatie en tips te delen om onze gemeenschap bewust te maken. We nemen ook actief deel aan Fridays for Future en klimaatmarsen.

Vrijdag voor toekomstige babysits

  • We werken samen

We doen ons best om samen te werken met andere organisaties, om meer partijen bij klimaatactie te betrekken en kennis, middelen en bewustwording op nog grotere schaal te delen.


Voor meer informatie over onze bijdrage en onze belofte aan klimaatactie met LFCA, bezoek onze klimaatsite hier.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan