Paas brunch recepten

Paas brunch recepten

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
5 minuten leestijd

Op zoek naar heerlijke paas brunch recepten die je samen met de kinderen of babysit kinderen kunt maken voor Pasen? Onze twee paas recepten zijn makkelijk om te maken, zien er mega schattig uit en zijn ook nog eens lekker! Laat de kinderen hun creativiteit gebruiken door elke Paashaasje of kuiken apart te versieren!

Paashaasjes:

Paashaasjes

Ingredienten paasbrood:

 • 500g bloem (gezondere optie:: tarwebloem)
 • 200ml melk
 • 80g boter
 • 100g suiker (gezondere optie: bruine suiker)
 • 2 eieren
 • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
 • 1 zakje bakkers gist
 • Citroensap van een halve citroen
 • Een aantal sateprikkers en wat water
 • Wortel, peterselie, chocola ter decoratie

Hoe het moet:

Paashaasjes stap-voor-stap

Stap 1:

Doe voor het deeg de boter, melk, suiker en vanillesuiker in een kom en verwarm 30 seconden in de magnetron op de hoogste stand. De boter zou gesmolten moeten zijn en alle vloeistof lauwwarm. Meng de bloem met het gist, voeg hier aan het citroensap, 1 ei en de lauwwarme vloeistof aan toe en meng goed. Het deeg moet net zo lang gemengd en daarna gekneed worden tot het loskomt van de rand zonder te plakken. Als je deeg blijft plakken, voeg dan iets meer bloem toe tot het loskomt. Als het deeg te stevig is, voeg dan een beetje water toe om het luchtiger te maken. Plaats het deeg in een met bloem bestoven kom, bedek de kom met een theedoek en laat het een uur rusten. Het deeg zou in deze tijd twee keer zo groot moeten worden. Tip: Plaats het deeg op een warme plek zodat het gist zijn werk goed kan doen.

Stap 2:

Als het deeg een dik uur heeft gerust, kan je het gaan vormen. Maak voor elk haasje een grote, een middelgrote en twee kleine ballen en ook 4 kleine rolletjes. De grote bal is voor het lijf, de middelgrote voor het hoofd en de twee kleine voor de voeten. Om deze delen aan elkaar te maken, smeer je een beetje water waar ze aan elkaar moeten blijven zitten. Maak van twee van de rolletjes de oren door ze plat te maken met een mes. De andere twee rolletjes zijn de armen en hiervoor moet je ze vormen tot een halve maan zoals een croissant. Als alle delen van je haasje aan elkaar zitten, gebruik dan satéprikkers om de wortel op de goede plek te houden. Klop het ei dat je over hebt en smeer de haasjes hiermee in, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen in de oven. Doe nu je bakplaat met de Paashaasjes in de voorverwarmde oven en bak ze op 180 graden hete lucht in 20 minuten.

Stap 3:

Haal je Paashaasjes uit de oven, gebruik een ovenhandschoen aangezien de bakplaat heel heet is, en laat ze een tijdje afkoelen. Gebruik dan de chocola om de ogen en neus te tekenen. Snij de wortel in dunne stroken en steek deze in het gat waar de satéprikkers zaten. Maak het af met een blaadje peterselie. Als je met kinderen aan het bakken bent, laat de ouder of oppas dan altijd de wortels snijden aangezien dit te gevaarlijk kan zijn voor kinderen.

Stap 4:

Geniet van je lekkere Paashaasjes!


Paaskuikens:

Paaskuikens

Ingredienten paaseieren:

 • 6 eieren
 • 2 theelepels mayonnaise
 • 2 theelepels mosterd
 • Zout
 • Wortel
 • Peperkorrels

Hoe het moet:

Stap 1:

Kook de eieren voor 10 minuten zodat ze hard worden. Verwijder ze uit het kokende water en laat ze minstens 10 seconden schrikken in koud water zodat de schaal makkelijker loslaat van het ei tijdens het pellen. Laat de eieren even afkoelen en pel ze.

Stap 2:

Als de eieren zijn afgekoeld en gepeld, snij dan het bovenste kapje eraf. Gebruik een lepel om de dooier uit elk ei te schrapen. Doe al het eigeel in een kom en meng met de mayonaise, de mosterd en een snufje zout. Als je dit goed hebt gemengd, kan je de eieren weer vullen met het mengsel en het kapje er weer bovenop doen, maar zonder aan te drukken. Tip: een spuitzak maakt deze stap makkelijker.

Dooier eruit halen

Stap 3:

Snij de wortel in dunne reepjes en leg ze op een bord. Je hebt 2 reepjes wortel nodig per kuiken. Snij een klein stukje af aan de onderkant van het ei zodat je een platte bodem hebt waardoor het kuiken goed blijft staan. Plaats het ei op de twee wortel reepjes. Voor de ogen duw je 2 peperkorrels licht in het eigeel mengsel. Gebruik voor de neus een stukje wortel die je in de vorm van een driehoek hebt gesneden en plaats deze in het midden net onder de ogen.

Nu zijn je kuikentjes klaar!

Fijne Pasen!🐇🐣

Paashaasjes en 
Paaskuikens


Zoek je nog meer kindvriendelijke recepten? Probeer ook eens ons Pannenkoeken recept.

Als je dit recept leuk vond en je eigen Paashaas en kuikentjes hebt gemaakt, zouden we het super leuk vinden om je creaties te zien! Deel ze met ons op Instagram of op Facebook en vergeet niet om ons te taggen @babysits.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan