Wolk van vriendelijkheid DIY

Wolk van vriendelijkheid DIY

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
3 minuten leestijd

Deze schattige versierde wolken bevatten krachtige woorden die bedoeld zijn om vriendelijkheid te verspreiden! Dit is een geweldige manier om met kinderen te oefenen iets te leren over positiviteit en vriendelijke daden. Het is zelfs de perfecte activiteit voor Wereld Vriendelijkheidsdag.

Wist je dat op 13 november Wereld Vriendelijkheidsdag wordt gevierd?

Wereld Vriendelijkheidsdag is een feestdag die je aanmoedigt om aardiger te zijn voor elkaar, voor jezelf en voor de wereld! Het doel van deze dag is om iedereen te helpen te begrijpen dat vriendelijkheid ons allemaal bindt. Met vriendelijkheid kunnen we de scheidslijnen van politiek, ras, religie, geslacht, enz. overwinnen. Wat begon als een inspanning van de World Kindness Movement op een conferentie in Tokio in 1997, is nu een wereldwijde beweging die iedereen herinnert aan de kracht van vriendelijkheid!

Het doel van Wereld Vriendelijkheidsdag is om goede daden in je gemeenschap te benadrukken en aan te moedigen. Het dient ook ter herinnering aan iedereen dat eenvoudige daden van vriendelijkheid kracht hebben en dat we samen kunnen werken aan het creëren van een vriendelijkere wereld. De dag is bedoeld om je te inspireren dat we met één handeling tegelijk een wereldwijd verschil kunnen maken.

En wat is een betere manier om deze dag met de jongere generaties te vieren dan met een leuke DIY?

Wereld vriendelijkheidsdag: Wolk van vriendelijkheid DIY

Om dit knutselwerkje te maken, heb je nodig:

  • Schaar
  • Gekleurd papier
  • Wit papier
  • Lijm
  • Gekleurde markeerstiften

wolk van vriendelijkheid wolk diy stappen

Step 1: Teken een wolk op een wit papier vel en knip deze uit. Je kan ook een wolk uitprinten, overtekenen en dan uitknippen

Step 2: Knip dunne rechthoekige stroken uit het gekleurde papier. Hier gaan we de positieve woorden opschrijven.

Step 3: Lijm/plak de bovenkant van de gekleurde stroken vast aan de onderkant van je wolk.

Step 4: Bedenk aan wie je deze wolk wilt geven en schrijf zijn/haar naam in je wolk. Schrijf dan op wat je zo leuk vind aan die persoon, dit kan gaan over zijn/haar eigenschappen!

Hierna kan je je wolk versieren hoe jij wilt, teken schattige gezichtjes of voeg wat glitter toen. Wees creatief en heb lol! :)

wolk van vriendelijkheid

wolk van vriendelijkheid


We wensen jou en je kinderen veel plezier tijdens het proces en we raden je aan om een vrolijke playlist op de achtergrond te zetten en er een leuk familiemoment van te maken! Nadat het knutselwerkje is gemaakt, kan deze weggegeven worden aan vrienden en familie, als een manier om positiviteit te verspreiden op deze mooie dag.

We hopen dat je onze wolk van vriendelijkheid knutselwerkje leuk vond. We zijn in ieder geval erg enthousiast om die van jullie te zien! Vergeet niet je creatie met ons te delen via Facebook en Instagram op @babysits.

Zoek je naar meer activiteiten voor kinderen. Neem dan een kijkje op onze activiteiten- en DIY pagina!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan