Hoe schrijf je een goede review voor de oppas?

Hoe schrijf je een goede review voor de oppas?

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
4 minuten leestijd

Vooral als het gaat om personen die op je kinderen passen, is het belangrijk om te weten of deze persoon geschikt is voor het oppaswerk of niet. Dit is waarom we in dit artikel willen laten zien hoe je een geschikte review voor een kinderoppas of ouder schrijft en waarom het zo belangrijk is.

Hoe vaak deel je in het "echte" leven jouw positieve of negatieve ervaringen met je medemensen? Of het nu de onvriendelijke verkoper in de supermarkt was of de uiterst hoffelijke dame die jou geholpen heeft om met de wandelwagen in de bus te stappen. Zulke dingen zullen je elke dag gebeuren en je deelt ze vaak met je omgeving. Dus waarom is het gedrag op internet zo anders? Vooral als het gaat om oppassen, is het vertrouwen en de ervaring van anderen ongelooflijk belangrijk. Daarom geven we jou wat extra tips over hoe je een goede review kan achterlaten voor een oppas of ouder!

Waarom zijn reviews belangrijk?

Het Babysits platform is niet een agentschap voor kinderopvang, maar een oppas community voor ouders en oppassen. Hier kunnen ze zelfstandig met elkaar in contact komen en zelf beslissingen nemen. De eerste indruk van iemand is heel erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk of een oppas en een ouder met elkaar in contact willen komen. Dit is ook de reden dat een review heel erg belangrijk is. Als een oppas één of meerdere positieve reviews heeft, zal dit positieve effecten hebben op de indruk van de ouder. Zij weten nu dat de oppas al ervaring heeft opgedaan en dat andere ouders de oppas als positief hebben ervaren. Maar dit geldt ook voor de feedback over de ouders. De oppas weet dan dat andere oppassen het oppaswerk bij deze familie als positief hebben ervaren.

Een andere reden waarom reviews belangrijk voor je zijn, is voor ons badgesysteem. Als je namelijk een review van een andere gebruiker krijgt, wordt de badge voor reviews ontgrendeld, wat je 80 punten oplevert. En hoe meer punten je verzamelt, hoe meer jouw profiel zichtbaar zal zijn voor andere gebruikers en hoe meer berichten je zult krijgen.

De laatste reden voor het belang van de reviews is het grote aantal leden op Babysits. Omdat Babysits maar liefst meer dan 1,2 miljoen gebruikers wereldwijd heeft is het voor ons onmogelijk om alle profielen bij te houden. Dit is waarom jouw reviews heel erg gewaardeerd worden. Het helpt ons met het geven van eerlijk advies en om de kwaliteit van de kinderopvang te behouden en verhogen. Hiernaast maak jij het voor ons mogelijk om empowerment te geven aan ouders en oppassen.

Tips voor een zinvolle en nuttige review

Als je een recensie voor een oppas of een ouder wil schrijven, helpt het om je in hun positie te plaatsen. Wat zou je willen lezen in recensies van andere ouders of oppassen? Als ouder kun je bijvoorbeeld de volgende informatie opnemen:

  • Hoeveel kinderen er aanwezig waren bij de oppasafspraak
  • Wat de oppas deed onderscheiden van de anderen
  • De activiteiten die zijn ondernomen tijdens de oppasafspraak

Heel belangrijk is ook om een algemene verklaring te geven over je tevredenheid over de oppas. Aan de andere kant kan een oppas de volgende zaken in de review opnemen:

  • Hoeveel kinderen er aanwezig waren bij de oppas afspraak
  • Hoe de communicatie met de ouders verliep
  • Of de afgesproken tijden werden nageleefd

Hier vind je een review die naar onze mening alle belangrijke informatie bevat, terwijl deze nog steeds kort en bondig is. Wie zou Elisa niet willen inhuren?

review

Laat een review achter

Last but not least willen we jou precies uitleggen hoe en waar je een review voor een andere gebruiker kunt achterlaten. In tegenstelling tot referenties, kan je een review alleen achterlaten als je contact hebt gehad met de gebruiker via het Babysits-berichten systeem. Als dit zo is en je hebt al eerder contact met de gebruiker opgenomen, dan kan je via jouw inbox op de knop voor reviews klikken. Als je hier op klikt, word je doorgestuurd naar de review pagina. Je kunt daar ook een anonieme review schrijven.

Als jij als eerste een review plaatst, laten wij dit de andere gebruiker weten. De eerste 14 dagen krijgt de andere gebruiker jouw review niet te zien totdat deze gebruiker zelf ook een review geschreven heeft (dus wees niet bang om eerlijk te zijn!).

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan