6 tips om te helpen met huiswerk

6 tips om te helpen met huiswerk

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
3 minuten leestijd

Op welke manieren kunnen ouders en babysitters helpen met huiswerk van kinderen en hoe kunnen ze dat op de best mogelijke manier doen? Hier zijn enkele van onze favoriete, praktische tips om kinderen te helpen met huiswerk:

1. Kies een rustige, stille plek

De meest gebruikelijke plaatsen om huiswerk te maken in huis zijn de keuken, de slaapkamer of de woonkamer. Het is echter essentieel om afleiding zoals televisies, mobiele telefoons, tablets te vermijden. In een geordende en rustige omgeving is het voor het kind zeker gemakkelijker om geconcentreerd te blijven, maar ook voor de ouder of oppas.

2. Stel een specifieke tijd in

Stel een specifieke tijd vast voor huiswerk! Dit helpt het kind om de dag effectiever te organiseren en efficiënter te worden in het afronden van alles in hun toegewezen huiswerktijd. Daarna heeft de ouder of oppas tijd om met het kind te spelen. Vergeet niet om tijd te nemen om te genieten, nadat het kind het harde werk heeft gedaan en zijn huiswerk heeft voltooid.

3. Neem even pauze

Door korte pauzes te nemen, kunnen kinderen meer informatie opnemen en beter leren, en de hersenen rust gunnen. Neem een ​​pauze van 10 tot 15 minuten tussen wisselende onderwerpen en een pauze van 1 tot 2 minuten tussen oefeningen over hetzelfde onderwerp (rekening houdend met de moeilijkheidsgraad).

4. Beoordeel het kind niet als ze fouten maken

Onthoud dat je er bent om het kind te helpen, niet om kritiek op hen te hebben. Als ze moeite hebben met een oefening, leg ze dit dan rustig uit, ook al moet je dit meerdere keren doen. Maak gebruik van eenvoudige woorden en een praktisch voorbeeld (je kunt bijvoorbeeld wiskundige problemen uitleggen met fruit of voorwerpen.) Dit helpt hen bij het begrijpen van concepten en op deze manier leren ze meer.

5. Pas je aan, aan het tempo van het kind

Onthoud dat elk kind zijn eigen voorkeuren en zijn eigen tempo heeft als het gaat om studeren en leren. Het belangrijkste is betrokkenheid en concentratie. Het maakt niet uit of een oefening een half uur, een uur of de hele middag duurt, zolang het kind uiteindelijk zijn huiswerk maar begrijpt.

6. Beloon het kind

Beloon het kind aan het einde van het huiswerk voor het voltooien van het huiswerk en complimenteer het kind als hij of zij dit verdient. Dit helpt hen te motiveren en de kinderen vertrouwen te geven in hun eigen kunnen.

Huiswerkbegeleiding


Huiswerk maken is niet altijd de leukste bezigheid voor kinderen, maar als ze in de juiste leeromgeving zitten en de juiste motivatie hebben, kunnen ze veel leren en kan het een mooie kans zijn om kennis te delen.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan