Potten vol emotie

Potten vol emotie

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Emoties uiten kan voor ons allemaal een uitdaging zijn, zowel volwassenen als kinderen kunnen vaak terugdeinzen en hun gevoelens verbergen. Als ouders is het belangrijk om een ​​goed rolmodel te zijn voor onze kinderen en hen aan te moedigen hun gevoelens te uiten, maar ook te begrijpen waarom ze deze emoties in bepaalde situaties kunnen voelen. Het vermogen om je emoties en gevoelens openlijk uit te drukken is van cruciaal belang voor een gezonde emotionele ontwikkeling.

We hebben deze eenvoudige DIY gemaakt om de kleintjes te helpen hun emoties te leren kennen en ze te leren hoe ze deze emoties kunnen uiten (misschien kunnen sommige ouders hier ook iets van leren!). Voor deze DIY heb je maar een paar dingen nodig, de meeste dingen heb je waarschijnlijk al thuis!

 • Lege glazen potten
 • Verf (kies minimaal 5 felle kleuren)
 • Kwast
 • Markeerstift
 • Optioneel: stickers voor decoratie

De stappen zijn als volgt:

 1. Maak de pot goed schoon met warme zeep, zorg ervoor dat er geen papier of lijmresten aan de buitenkant zitten

 2. Verf elke pot een andere kleur en laat ze een paar uur of een nacht drogen

DIY voor kinderen

 1. Als ze eenmaal droog zijn, laat je je fantasie de vrije loop en kun je met je markeerstift verschillende emoties tekenen die je gevoelens vertegenwoordigen

 2. Versier tot slot de potten, wees zo creatief als je wilt met glitterstickers of linten, dit is het leuke gedeelte!

Doe mee om kinderen te helpen emoties uit te drukken

Als de klus is voltooid, leg je de kinderen uit wat elk gevoel betekent en waarom we ons soms zo voelen.

Je kunt het als voorbeeld uitleggen:

 • Vreugde: Als ik mijn vrienden weer zie op het schoolplein
 • Woede: Als ik iets niet begrijp of als ik het ergens niet mee eens be
 • Zorgen: Als iemand om me heen ziek is

Het is een goed idee om dit regelmatig te oefenen, zodat onze kinderen vertrouwd raken met hun emoties en deze goed kunnen leren uiten. Om dit te doen, kun je ze vertellen dat ze elke keer dat ze een van deze gevoelens ervaren een peulvrucht in elke pot moeten doen. Op deze manier kunnen ouders aan het eind van de dag de potjes controleren om te zien hoe hun kinderen zich voelen.

Vind je dit leuk een leuke DIY? Bekijk onze DIY-pagina voor meer leuke ideeën! En vergeet niet je creaties met ons te delen op Instagram! Tag @babysitsnl om te pronken met je talenten!