DIY kaart ideeën voor kinderen

DIY kaart ideeën voor kinderen

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
4 minuten leestijd

Laten we tijdens deze periode van zelfisolatie de tijd nemen om wat extra liefde naar onze grootouders te sturen! Deze DIY voor het maken van kaarten is de perfecte manier om een ​​persoonlijk cadeau voor onze dierbaren te maken. We hebben twee kaart voorbeelden gemaakt die je kunt maken met je eigen bericht. Je grootouders ontvangen vast graag een lief kaartje van hun kleinkinderen!

We weten dat het Coronavirus bijzonder schadelijk is voor ouderen. Over de hele wereld wordt ouderen gevraagd zichzelf te isoleren en sociaal contact te vermijden. Voor veel gezinnen kan het zorgwekkend zijn om voor langere tijd de grootouders niet meer te kunnen zien. Gelukkig kunnen we videogesprekken voeren en berichten verzenden, maar laten we ze ook iets speciaals sturen om hen te laten weten dat we aan ze denken!

Om je wat ideeën voor het maken van kaarten te geven, hebben we twee unieke kaart ontwerpen gemaakt: een liefdeshart en een vrolijke zon die je kunt nabootsen met je eigen persoonlijke boodschap. Je kunt de kaarten in de brievenbus stoppen, zodat ze worden afgeleverd bij je grootouders thuis of het verpleeghuis!

Stap 1

Om een pop-upkaart te maken, heb je als eerste een stuk papier nodig dat je dubbel kunt vouwen om de basis van de kaart te vormen. Wij gebruikten acrylpapier, maar je kunt ook gewoon papier gebruiken.

Vervolgens moet je de omtrek van de vorm die je wilt maken lichtjes tekenen op het papier. Het is belangrijk om slechts de helft van je ontwerp te tekenen zodat je, zodra je het ontwerp hebt uitgesneden en de kaart hebt uitgevouwen, een volledig gevormde pop-up hebt. We hebben een halve hartvorm en een halve zon gemaakt!

Belangrijke opmerking: Zorg ervoor dat je een gedeelte van je ontwerp on-geknipt laat. We hebben een sectie van ongeveer 2 cm gemarkeerd op elk van onze ontwerpen om on-geknipt te blijven. Dit is essentieel voor het maken van uw pop-upontwerp!

Kaartsjabloon

Stap 2

Nu is het tijd om een schaar te pakken en langs je ontwerp te knippen. Je kunt voorzichtig langs de omtrek knippen die je hebt getekend en zorg ervoor dat een gedeelte van ongeveer 2 cm on-geknipt blijft.

Kaart DIY

Stap 3

Nadat je je ontwerp hebt uitgeknipt, kun je het terugvouwen langs het gedeelte dat je zorgvuldig on-geknipt hebt gelaten. Druk stevig langs de vouw naar beneden.

pop-up kaart

Stap 4

En nu voor het spannende gedeelte! Je kunt je ontwerp naar voren duwen zodat het uit de kaart springt. Oefen met het openen en sluiten van de kaart om te testen het werkt.

pop-up sjabloon

Stap 5

Het is tijd om creatief te worden! We hebben ervoor gekozen om acrylverf te gebruiken om wat kleur toe te voegen aan onze kaarten, maar je kunt kleurpotloden, markeerstiften, kleurpotloden of wat je ook in huis hebt liggen, gebruiken om een vleugje leven toe te voegen aan je unieke kaart.

Kaart verven

Stap 6

Vergeet de kleine details niet! We besloten om ons hartje roze te verven en kozen geel en oranje voor onze zon. Omdat we een deel van de pop-up on-geknipt moesten laten, vouwde we de zon weer terug naar binnen en voegden we een extra oranje driehoek toe aan onze zon om de illusie te wekken dat de hele zon uit de kaart schoot!

pop-up kaartsjabloon

Stap 7

We zijn er bijna! Nu we onze pop-upkaarten hebben geverfd, zijn ze klaar voor een aantal gepersonaliseerde berichten. Je kunt je kinderen vragen om een bericht voor hun grootouders te tekenen of te schrijven om hen te laten weten hoeveel jullie van hen houden.

Diy kaart is klaar

Stap 8

En hier hebben we het! Twee zelfgemaakte pop-upkaarten die je kunt delen met je grootouders om hen te laten weten dat je aan hen denkt tijdens deze periode van zelfisolatie. Laten we een glimlach op hun gezicht toveren!

pop-up kaart voor grootouders


Heb je genoten van deze DIY? We zien graag je eigen DIY pop-up kaarten en de reacties van je grootouders! Zorg ervoor dat je jouw ontwerpen met ons deelt @babysitsnl.

Bekijk voor meer fantastische ideeën onze andere DIY’s voor activiteiten en knutselwerkjes om je bezig te houden terwijl je thuis bent.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan