Paashaasmandje DIY voor Pasen

Paashaasmandje DIY voor Pasen

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Pasen staat voor de deur! En terwijl de kinderen niet kunnen wachten om chocolade-eieren te eten, waren wij druk bezig met het bedenken van een aantal nieuwe creatieve DIY’s voor jou! We hebben een afdrukbare sjabloon voor een Paashaasmandje gemaakt die je kinderen kunnen gebruiken om hun paaseieren in te verzamelen.

Laten we eerst de sjabloon afdrukken:

Konijnenmandje

Zodra je dit hebt gedaan, kun je de sjabloon uitknippen en gebruiken als sjabloon om op dik papier over te trekken (we gebruikten 400g acrylpapier). We kozen voor een dikker papier zodat de mand het gewicht van de chocolade-eieren kon dragen! Je hoeft echter geen luxe acrylpapier te gebruiken - met elk kartonnen knutselpapier zal het zeker lukken.

Sjabloon van het paasmandje

Nu voor het leuke gedeelte - schilderen! We gebruikten acrylverf en mengden een lichtblauwe kleur voor ons konijn. Dit onderdeel is leuk voor de kinderen om te doen en ze kunnen hun mooiste creatie maken voor op het mandje.

Paasmandje verven

Door de kleinere details toe te voegen, komt je konijn tot leven. Afhankelijk van de leeftijd van je kind hebben ze misschien wat hulp nodig bij dit onderdeel.

Geverfd paasmandje

Zodra de verf is opgedroogd, is het tijd om te knippen! Natuurlijk hebben jongere kinderen misschien hulp nodig met de schaar. Tip: wees extra voorzichtig met de konijnenoren, zodat je ze er niet per ongeluk afknipt.

Cut Out Easter Template

We zijn er bijna! Nu kun je beginnen met het vouwen van de Paashaasmand en deze echt tot leven brengen. We raden aan om een ​​universele sneldrogende lijm te gebruiken om de zijkanten aan elkaar te plakken.

Gevouwen sjabloon

En vergeet het handvat niet! Wat is tenslotte een mand als deze geen handvat heeft? We lieten de lijm een ​​beetje drogen (dus het was extra plakkerig) voordat we de riem op zijn plaats bevestigden.

Voorbeeld van paasmandje

En nu voor de finishing touch: een donzige konijnenstaart! We hebben een grote witte pom pom gebruikt om deze schattige Paashaas nog mooier te maken.

Pom Pom staartje

En daar hebben we het: een Paashaasmandje klaar om eieren te verzamelen op Paasmorgen! De manden zijn vrij klein, dus ze zouden ook het perfecte cadeau zijn voor vrienden of familieleden.

Paashaasmandje

Heb je genoten van deze DIY? Bekijk onze andere doe-het-zelvers voor meer geweldige ideeën voor kinderen.

En vergeet niet je creaties met ons te delen op Instagram! Tag @babysitsnl - we zien graag jouw versie van de Paashaas-mand.