20x leuke binnenactiviteiten voor het gezin

20x leuke binnenactiviteiten voor het gezin

Door Babysits
6 minuten leestijd

Wie zegt dat thuisblijven saai is? Regent het of kun je niet naar buiten? Met deze 20 binnenactiviteiten laten we je zien dat je op veel manieren plezier kunt hebben terwijl je thuis blijft.

1. DIY je oude T-shirts

Heb je oude t-shirts die een tweede leven verdienen? Veel plezier met het aanpassen en ontwerpen van je nieuwe t-shirt, door er strass-steentjes op te plakken, je t-shirt te verven of zelfs je favoriete patronen erop te naaien. Er zijn heel veel verschillende tutorials beschikbaar op het internet!

2. Een modeshow

Heb je er altijd al van gedroomd om een model te zijn op de catwalk? Dit is hét moment om te bewijzen dat de modewereld geen geheimen voor je heeft. Trek je meest bijzondere outfit aan en loop over de catwalk! Je kunt zelfs een thema kiezen voor de catwalk, zoals ‘chique kleding’ of ‘regenboog trend’.

3. Ga indoor kamperen

En ja, we kunnen zelfs op vakantie gaan als we thuis zijn. Pak je ‘kampeerspullen’ en bouw een tent met meubels en dekens. Zo kun je bijvoorbeeld gaan picknicken of overnachten in je woonkamer of tuin. De kinderen zullen er dol op zijn!

4. Demp de televisie en verzin de tekst

De afgelopen dagen kijk je waarschijnlijk veel te vaak televisie en wil je zeker een alternatief vinden voor deze activiteit. Je hoeft alleen het geluid te dempen van de tv en de woorden van de personages op het scherm te verzinnen. Volledige improvisatie en imitatie van gekke stemmetje maakt het des te leuker.

5. Een zelfportret wedstrijd

Ben je op zoek naar grappige activiteiten? Dan is deze activiteit wellicht iets voor jou! Om het tekenen wat spannender te maken, kun je een wedstrijd organiseren waarbij je je eigen portret moeten tekenen. Afhankelijk van de talenten van iedereen, kan deze wedstrijd erg grappig worden.

6. Wie is het?

Jullie kennen allemaal het spel wel waarbij je moet raden wie de personage is die de andere speler op een bord heeft gekozen. Om dit spel leuker te maken, kun je foto’s van je familieleden en mensen om je heen op het bord plakken. Veel plezier met het stellen van vragen! De vragen kunnen zijn; "is deze persoon blond?", maar om het spel nog leuker te maken kun je ook wat meer persoonlijke vragen stellen, zoals; “is deze persoon bang voor honden?”.

7. Het smaakspel

Het is tijd om je zintuigen te testen! Sluit je ogen en laat je geliefden je de ingrediënten van de keuken proeven, je moet dan raden wat je aan het eten bent. Vergeet van tevoren niet je allergieën door te geven. Misschien is dit ook het juiste moment om de kinderen stiekem weer spruitjes te laten proeven. Wie weet vinden ze het nu opeens wel lekker!

8. Duik in oude fotoalbums

Haal de oude fotoalbums uit de kast, maar ook de oude video's die je door de jaren heen hebt bewaard. Kinderen vinden het heel leuk om henzelf, hun broers en zussen of ouders te zien toen ze nog jong waren.

9. Zangwedstrijd

Of je nu de stem van Ariana Grande hebt of gewoon de drang om te zingen, dit is het moment. Kies kandidaten en juryleden die met hun rug naar hen moeten luisteren. Als ze het optreden leuk vinden, moeten ze zich omdraaien. Hierdoor wordt deze activiteit wat levendiger en kom je voor verrassingen te staan ​​als het gaat om ieders talent.

10. Droomcollages

Wie heeft er nooit van gedroomd om een ​​prachtig huis te hebben of naar een mooie plek te gaan? Het is mogelijk dankzij collages. Laat je kinderen afbeeldingen uit tijdschriften knippen en plak ze op een vel papier om iets te creëren waar ze van dromen. Hierdoor ontdek je misschien ieders wensen, een goede manier om elkaar nog beter te leren kennen.

11. Goocheltrucs

Profiteer van de tijd die je thuis doorbrengt en maak de tovenaar in jezelf wakker. Elk gezinslid moet een goocheltruc voorbereiden om aan de anderen te laten zien, bereid je voor om onder de indruk te zijn!

12. Yoga workshop

Opgesloten blijven kan onze geestesgesteldheid beïnvloeden, daarom is het belangrijk om een ​​gezonde geest te hebben in een gezond lichaam. Organiseer een yoga workshop in je woonkamer, de kinderen zullen genieten van de positie van de liggende hond en de zonnegroet.

13. Begin met een logboek

Tijdens deze specifieke periode staan onze gewoontes op zijn kop en is het wellicht leuk om je leven en gedachtes op dit moment vast te leggen, zodat je later weer terug kunt kijken naar deze tijd. Neem een ​​notitieboekje en maak aantekeningen van het dagelijkse leven van de familie, zowel goede als slechte tijden en elkaars gevoelens. Iedereen kan in het dagboek schrijven. Je kunt je quarantaine periode ook op video vastleggen en als een echte vlogger vertellen over je dagelijkse leven.

14. Spa middag

Soms is het goed voor je om een echte self-care dag te houden. Verander je make-up tafel of badkamer in een echte schoonheidssalon. Maskers, geurkaarsjes, scrub, nagellak, ontspannende muziek enz. Je zult eindelijk kunnen ontspannen.

15. Maak een animatiefilm

Kinderen zijn dol op tekenfilms. Als ze er één zouden maken, hoe zou die er dan uitzien? Laat de kinderen hun speelgoed gebruiken om de scène uit hun favoriete film na te bootsen of om een ​​geweldig script te verzinnen. Het zal tot hun verbeelding spreken en ze zullen met trots hun korte film laten zien.

16. Een make-over voor de ouders

Je hoeft niet te wachten op Carnaval of Halloween totdat je een gekke outfit aan kan doen. Laat de kinderen je een make-over geven. Gekke haren, mooie make-up en een schitterende outfit. Protest van de ouders wordt niet geaccepteerd! Als het werk klaar is, maak je foto's om dit geweldige moment vast te leggen.

17. Bewijs dat je elkaar goed kent

Het spel is simpel: twee mensen moeten rug aan rug zitten, een derde persoon stelt hen vragen als "wie houdt het meest van chocolade?". Zonder naar elkaar te kijken, moeten de twee deelnemers de andere persoon aanwijzen of zichzelf aanwijzen. Een leuke manier om te laten zien dat je elk gezinslid kent, maar ook om nieuwe dingen te ontdekken.

18. Geblinddoekt tekenen

Voor deze activiteit zijn twee vaardigheden nodig: weten hoe je moet tekenen en luisteren naar instructies. Eén speler moet de door een andere persoon gevraagde vormen blind tekenen. Communicatie tussen de twee mensen moet daarom optimaal zijn om een ​​mooi kunstwerk te creëren.

19. Grappige kapsels

In het dagelijks leven streven we ernaar er goed uit te zien, maar als we thuis zijn, kunnen we ons wat gekte veroorloven. Je kunt zelfs een wedstrijd doen wie het gekste kapsel heeft.

20. Bowling voor binnen

Bowlingfans, je had nooit gedacht dat je het thuis zou kunnen spelen en toch is dat heel goed mogelijk. Neem voor deze overdekte bowlingbaan een plastic fles die je op de grond hebt liggen, probeer ze nu om te gooien met een balletje. Je kunt dit in je thuis doen of binnen. Wees wel voorzichtig en zorg dat je geen meubels of spulletjes omgooit met de bal.

binnenactiviteiten

Je hebt nu allerlei gezinsactiviteit ideeën om thuis plezier te hebben met je gezin. Als je andere ideeën hebt, aarzel dan niet om ze naar ons op te sturen. Tag onze Instagram-pagina wanneer je een van onze activiteiten uitvoert!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan