Wc-rol racewagens

Wc-rol racewagens

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
4 minuten leestijd

Aangezien we massaal wc-papier zijn gaan inslaan, is de kans groot dat je op dit moment aardig wat wc-rollen hebt liggen. Maar in plaats van die lege wc-rollen in de prullenbak te gooien, kun je ze ook verzamelen en er een leuke DIY van maken met je kinderen.

We hebben onze doe-het-zelf-racewagens ontworpen met niet meer dan gerecyclede wc-rollen en een beetje verf! Bekijk onze stapsgewijze video-tutorial over het maken van je eigen wc-rol racewagens! Lees onze blog hieronder voor een meer gedetailleerde beschrijving.

Om te beginnen, heb je slechts een paar dingen nodig:

  • Wc-rollen
  • Acrylverf
  • Schaar
  • Papier
  • Lijm

knutselspullen

Als je eenmaal de materialen hebt gevonden die je nodig hebt voor je DIY, is het tijd om te beslissen welke kleur je raceauto's zullen worden. We hebben besloten om 3 raceauto's te maken, maar je kunt er zoveel maken als je wilt (afhankelijk van hoeveel lege toiletrollen je hebt!).

wc-rollen verven

We hebben onze gerecyclede wc-rollen in 3 verschillende kleuren geverfd: blauw, groen en geel. Misschien wil jij wel een klassieke rode racewagen maken!

Tip: je kunt ook gekleurd papier gebruiken in plaats van verf.

Knutselen met wc-rollen

Dit is het lastigste deel! Wij hebben een mini-naaischaar gebruikt om een rechthoekige vorm uit de wc-rollen te knippen. Als je thuis geen kleine schaar hebt, kun je ook een stanleymes gebruiken.

Belangrijke opmerking: deze stap vereist ouderlijke hulp en is niet veilig voor jonge kinderen om zelf te doen.

Raceauto’s van wc-rollen

En nu is het tijd om je raceauto's te versieren! We kozen voor een cool bliksemschicht ontwerp op onze groene raceauto en enkele eenvoudige gestreepte ontwerpen op de andere auto's.

DIY voor kinderen

We hebben op elke auto een cirkel geschilderd met een paar verflagen voordat we de racenummers erop verfde.

Tip: als je kinderen te ongeduldig zijn om te wachten tot de verf is opgedroogd, kun je het proces altijd versnellen met een föhn.

Raceauto ambachtelijke doe-het-zelf

Nu is het tijd om de wielen toe te voegen! We schilderden zwarte cirkels op acrylpapier van 400 gram (maar dik papier is voldoende) en tekenden vervolgens iets kleinere cirkels op wit papier. Mocht je toevallig zwart papier hebben, dan scheelt dat wat tijd! We hebben 3 auto's gemaakt met elk 4 wielen, dus we hebben in totaal 12 wielen gemaakt.

DIY met wc-rollen

Zodra je de wielen hebt geverfd en getekend, is het tijd om ze uit te knippen met een schaar. Vervolgens kun je de velgen (witte cirkels) op de iets grotere autobanden (zwarte cirkels) lijmen. We hebben voor deze stap universele sneldrogende lijm gebruikt, maar eenvoudige PVA-lijm of een lijmstift zal ook werken!

DIY wc-rol voor raceauto's

De volgende stap is om de wielen aan de wc-rol racewagens te bevestigen!

Tip: als je thuis kleine brads hebt, kun je die ook gebruiken om de wielen te bevestigen. Met de brads kunnen de wielen van de auto rollen!

Toiletrol racewagens

En hier zie je hoe jouw gerecyclede wc-rol racewagens eruit kan zien! We hebben ook stuurwielen aan onze auto's toegevoegd door kleine cirkels uit 400 gram acrylpapier te snijden en details toe te voegen met zwarte acrylverf.

Heb je genoten van deze DIY? We zien graag jouw versie van onze wc-papierrol racewagens! Tag ons @babysitsnl en deel het met ons!

En voor meer leuke DIY inspiratie, bekijk zeker ook onze andere DIYS!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan