Dinosaurus vingerverven

Dinosaurus vingerverven

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Kinderen vinden het heerlijk om te kliederen en te kladderen! Met deze DIY kunnen de kinderen hun handen vies maken en zijn ze ook nog eens super creatief bezig. Ons dinosaurus-schilderij is eenvoudig, snel en leuk om te maken met je oppaskind of eigen kinderen.

Bekijk onze stapsgewijze video-tutorial over het maken van je eigen vingerafdrukken van dinosaurussen! Lees onze blog hieronder voor een meer gedetailleerde beschrijving.

Het enige dat je nodig hebt voor deze DIY is wat verf en papier! We gebruikten 400 gram acrylpapier, maar met elk dik papier zal het lukken.

De eerste stap is het bedekken van de hand van het kind met verf. Je kunt meerdere kleuren gebruiken, afhankelijk van hoe je wilt dat je dinosaurus eruitziet! De kinderen kunnen het ook zelf doen als ze al oud genoeg zijn en je ze erop vertrouwt dat de verf niet in het tapijt terechtkomt! Zodra je klaar bent met het toevoegen van verfkleuren op de hand, kun je doorgaan en de hand plat en stevig op het vel papier drukken.

Vingerverven met kinderen

Natuurlijk kun je zoveel handafdruk-dinosaurussen maken als je hartje begeert. Wij hebben besloten om 3 dinosaurussen te maken. Nadat de handafdruk op het papier stond, zijn we er met een kwast overheen gegaan om de eventuele lege plekken te vullen.

Vingerverf dinosaurus

Als je eenmaal tevreden bent met je handafdrukken, kun je doorgaan en de staarten van de dinosaurussen toevoegen. We hebben gekozen voor rechte en eenvoudige dino-staarten, maar je kinderen zijn misschien creatiever en willen bijvoorbeeld wat gekrulde staarten toevoegen.

Vingerverven

Vervolgens kun je de extra details toevoegen van de dinosaurus. Wij hebben spikes toegevoegd langs de staarten van onze dinosaurussen.

Dinosaurus verven

Om je ontwerp nog mooier te maken kun je je vingers gebruiken om wat leuke effecten op de rug van de dinosaurus toe te voegen.

Vingerverven details toevoegen

Voeg ten slotte wat ogen en een glimlach toe en je bent klaar!

Dinosaurus diy voor kinderen

Onze handgedrukte dinosaurussen zien er geweldig uit op de koelkast, maar je kunt hem ook vastpinnen op een bord in de kamer van je kind, of waarom zou je hem niet inlijsten als aandenken?

Verf ideeën voor kinderen

Kinderen maken van elke gelegenheid gebruik om hun handen vuil te maken! Het maken van je eigen dinosaurus-schilderkunst is de perfecte manier om je kinderen over dinosaurussen te leren, terwijl je ook interactief bent en samen plezier hebt. Paleontologen speculeren dat er nog veel dinosauriërs onontdekt zijn. Vraag je kinderen wat voor soort dinosaurussen ze denken te ontdekken!

Heb je genoten van onze dinosaurus DIY? We zien je meesterwerken graag! Tag ons op Instagram of deel je kunstwerk met ons op Facebook.

Mis onze andere leuke DIY's niet!