Knutselen met bladeren - DIY voor kinderen

Knutselen met bladeren - DIY voor kinderen

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Knutselen met kinderen is het leukste wat er is. Dus pak je knutselspullen er maar bij, want we hebben weer een heel leuk knutselwerkje gemaakt die ook nog eens in het teken staat van de natuur!

Knutselen met bladeren | Stap voor Stap

Heb je altijd al een ander kapsel willen hebben? Geef jezelf dan met deze DIY een make-over en creëer een prachtig kapsel van bladeren en bloemen. Er is niks leuker dan knutselen met bladeren! Dit knutselwerkje is een perfecte binnenactiviteit voor regenachtige dagen en voor creatieve kinderen.

Wat je nodig hebt;

  • Wit of gekleurd papier
  • Potloden, krijtjes of stiften
  • Schaar
  • Bladeren en bloemen
  • Lijm

Stap 1. Teken een gezicht

Wie wil jij als eerste een nieuw kapsel geven? Zijn het je vrienden of wil je toch eerst een prachtig nieuw kapsel voor jezelf maken? Wie je ook kiest, het begint allereerst bij het tekenen van een gezicht. Dit kun je doen op een wit vel papier. Maak allereerst een mooie ronde cirkel en teken in deze cirkel de gelaatstrekken van de persoon. Kijk hierbij goed naar welke kleur ogen je hebt, of je sproetjes hebt of niet en vergeet die mooie lach niet te tekenen! Zodra je je gezicht hebt getekend kun je je gezicht uitknippen met een schaar.

Tekenen

Tip: Gebruik een pot als omtrek voor het hoofd. Op deze manier krijg je een perfect rond hoofd voor het gezicht.

Tip: Bij het uitknippen van het gezicht hoort altijd toezicht te zijn van een ouder of oppas. Knippen met een schaar kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen.

Stap 2. Doe eens raar met je haar!

Het is eindelijk tijd voor de haren! Lang haar, kort haar, wild haar, je kunt het zo gek of mooi maken als je wilt. Pak je bladeren en bloemen erbij en geef je tekening van het gezicht een prachtig nieuw kapsel.

Knutselen met bladeren

Leg het uitgeknipte gezicht op een nieuw vel papier. Dit kan een wit vel papier zijn, maar gekleurd papier kan ook heel leuk zijn. Leg vervolgens de bladeren en bloemen rondom het gezicht, totdat je helemaal tevreden bent met het nieuwe kapsel.

Knutselwerkje voor kinderen

Stap 3. Tijd voor accessoires

Maar wat is een kapsel zonder accessoires? Draag jij altijd een haarband, een petje of heb je altijd hele mooie oorbellen in? Voeg deze dan toe aan je mooie knutselwerkje! Zo zorg je ervoor dat je make-over helemaal geslaagd is.

DIY voor kinderen

En ben je tevreden met de make-over? Dan is het tijd om het gezicht, de bladeren en bloemen vast te lijmen aan het nieuwe vel papier. En voila! Je bent helemaal klaar met je eerste ontwerp! Je kunt zoveel gekke en mooie kapsels maken als dat je wilt! Wij hebben er in dit geval 3 gemaakt.

Knutselwerkje


Vond jij deze DIY ook zo leuk? Bekijk dan onze andere leuke knutselwerkjes voor kinderen! Wil je jouw schitterende DIY-creaties met ons delen? We zien ze graag! Tag ons @babysits op Instagram of Facebook.