Zo krijg je meer ervaring met werken met kinderen

Zo krijg je meer ervaring met werken met kinderen

Door Babysits, 5 minuten leestijd

Houd jij van kinderen en is het je droom om hier je beroep van te maken? Oppaswerk is hierbij een hele goede stap in de juiste richting. Wil je nog net iets meer ervaring opdoen met kinderen en het liefst in het buitenland? Wordt dan voor een tijdje au pair en leer alle aspecten die je nodig hebt om later fulltime te werken met kinderen!

We zien op ons Babysits platform veel studenten die een Leraren- of een Pedagogische opleiding volgen. Veel studenten die graag met kinderen willen werken kiezen er vaak voor om extra ervaring op te doen door middel van oppaswerk. Met oppaswerk leer je namelijk vele goede vaardigheden die je later kunt gebruiken wanneer je fulltime aan het werk bent. Zo leer je onder andere om te presteren onder druk, verantwoordelijkheid te nemen en geduldig, zorgvuldig & creatief te zijn. Dit zijn allemaal vaardigheden die je goed kunt gebruiken tijdens je werk met kinderen. Wil jij echter een stapje verder en ook internationaal ervaring opdoen? Dan is werken als au pair bij Cultural Care wellicht iets voor jou!

Wat is een au pair?

Een au pair is een kinderoppas, rond de 18 en 26 jaar, die voor minimaal een jaar werkt in het buitenland. De au pair werkt bij het gastgezin thuis en past fulltime op de kinderen.

Wat zijn de taken van een au pair?

Een au pair heeft verschillende soorten taken. De meest voorkomende taken zijn:

 • Maaltijden klaarmaken voor de kinderen
 • De kinderen helpen met aankleden en zich klaarmaken voor de dag
 • De kinderen brengen en ophalen van school en andere activiteiten
 • Leuke dingen doen met de kinderen
 • De was doen en opvouwen voor de kinderen
 • De kinderen helpen met hun huiswerk
 • De kinderkamers schoon en netjes houden
 • De kinderen naar bed brengen

Werken als au pair

Wat zijn de voordelen van het zijn van een au pair?

Als au pair leer je heel veel en heb je vele voordelen. Wij hebben de 4 grootste voordelen van het zijn van een au pair voor je opgesomd.

1. Persoonlijke ontwikkeling

Door in het buitenland te gaan werken, werk je ook veel aan je persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen krijg je meer kennis over het werken met kinderen, maar je wordt ook zelfstandiger en krijgt meer zelfvertrouwen. Deze nieuwe vaardigheden kun je goed gebruiken in de rest van je leven.

2. Culturele uitwisseling

Omdat je als au pair in het buitenland werkt, krijg je alles van deze nieuwe cultuur mee. Je kunt hierbij denken aan eetgewoontes, de manier van communiceren en feestdagen. Dit is een super levenservaring!

3. Internationale werkervaring

Als je altijd al graag een tweede taal hebt willen leren of je Engels hebt willen verbeteren, dan is werken als au pair de ideale manier om dit doel te behalen. Hiernaast staat internationale werkervaring ook nog eens goed op je cv.

4. Reismogelijkheden

Naast het werk als au pair kun je natuurlijk in je vrije dagen stedentrips maken door het land en de omgeving verkennen.

Werken als au pair

Hoe kan ik een au pair worden?

Als je graag au pair wilt worden in Amerika dan moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Je bent tussen de 18 en 26 jaar
 • Je houdt van kinderen
 • Je hebt minimaal 200 uur ervaring op het gebied van het verzorgen van kinderen
 • Je hebt de middelbare school afgerond
 • Je hebt een rijbewijs
 • Je hebt geen strafblad
 • Je bent gezond
 • Je bent bereid om minstens 12 maanden in het buitenland door te brengen

Waar kan ik mij aanmelden als au pair?

Als je besloten hebt om au pair te worden dan kun je je inschrijven bij een organisatie. Wil je graag au pair worden in Amerika? Dan is een organisatie zoals Cultural Care perfect voor jou! Zij regelen alles voor je, van begin tot eind.

Zo krijg je via Cultural Care informatiebijeenkomsten, helpen ze je met het maken van een profiel, vinden zij het perfecte gastgezin voor je, verstrekken ze trainingsmateriaal en krijg je een buddy waar je altijd vragen aan kunt stellen. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat het gastgezin niet bij je past, want Cultural Care zorgt ervoor dat jullie de perfecte match hebben en elkaar van tevoren al hebben gesproken.

De voordelen van het au pair programma van Cultural Care

Cultural Care wil alle deelnemers graag helpen om hun Amerikaanse avontuur zo veilig en leuk mogelijk aan te gaan. Wat biedt Cultural Care?

 • Persoonlijke zorg en ondersteuning
 • Grote database van gescreende gastgezinnen
 • Gratis trainingsprogramma’s voor alle au pairs to be
 • Cultural Care werkt samen met het Amerikaanse Ministerie, waardoor alle deelnemers aan het programma eerlijk worden behandeld en een geweldige tijd beleven.

Werken als au pair


Ben jij helemaal klaar voor de volgende stap en wil je graag au pair worden!? Neem dan zeker een kijkje bij Cultural Care en meld je aan als au pair!

Zie je het helemaal zitten om als au pair in het buitenland te gaan werken, maar heb je nog geen 200 uur ervaring? Maak je geen zorgen! Schrijf je in als oppas op Babysits en binnen no-time heb je die 200 uur ervaring in de pocket!

Vind je het nu toch nog iets te spannend om helemaal naar het buitenland te verhuizen en daar te gaan werken als au pair? Dan kun je altijd beginnen met oppaswerk bij jou in de buurt. Klik hier om je aan te melden als oppas!