DIY Valentijnsdag Geschenken

DIY Valentijnsdag Geschenken

Door Babysits
9 minuten leestijd

Valentijnsdag is de aangewezen dag om de liefde te tonen aan je ouders, kinderen, partner, beste vriend, leraar of misschien zelfs je babysitter. Het kopen van een duur cadeau is leuk, maar waarom zou je niet zelf iets leuks maken? Babysits maakte deze leuke en originele knutselwerkjes die zeker zullen helpen met het tonen van de liefde tussen jou en de mensen waar je het meeste om geeft. Er hangt liefde in de lucht!

Heb jij er ooit over nagedacht om je geliefden een cadeautje te geven op Valentijnsdag? Bij Babysits geloven wij dat een lief berichtje soms veel meer waard is dan een geschenk, omdat:

 • Het versterkt de relatie (tussen partners, broers en/of zussen, vrienden etc.);
 • Het brengt je positiviteit;
 • Het is origineel en uniek;
 • Het motiveert je!

Hier zijn 3 originele manieren om de liefde te delen met de mensen waar jij het meest om geeft!

Lieveheersbeestje Valentijnsdag kaart

Het kopen van een Valentijnsdag kaart voor je geliefden is super leuk, maar het is nog veel specialer om de kaart zelf te maken en een lief berichtje erin te schrijven!

Waar staat het lieveheersbeestje voor?

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een kaart te maken met een schattig lieveheersbeestje. Maar waarom? In veel landen heeft het lieveheersbeestje een hele mooie betekenis. Over het algemeen symboliseert het lieveheersbeestje geluk en is het het symbool tegen zinloos geweld. Er zijn echter ook landen waar het lieveheersbeestje staat voor een kans om de liefde te vinden. Het aantal stipjes op de rug van het diertje staat namelijk voor het aantal dagen of weken dat je nog moet wachten om je ware liefde tegen het lijf te lopen. Hoe romantisch is dat!

Wat je nodig hebt om deze lieveheersbeestjes kaart DIY te maken:

 • Rood, zwart en wit papier
 • Een zwarte pen of stift
 • Een schaar
 • Lijm
 • Een nietmachine
 • Een potlood

Laten we beginnen! Het maken van de valentijnskaart

Stap 1: Teken het lichaam van het lieveheersbeestje op het zwarte papier en knip het uit.

Lieveheersbeestje valentijnsdag kaart

Stap 2: Teken een cirkel op het rode papier en knip deze uit. Zorg ervoor dat deze cirkel iets
groter is dan het lichaam van het lieveheersbeestje.

Stap 3: Knip de rode cirkel door de helft. Dit worden de vleugels van het lieveheersbeestje.

Lieveheersbeestje valentijnsdag kaart

Stap 4: Teken 10 hartjes op het zwarte papier en knip ze voorzichtig uit.

Stap 5: Plak de hartjes op de vleugels van het lieveheersbeestje met de lijm.

Lieveheersbeestje valentijnsdag kaart

Stap 6: Teken nu een cirkel op het witte papier. Zorg ervoor dat deze cirkel iets kleiner is dan het lichaam van het lieveheersbeestje.

Stap 7: Het is nu eindelijk tijd om een lieve boodschap voor de persoon waar je veel om geeft op te schrijven. Schrijf met de zwarte pen of stift een leuk berichtje voor deze speciale persoon. Het hoeft niet lang te zijn, maar alleen al door het uiten van je waardering voor deze persoon zal je ze ontzettend blij maken!

Lieveheersbeestje valentijnsdag kaart

Stap 8: Plak het witte papier met de tekst op het lichaam van het lieveheersbeestje.

Stap 9: Niet nu met de nietmachine de vleugels aan het hoofd van het lieveheersbeestje. Zorg ervoor dat de vleugels een beetje open zijn zodat je het geschreven bericht nog steeds kunt lezen!

Lieveheersbeestje valentijnsdag kaart

En voilà! Je zelfgemaakte lieveheersbeestjes kaart is klaar! Nu is het tijd om deze aan je geliefde te geven!


Hartvormig doosje

Wat nou als er een doosje was waar je al jouw liefde in kon stoppen? Wij begrijpen, dit zou natuurlijk een erg grote doos worden. Laten we een kleintje maken die symbool staat voor de plek waar jij al jouw gevoelens bewaart!

Dit doosje is vrij makkelijk te maken. Begin met het pakken van een vierkant velletje papier en volg de volgende stappen hieronder:

Valentijns geschenk DIY

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het allermooist zijn, vind je niet? Wij kozen ervoor om roze en rood papier te gebruiken, maar je kunt helemaal zelf kiezen welke kleuren jij graag wilt te gebruiken!

Als laatst, om dit geschenk een persoonlijke touch te geven kun je een boodschap in het doosje stoppen waarin jij je waardering uit naar de speciale persoon voor wie je deze DIY hebt gemaakt. Hiervoor kun je de volgende printbare Valentijnsdag kaarten gebruiken, inclusief onze Babysits mascotte. Heb je je boodschap geschreven? Stop hem dan in de hartvormige DIY.

graits printbare valentijnsdag kaart

graits printbare valentijnsdag kaart

Voor ouders die van plan zijn om een oppas te vinden voor Valentijnsdag om iets leuks te gaan doen met hun partner of vrienden, kan het een leuk idee zijn om dit hartje aan de babysitter te geven als een klein cadeautje.

Maar onthoud dat je deze DIY kunt geven aan iedereen in jouw leven die je speciaal en gewaardeerd laat voelen. Ga je bijvoorbeeld altijd naar hetzelfde koffietentje? Dit is het perfecte moment om de werknemers persoonlijk te bedanken! Of heb je misschien een goede, waardevolle relatie met een collega? Geef hem/haar een bedankje om ze eraan te herinneren dat je dankbaar bent voor de tijd die jullie samen doorbrengen. Deze DIY is ook ontzettend leuk voor die ene babysitter die al heel lang komt oppassen op jouw kinderen!

Zo zie je maar, er zijn genoeg mensen om dankbaar voor te zijn!


DIY Portugese Lenço dos Namorados kaart

Soms kan het moeilijk zijn om het initiatief te nemen en de eerste te zijn die een vriend, familielid, leraar of misschien zelfs een babysitter vertelt dat we ze waarderen en dat ze belangrijk zijn in ons leven. Als jij dat kleine beetje moed en inspiratie ook mist, hebben wij het perfecte knutselwerkje voor jou!

De Portugese traditie Lenço dos Namorados

Het verhaal gaat dat de Lenço dos Namorados (Liefdes Zakdoek) traditie begon rond de 17e of 18e eeuw, toen het zeer normaal was voor vrouwen om te borduren als hobby. In de Minho regio, in het noordwesten van Portugal, borduurden meisjes die oud genoeg waren om te trouwen liefdessymbolen zoals hartjes, bloemen en vogels met kleurrijke garen op een witte zakdoek. Ook borduurden zij liefdesboodschappen of gedichten waar vaak spelfouten in zaten, omdat de meisjes niet konden lezen.

Traditionale Portugese Zakdoek

Deze zakdoeken werden dan aangeboden aan de jongens waarmee ze wilden trouwen als een symbool van romantische interesse. Als de jongens het geschenk accepteerden begon het koppel een officiële relatie en zou de jongen de zakdoek dragen in de zak van zijn beste jas, om zijn nek of op de rand van zijn goed. Dit liet zien dat hij bezet was en binnenkort zou gaan trouwen, net als een ring nu! Tegenwoordig worden deze zakdoeken nog steeds gemaakt in Portugal en zijn ze een ontzettend mooie manier om iemand te vertellen dat je ze waardeert.

Wat je nodig hebt om deze DIY Portugese Lenço dos Namorados kaart te maken:

 • Wit papier
 • Rood karton
 • Verschillende kleuren stiften of pennen
 • Een normale schaar
 • Een kartelschaar
 • Lijm
 • Kleurrijke liefdes stickers
 • Een potlood

Maak jouw eigen Lenço dos Namorados

Stap 1: Teken een vierkant op het witte papier en knip deze uit met de kartelschaar.

DIY valentijnsdag kaart

Stap 2: Maak op het rode karton een iets groter vierkant (ongeveer 1 cm groter) en knip deze uit met de normale schaar.

DIY valentijnsdag kaart

Stap 3: Plak het witte vierkant op het grotere, rode vierkant.

DIY valentijnsdag kaart

Stap 4: Nu is het tijd om te versieren! Gebruik hartvormige stickers als je deze hebt, of teken gewoon kleurrijke hartjes en bloemen uit de losse pols.

DIY valentijnsdag kaart

Stap 5: Als je klaar bent, schrijf je een lieve boodschap voor de geliefde aan wie je deze kaart gaat geven! Het hoeft niet een lang bericht te zijn en maak je geen zorgen over spelfouten… dit is tenslotte de traditie!

DIY valentijnsdag kaart

Nu is jouw zelfgemaakte Portugese Lenço dos Namorados klaar! Op deze staat: “Accepteer deze kleine zakdoek met veel liefde en affectie.” Wees niet bang om de eerste stap te zetten en laat anderen weten wat je voor ze voelt met deze DIY. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!


Kleine, simpele ideeën maken mensen blij! Kijk hier hoe wij bij Babysits de liefde delen met anderen!

Soms is een vriendelijke boodschap het beste geschenk om iemand te laten weten hoeveel we om ze geven. Vooral als je in deze boodschap je waardering uit. Het hoeft zeker niet lang te zijn, maar het is een goed idee om de boodschap persoonlijk te maken. Jij kan deze persoon heel blij maken en zich gewaardeerd laten voelen!

Fijne Valentijnsdag!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan