Macramé bladeren knutselen voor kinderen

Macramé bladeren knutselen voor kinderen

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
3 minuten leestijd

Wil jij een leuke kinderactiviteit combineren met het maken een prachtige decoratie voor hun kamer? Dan hebben wij de perfecte tutorial voor jou! Maak deze macramé DIY met ons in een paar simpele stappen. Het knutselwerkje is makkelijk genoeg voor kinderen om alleen te doen en een leuke manier om een unieke, persoonlijke kamer decoratie te maken. Je kan deze DIY ook plannen als activiteit voor als je gaat babysitten!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Macramé draad (wij hebben wol gebruik voor die van ons)
  • Schaar
  • Papier
  • Plakband
  • Een tak
  • Houten kralen (welke maat je zelf wil)
  • Spray lijm of haarlak
  • Touw

Macrame leaves DIY equipment

Stap 1

Knip een stuk draad van 70 cm en vouw het dubbel. Om de stappen makkelijker te maken, raden we aan om de eindjes aan de tafel te plakken met plakband. Voor de rest van het blad heb je draden nodig van 15 cm, een stuk of 60, maar deze kan je ook nog knippen terwijl je bezig bent.

Macrame leaves DIY step 3

Stap 2

Vouw een van de stukken draad van 15 centimeter doormidden. Plaats deze onder de lange draad op de tafel. Neem nog een stuk en plaats deze op de lange draad. Haal dan, zoals ik de foto, het eind van allebei de draden door de lus van de ander. Herhaal dit aan de andere kan en ga zo verder.

Macrame leaves DIY step 2

Stap 3

Als je eenmaal genoeg draden hebt geknoopt, teken dan de vorm van een blad, aangepast op het formaat van jouw macramé, op een vel papier. Knip deze vorm uit en leg deze op je geknoopte draden. Knip als laatste de draden af in de vorm van het papier. En dat is het, nu heb je een macramé blad!

Macrame leaves DIY step 3

Stap 4

Maak zoveel bladeren als je wil, zo groot of klein als jij leuk vindt. Neem daarna nog een draad om het blad aan te hangen, rijg er een of twee kralen aan en hang de draad op aan je tak. Herhaal dit met al je bladeren, waarbij je varieert met de lengtes van de draden zodat ze op verschillende hoogtes hangen.

Als je wil, kan je nu de spray lijm of haarspray gebruiken om te zorgen dat de draden op hun plek blijven zitten. Knoop dan een dun touw aan de tak en hang het op waar je wil!

Macrame leaves DIY

Kijk eens! Je macrame bladeren decoratie is klaar!

Natuurlijk kan je deze DIY aanpassen naar jouw wens, met andere maten bladeren, andere kleuren en variatie in de lengte van de draden.


Als je het leuk vind kan je foto’s maken van je decoratie en ons taggen op social media met de hashtag #babysitsDIY.
Vond je dit een leuk artikel? Check ook onze andere DIYs en activiteiten voor kinderen!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan