Babysits voor kinderen met speciale behoeften

Babysits voor kinderen met speciale behoeften

Door Babysits
3 minuten leestijd

Ongeveer 3.8% van de kinderen tot 16 jaar in Nederland hebben een beperking (CBS;2020). Ouders van deze zorgbehoevende kinderen hebben vaak veel moeite met het vinden van een gekwalificeerde oppas die voor een paar uur op het kind kan letten. Zij kunnen niet zomaar het eerste de beste buurmeisje vragen om ‘even op te passen’. Babysits breidt haar mogelijkheden daarom uit, door aandacht te besteden aan speciale zorg en het voor ouders gemakkelijker dan ooit te maken om een gespecialiseerde oppas te vinden.

Babysits voor Speciale Zorg

“We hebben de gekwalificeerde oppassen al, laten we hen nog meer zichtbaar maken.”

Al honderden Nederlandse oppassen hebben in hun Babysits profiel aangegeven dat ze ervaring hebben met speciale zorg. Babysits voor Speciale Zorg maakt het voor ouders gemakkelijker om deze gekwalificeerde oppassen te vinden.

  • Ouders kunnen hun zoekopdracht nu filteren op ‘ervaring met speciale behoeften’.
  • Via deze filter kunnen ze zoeken op basis van specifieke ervaring - Heeft je kind autisme? Dan kun je specifiek zien welke oppassen ervaring hebben met het werken met kinderen met autisme.
  • Ouders met dove kinderen kunnen de taalfilter ook gebruiken om oppassen te vinden die bedreven zijn in gebarentaal.

Daarnaast hebben we het voor oppassen met ervaring in speciale zorg gemakkelijker gemaakt.

  • Vanaf nu kunnen oppassen in hun profiel makkelijker aangeven of zij wel of geen ervaring hebben met speciale zorg.
  • Ze kunnen de specifieke speciale zorg selecteren waarmee ze ervaring hebben en aangeven waar ze deze ervaring hebben opgedaan.

Veiligheid staat centraal

Niet iedereen kan zomaar op kinderen passen die zorgbehoevend zijn. Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen, is het voor oppassen mogelijk om aan te geven of ze een EHBO-certificaat hebben en/of VOG-certificaat. Hiernaast is het voor hen mogelijk om het VOG-certificaat up te loaden via het Babysits platform. Het certificaat wordt hierna op echtheid gecheckt en dit wordt aangegeven in het profiel van de oppas. Op deze manier is het voor de ouder duidelijk welke oppassen wel over een geverifieerd VOG-certificaat beschikken en welke niet.

“De missie van Babysits is om communities rondom kinderopvang te versterken. We hopen dat dit nieuwe programma een waardevol hulpmiddel zal zijn om ouders van kinderen met speciale behoeften te helpen en gespecialiseerde oppassen onder de aandacht te brengen.” - Peter van Soldt, oprichter van Babysits

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan