Babysits voor kinderen met speciale behoeften

Babysits voor kinderen met speciale behoeften

Door Babysits, 3 minuten leestijd

Babysits breidt haar mogelijkheden op het online oppas platform uit, door aandacht te besteden aan speciale zorg. Wereldwijd maakt Babysits het nu voor ouders mogelijk om een oppas te vinden voor kinderen die speciale zorg nodig hebben.

Ouders met een zorgbehoevend kind hebben vaak veel moeite met het vinden van een gekwalificeerde oppas die voor een paar uur op het kind kan letten. Zij kunnen niet zomaar het eerste de beste buurmeisje vragen om ‘even op te passen’. Door middel van het nieuwe Babysits voor Speciale Zorg programma maken we het vinden van een gespecialiseerde oppas gemakkelijker dan ooit.

Babysits voor Speciale Zorg

“We hebben de gekwalificeerde oppassen al, laten we hen nog meer zichtbaar maken.”

Al honderden Nederlandse oppassen hebben in hun Babysits profiel aangegeven dat ze ervaring hebben met speciale zorg. Babysits voor Speciale Zorg maakt het voor ouders gemakkelijker om deze gekwalificeerde oppassen te vinden.

  • Ouders kunnen hun zoekopdracht nu filteren op ‘ervaring met speciale behoeften’.
  • Via deze filter kunnen ze zoeken op basis van specifieke ervaring - Heeft je kind autisme? Dan kun je specifiek zien welke oppassen ervaring hebben met het werken met kinderen met autisme.
  • Ouders met dove kinderen kunnen de taalfilter ook gebruiken om oppassen te vinden die bedreven zijn in gebarentaal.

Daarnaast hebben we het voor oppassen met ervaring in speciale zorg gemakkelijker gemaakt.

  • Vanaf nu kunnen oppassen in hun profiel makkelijker aangeven of zij wel of geen ervaring hebben met speciale zorg.
  • Ze kunnen de specifieke speciale zorg selecteren waarmee ze ervaring hebben en aangeven waar ze deze ervaring hebben opgedaan.

Veiligheid staat centraal

Niet iedereen kan zomaar op kinderen passen die zorgbehoevend zijn. Wil je een gespecialiseerde oppas zijn, dan brengt dit voorwaarden met zich mee. Zo moet de gespecialiseerde oppas beschikken over een VOG- en EHBO-certificaat. Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen is het voor oppassen mogelijk om het VOG-certificaat up te loaden via het Babysits platform. Het certificaat wordt hierna op echtheid gecheckt en dit wordt aangegeven in het profiel van de oppas. Op deze manier is het voor de ouder duidelijk welke oppassen wel over een geverifieerd VOG-certificaat beschikken en welke niet.

Wereldwijd

Het probleem dat ouders van zorgbehoevende kinderen moeilijk een oppas kunnen vinden is natuurlijk niet alleen een probleem in Nederland. Dit is waarom Babysits er voor heeft gekozen om het Babysits voor Speciale Zorg programma wereldwijd te starten. Zo hoopt het bedrijf ouders over heel de wereld te kunnen helpen en bemoedigen met hun zoektocht naar een lieve, zorgzame en bekwame oppas.