Thuiswerken met kinderen

Thuiswerken met kinderen

Door Babysits
5 minuten leestijd

Moet je thuiswerken terwijl je kinderen ook thuis zijn en vind je het moeilijk om op je werk te focussen? Maak je geen zorgen! Wij hebben enkele tips en ideeën opgesomd om ouders in deze situatie te helpen hun kinderen bezig te houden terwijl ze thuis werken!

Het kan erg moeilijk zijn om de focus op werk te balanceren terwijl je voor je kinderen zorgt en ze vermaakt. In een oogwenk voelt het alsof de verantwoordelijkheden worden verdubbeld. Het is mogelijk om terug te vallen door ze tv te laten kijken en videogames te spelen, maar dit is niet het meest ideale geval voor veel ouders.

Je zou in dit geval een oppas kunnen inschakelen die de kinderen entertaint terwijl jij aan het werk bent. Als dit echter niet mogelijk is, door de lokale autoriteiten niet wordt aanbevolen of als jij dit liever niet hebt, hebben we enkele tips en ideeën opgesomd.

Heb een schema

Kinderen zijn vaak erg onstuimig, snel afgeleid en vervelen zich snel. Dit zorgt voor een behoorlijke uitdaging wanneer je ze een hele werkdag voldoende bezig moet houden. Een geweldige manier om je dag georganiseerd te houden en de kinderen bezig te houden terwijl je wat werk verzet, is door een schema op te stellen! Op deze manier hebben ze verschillende taken die ze de hele dag kunnen uitvoeren en kun je rond je pauze, tijd inplannen waarop je ze extra aandacht kunt geven. Dit helpt hen ook om meer genormaliseerd te blijven in hun slaap- en levensschema, en het maakt het voor hen gemakkelijker om zich aan te passen aan de veranderingen die op het moment gaande zijn.

Hieronder vind je enkele ideeën voor activiteiten die je in het schema kunt opnemen om je kinderen bezig te houden.

DIY-projecten

Er zijn veel verschillende doe-het-zelf-projecten die eenvoudig genoeg zijn, zodat kinderen ze met weinig tot geen toezicht kunnen uitvoeren! Deze DIY’s kunnen echt een geweldige manier zijn voor kinderen om plezier te hebben en om voor wat afleiding te zorgen. Op onze DIY-pagina vind je veel knutselwerkjes die de kinderen kunnen doen!

Tips voor de ouder

Kies de DIY’s die eenvoudig genoeg zijn voor je kinderen en waar ze je hulp weinig tot niet voor nodig hebben.
Mocht er veel geknipt worden in de DIY en vind je dit toch nog wat spannend, dan kun je alvast wat materialen uitknippen voor de kinderen, zodat zij dit niet meer hoeven te doen.

Hut

Wie heeft er nou niet gedroomd van een clubhuis/hut toen hij of zijn jong was. Dit is de droom van elk kind! Mocht je er de ruimte voor hebben dan is het misschien een leuk idee om een clubhuis/hut te maken voor je kleintjes. Misschien heb je nog wel wat ruimte in een hoekje in de woonkamer of in de keuken om het clubhuis/hut te bouwen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar lakens, kleedjes, kussens en wellicht twee stoelen om de hele creatie overeind te houden. Kleed het clubhuis aan met wat mooie sierverlichting op batterij, leuke knuffels en een goed boek. Zo kun je ze toch de hele dag in de gaten houden, zijn zij druk bezig met hun nieuwe coole hangplek en kan jij je goed concentreren op je werk!

Speurtocht

Een ander geweldig idee om de kinderen bezig te houden terwijl je werkt, is om een speurtocht in je huis te maken! Dit kan wat extra tijd kosten om te organiseren, maar het kan een geweldige manier zijn om ze af te leiden en hun fantasie de vrije loop te laten! Het kan zo simpel zijn als het plaatsen van een paar aantekeningen met aanwijzingen op verschillende plaatsen in het huis, of zo complex als het hebben van een diepe verhaallijn waarin de kinderen piraten zijn die een eiland verkennen op zoek naar een schat of spionnen op een geheime missie!

Dit kan een geweldige manier zijn om de kinderen bezig te houden. Een leuke manier om zelf ook deel te nemen aan de speurtocht is als je een regel maakt waarbij ze om de bijvoorbeeld 20 minuten om een hint mogen vragen als ze vastlopen.

Virtuele oppas / tutor

Als je echt niet gestoord kan worden door je kinderen, omdat je bijvoorbeeld een presentatie moet geven of een zakelijk gesprek hebt, is het misschien een idee om een virtuele oppas in te schakelen.

In dit geval kan de oppas via Skype of een videogesprek de kinderen vermaken terwijl jij aan het werk bent. Er zijn genoeg dingen die de oppas en het kind samen kunnen doen, van het maken van huiswerk, samen knutselen, het leren van liedjes, dansjes doen tot aan spelletjes spelen. Deze optie kan ook handig zijn, wanneer je geen belangrijk telefoontje hebt, maar wanneer je je gewoon erg graag wil concentreren op je werk. Het kan je kind echt helpen zich minder eenzaam te voelen en hierbij krijgt je kind de aandacht die hij of zij wellicht nodig heeft.

Er zijn nu tal van oppassen op ons platform die, vooral in deze moeilijke periode, hebben aangegeven dat ze bereid zijn om persoonlijk te helpen of als alternatief met huiswerk of kinderopvang, indien nodig!

Zoek een oppas in jouw stad:

Staat jouw stad hier niet tussen? Ga snel op zoek naar een oppas bij jou in de buurt!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan