Doe de oppas-test 2

Doe de oppas-test 2

Door Babysits
8 minuten leestijd

Zou je jezelf omschrijven als een deskundige oppas of een beginner? Als je met succes oppaswerk wil vinden via Babysits, moet je zeker onze tweede oppas-test doen om te bewijzen hoe goed je bent met kinderen!

Je hebt waarschijnlijk al onze eerste oppas-test gedaan, voornamelijk gebaseerd op de basisvaardigheden die een goede oppas zou moeten hebben. Zo niet, doe de eerste oppas-test dan nu en maak een profiel aan als oppas (als je dit nog niet hebt gedaan), voordat je verder leest.

Babysits is een kinderopvang platform dat oppoppasassen en ouders over de hele wereld met elkaar verbindt. Het vinden van oppaswerk is net zo eenvoudig als het aanmaken van een profiel en het starten van een gesprek met de ouders bij jou in de buurt. Makkelijk toch? Maar er zijn enkele belangrijke details waarmee je rekening moet houden om opgemerkt te worden door de ouders.

Oppas-test; hoe word je een goede babysitter via Babysits

Met onze quiz begrijp je of je de juiste stappen hebt gezet. Er zijn slechts 11 vragen, waarvan sommige ook de nieuwe functie bevatten over oppassen op afstand.

Slechts één antwoord is goed, dus denk goed na voordat je antwoordt. Vergeet niet om een ​​potlood of een pen en een papier te pakken om het aantal juiste antwoorden dat je hebt op te schrijven! Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!


Vraag 1 - Je heet Lily en je bent een student aan de universiteit. Je had al ervaring als oppas, omdat je tot 2 jaar geleden op je neefjes en nichtjes paste. Welke van de onderstaande profielbeschrijving is volgens jou het best?

A) “Hallo, mijn naam is Lily! Ik studeer momenteel en aangezien ik wat vrije tijd heb, zou ik graag een baan als oppas willen vinden. Ik heb ook ervaring met kinderen!”

B) “Hallo, mijn naam is Lily! Ik ben een tweedejaars student aan de universiteit en zou, gezien mijn vrije tijd, graag weer samen met kinderen willen werken. Voordat ik naar de universiteit ging, paste ik altijd op mijn kleine neefjes en nichtjes en het lijkt mij leuk om nieuwe kinderen te leren kennen en gezellig met ze te spelen!”

C) “Hallo daar! Ik moet echt een baan vinden omdat ik graag met kinderen speel. Ik ben ook beschikbaar voor huishoudelijke taken.’

Antwoord B)

Vraag 2 - Je staat op het punt contact op te nemen met enkele families in je omgeving. Hoe ziet jouw profielfoto eruit? (Onthoud: de profielfoto is de eerste indruk die je gewoonlijk aan de ouders geeft)

A) Ik heb nog wel een leuke foto die ik heb gemaakt via Snapchat (kinderen vinden de Snapchat filters altijd geweldig!)

B) Ik met één van mijn oppaskinderen. Zo kan ik laten zien dat ik een goede oppas ben.

C) Alleen ik, met een grote glimlachend voor een witte achtergrond

Antwoord C)

Vraag 3 - Je wilt echt een goede eerste indruk maken, dus besluit je een profielvideo te maken. Hoe zou je deze maken?

A) Je zegt je naam, hoe oud je bent en wanneer je beschikbaar bent.

B) Je begint 'Mamma mia' te zingen (wie houdt er niet van Abba ??)

C) Je gebruikt 40 seconden om jezelf voor te stellen en je beste eigenschappen te benadrukken.

Antwoord C)

Oppas quiz: Ben jij een goede oppas?


Vraag 4 - Je wilt er echt het beste van maken, dus je bent gemotiveerd om zichtbaar te zijn en getoond te worden in hogere resultaten op het Babysits platform. Wat zou je moeten doen?

A) Je logt elke dag in op je profiel

B) Je verdient alle badges en vraagt om referenties en reviews

C) Je selecteert alle beschikbaarheid in je profiel

Antwoord B)

Vraag 5 - Bij oppassen gaat het niet alleen om oppassen op de kinderen, maar ook om meerdere vaardigheden, zoals knutselen. Hoe specificeer je dat?

A) Je noteert in je omschrijving de verschillende activiteiten die je met de kinderen zou doen en je selecteert ook de specifieke filters met betrekking tot je vaardigheden.

B) Je schrijft in de beschrijving waar je je niet prettig bij voelt om de familie vooraf te waarschuwen.

C) Je selecteert alle beschikbare vaardigheden, omdat je overal goed in bent.

Antwoord A)

Vraag 6 - Je bent eindelijk klaar om contact op te nemen met de families die in de buurt wonen. Hoe moet je ze benaderen?

A) Je stelt jezelf kort voor en probeert de boodschap voor elke ouder aan te passen op basis van hun behoeften.

B) Je moet de Babysits app downloaden, omdat ouders je berichten alleen daar kunnen zien.

C) Je kopieert en plakt de beschrijving van je eigen profiel in elk bericht naar de ouders.

Antwoord A)

Vraag 7 - Je berichten zijn succesvol! Gefeliciteerd, maar de familie wil je zien voordat je voor ze gaat werken! Wat doe je?

A) Je nodigt hen uit bij je thuis, hier voel je je prettiger bij.

B) Je plant een kennismakingsgesprek op een openbare plek.

C) Je stelt voor om bij de ouders langs te komen en de oppasafspraak te bespreken.

Antwoord B)

Doe de oppas test: hoe word je een goede oppas via Babysits

Vraag 8. Mogelijk zoeken niet alle gebruikers naar wat ze in de beschrijving zeggen. Helaas zijn sommige mensen oplichters. Wat zou je doen als je iets verdachts ziet?

A) Je stuurt een melding naar het Babysits-platform, met uitleg over de reden voor het verdachte profiel.

B Je Whatsappt al je vrienden die zich aanmelden bij Babysits en zegt dat de gebruiker een oplichter is.

C) Je reageert niet meer op de oplichter en blokkeert hem of haar.

Antwoord A)

Vraag 9. De ouders hebben jou gekozen, maar ze willen dat je eerst op afstand gaat oppassen op hun kinderen. Hoe zou je je voorbereiden?

A) Je vraagt de ouders om van tevoren een virtueel gesprek te voeren om elkaar te leren kennen en vervolgens schrijf je enkele ideeën voor activiteiten op om op afstand te doen.

B) Het enige belangrijke dat je hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de webcam werkt.

C) Je geeft aan dat je liever persoonlijk ontmoet, omdat je bang bent dat het kind niet naar je zal luisteren tijdens het virtuele oppassen.

Antwoord A)

Vraag 10. Stel je voor dat je virtueel op een kind past. Je kunt heel goed piano spelen en de ouders vroegen je om hun kind enkele basislessen te geven. Hoe zou je dat doen?

A) Je stuurt een video-tutorial met virtuele pianolessen en je legt ondertussen uit hoe het werkt.

B) Laat het kind enthousiast worden voor de nieuwe les en begin met het aanleren van de basis, zodat het kind naar je kan kijken.

C) Maak het kind enthousiast voor de nieuwe les en begin met het aanleren van de basis, plaats de webcam op het piano toetsenbord.

Antwoord C)

Vraag 11. Je oppaservaring met het gezin is heel goed verlopen. Maar nu hebben ze je niet meer nodig, dus je gaat op zoek naar een ander oppasadres.

A) Je vraagt de familie om een recensie of review achter te laten op het platform, en wacht daarna tot andere ouders je opmerken.

B) Je vraagt de familie om een beoordeling achter te laten voor je op je profiel en laat ook een beoordeling voor hen achter. Je update ook je ervaring in je Babysits-profiel en begint weer actief te worden op het platform.

C) Je begint contact op te nemen met andere families en vermeldt in het bericht dat je al ervaring hebt met Babysits.

Antwoord B)

Oppas-test: Ben jij een goede oppas?


Gefeliciteerd, de quiz is voorbij! Bekijk je resultaat:

Resultaten oppas-test

  • BEGINNER: Je hebt waarschijnlijk onlangs een profiel gemaakt via Babysits en je weet nog steeds niet helemaal hoe alles in zijn werk gaat. Maar maak je geen zorgen, want we zijn er voor je! Bekijk ons artikel over hoe je een goed profiel schrijft op Babysits. Je Babysits profiel is je visitekaartje en je eerste kans om opgemerkt te worden door de ouders op ons platform.

  • INTERMEDIATE: Je bent best goed in je werk, maar er is nog ruimte voor verbetering. Waarschijnlijk is je profiel geweldig en kreeg je ook de kans om een gesprek te beginnen met de ouders in jouw omgeving. Maar misschien ging de oppasafspraak niet zoals gepland? Of voelde je je ongemakkelijk tijdens je eerste virtuele oppasafspraak? Bekijk onze tips voor oppassen om er het beste uit te halen!

  • GEAVANCEERD: Je bent een professional en we hoeven je niets te leren! Misschien kun je wel een recensie voor ons achterlaten, zodat we weten hoe we jouw oppaservaring nog beter kunnen maken!


Op basis van ons advies zijn je kansen om een oppasbaan te vinden zeker groter.
Dus hoe word jij een nog betere oppas? Voor meer tips over het Babysits-platform, bekijk de andere artikelen bij onze Platform Tips categorie.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan