Pompom Ijsbeer knutselen

Pompom Ijsbeer knutselen

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
4 minuten leestijd

Nog steeds aan het wennen aan het koude weer of gewoon een fan van schattige ijsberen? Of het nu buiten sneeuwt of niet, je kunt met je kinderen het poolgebied omarmen door deze makkelijke en schattige ijsbeer met pompom te maken. Bekijk de snelle en eenvoudige stappen die nodig zijn en leer tegelijkertijd leuke weetjes over ijsberen!

Een pompom ijsbeer maken: Wat heb je nodig?

 • Wit papier
 • Een roze stift
 • Kleine knutseloogjes
 • Een kleine zwarte pompom
 • Karton
 • Witte wol
 • Een schaar
 • Lijm

Laten we beginnen! Stappen om een ​​zelfgemaakte pompom ijsbeer te maken

Stap 1. Pak een stuk karton en teken twee cirkels. Teken vervolgens een kleinere cirkel in elke cirkel om een ​​donut-achtige vorm te krijgen.

Stap 2. Pak je schaar en knip beide cirkels uit. Knip de kleinere cirkels uit de grotere cirkels en laat een donutvormig stuk karton over.

Stap 3. Wikkel de wol nu twee keer om beide kartonnen stukken en zorg ervoor dat het karton onder de wol niet meer zichtbaar is.

Stap 4. Knip vervolgens de wol af met je schaar in de opening tussen de twee kartonnen stukken.

Stap 5. Neem een ​​stuk wol en knoop dit stevig vast tussen de twee stukken karton. Hier kun je een klein stukje wol laten uitsteken, zodat je een stukje hebt waar je je ijsbeer aan kunt ophangen. (Het is echter aan jou of je dit wilt doen.)

Stap 6. Zodra je dit gedaan hebt kun je voorzichtig het karton van de wol halen zodat je een kleine witte pompom krijgt. Indien nodig kan je de pompom lichtjes afknippen met een schaar.

diy pom pom polar bear steps

Stap 7. Lijm nu de kleinere zwarte pompom in het midden van je zelfgemaakte witte pompom. Dit wordt de neus van de ijsbeer.

Stap 8. Lijm daarna de wiebelogen om het gezicht van de ijsbeer te maken.

Stap 9. Om de oren te maken, kan je kleine halve cirkels uit wit papier knippen. Kleur dan gewoon de oren in met de roze stift en je ijsbeer oren zijn klaar! Je kunt ze met lijm aan de bovenkant van je witte pom pom bevestigen. En ziezo! Je hebt je eigen pompom ijsbeer gemaakt!

Nu je klaar bent met het maken van je ijsbeer pompom, kun je nadenken over wat je ermee wilt doen. Je kan de pompom als decoratie gebruiken en in je slaapkamer bewaren. Je kunt er echter ook meerdere maken en ze gebruiken als een schattige ijsbeer-slinger. We hebben een leuke sleutelhanger of accessoire gemaakt om aan je rugzak en ijsbeer pompom scrunchies te hangen. Om de scrunchies te maken, kun je de pompom eenvoudig aan een haarband plakken.

Polar bear pom pom craft


Vond je het leuk om pom poms voor ijsberen te maken? We zouden het graag zien! Deel het met ons op Facebook of Instagram @Babysits! Wil je meer leuke knutsel- en activiteiteninspiratie? Bekijk ook onze andere DIY’s en knutsels en kinderactiviteiten!

Leuke weetjes over de ijsbeer!

 • IJsberen zijn eigenlijk zwart! Hun vacht is transparant en lijkt wit door gereflecteerd licht, maar hun huid eronder (zoals hun schattige neus doet vermoeden) is helemaal zwart.
 • IJsberen kunnen tot 800 kg wegen en tot 3 meter lang zijn.

Hoeveel wegen ijsberen en hoe groot zijn ijsberen

 • IJsberen kunnen dagenlang honderden kilometers zwemmen zonder te stoppen.
 • Je denkt misschien dat ijsberen voorzichtig moeten zijn dat ze niet te koud worden bij de -40C arctische temperaturen. Maar door hun extreme aanpassing aan de kou (dubbele vacht en dikke laag vet om warm te blijven) zijn ze echter meer vatbaar voor oververhitting.

Leuke weetjes over ijsberen

Leuke wetenschappelijke bronnen:

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan