Klimaatverandering knutselwerkje voor kinderen

Klimaatverandering knutselwerkje voor kinderen

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
7 minuten leestijd

Dit knutselproject van Moeder Aarde en klimaatverandering is een leuke en gemakkelijke manier om kinderen te helpen meer te leren over klimaatverandering!

Hallo! Ik ben Moeder Aarde.
Ik zorg graag voor mijn oceanen, planten, dieren en mensen. Maar mijn favoriete hobby is het opleiden van kinderen over de hele wereld!
Helaas voel ik me de laatste tijd ziek. Klimaatverandering, ontbossing, broeikasgassen… Vroeger was ik de coolste planeet in de melkweg, vol energie, maar nu niet meer.
Wil je me helpen?

Wil je de kids inspireren om de planeet te helpen? Klik hier om de hele brief van Moeder Aarde te lezen! Beste kinderen, Ik wil me even voorstellen, ik ben Mevrouw Aarde. Ik woon samen met andere planeten en sterren op een heel rustige plek in het heelal, maar ik moet toegeven dat mijn leven helemaal niet saai is. In feite ben ik de hardst werkende planeet in de melkweg, dankzij het feit dat ik vol leven en energie ben. Je kent mijn beste vrienden al, dat zijn de zon en de maan. Mijn goede en heldere vriend de zon werkt elke dag zodat ik licht en warmte heb, zonder hem zou mijn leven donker en verdrietig zijn. Mijn vriend de maan vergezelt me ​​altijd als de zon weggaat, ze zorgt de hele nacht voor me, ze is magisch en mysterieus. De maan zorgt ervoor dat we zoete dromen hebben terwijl we slapen, en zij is ook verantwoordelijk voor het waarmaken van onze dromen als we het juiste doen. Aan de andere kant werk ik dag en nacht, ik rust nooit! Ik heb veel levende wezens om voor te zorgen, van de kleinste dieren tot de grootste. Ik zorg ook voor rivieren en oceanen, bomen en bloemen. Maar mijn ware passie is het zorgen voor alle kinderen die op mijn continenten wonen. En je vraagt ​​je af, waarom is dat je passie Moeder Aarde? Het antwoord ligt voor de hand, want het is superleuk! Kinderen zijn mijn favoriete levende wezens, omdat ze zo creatief zijn als het universum, en ze zijn net zo vol energie als ik! Kinderen zijn de meest nieuwsgierige wezens die mij bewonen, en ik ben een onuitputtelijke bron van kennis, daarom is mijn favoriete hobby het opleiden van kinderen. Naast passies en hobby's heb ik ook oneindig veel verantwoordelijkheden. Zorgen voor elk van de levende wezens die mij bewonen is geen gemakkelijke taak en vereist veel discipline en toewijding. De laatste tijd voel ik me zwak, en dat baart me zorgen, aangezien ik in miljoenen jaren nooit ziek ben geweest. Sterrenstelsels, planeten en mensen hebben zich gerealiseerd dat ik niet meer zoveel leven en energie heb en dat mijn gezondheid achteruitgaat. En de waarheid is dat ze gelijk hebben, de mensen die in mij wonen zijn zich niet bewust van de schade die ze mij aanrichten. Ze kappen mijn bomen, vullen mijn zeeën met plastic en mishandelen mijn dieren. Daarom moet ik contact met je opnemen, want jij bent de toekomst, en ik weet dat je voor mij gaat zorgen, want ik ga je leren hoe je het moet doen! Onthoud dat jij mijn passie bent, en ik zal altijd al mijn geheimen met je delen.

Dit doe-het-zelf-knutselwerkje is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en is een leuke en unieke manier om hun kamer te decoreren. Het is ook een perfect project om te doen tijdens het babysitten!

Om het knutselproject te maken, heb je nodig:

  • Print de twee pdf's van de gelukkige en verdrietige Moeder Aarde uit ( print de pdf's hier )
  • Schaar
  • Lijm
  • Een pleister
  • Gekleurde markeringen
  • Een touwtje
  • Papier om te snijden om de armen en benen te maken.

Stap 1

Knip met de schaar de twee Moeder Aarde uit. Deze stap moet worden gedaan onder toezicht van een volwassene. Knip vervolgens de thermometer en het hart uit.

Knutselwerkje voor kinderen

Stap 2

Nu is het tijd om plezier te hebben met kleuren! Kleur beide tekeningen in. Wij hebben lichtere blauwe en groene kleuren gebruikt voor de gelukkige, gezonde Moeder Aarde. Aan de andere kant gebruikten we voor de droevige, zieke Moeder Aarde doffere kleuren.
We hebben de thermometer diep-rood gekleurd, om de opwarming van de aarde weer te geven. Verf vervolgens het hart in elke gewenste kleur en je bent klaar!

DIY Moeder Aarde

Stap 3

Het is tijd om de armen en benen te maken. We hebben blauw en groen gekleurd papier gebruikt, maar je kunt elke gewenste kleur gebruiken! Als je geen gekleurd papier hebt, kun je desgewenst ook stiften gebruiken om ze in te kleuren. Knip hiervoor 4 stroken papier van ongeveer 15 cm lang.

Als je de 4 stroken papier hebt uitgeknipt, vouw je ze heen en weer om een accordeon-effect te creëren.

Leer kinderen over klimaatverandering

Stap 4

Lijm de armen en benen op beide Moeder Aarde. Vervolgens kun je het touwtje aan de Moeder Aarde plakken zodat je ze kunt ophangen. Plak daarna het hart op de gelukkige aarde en de thermometer op de droevige aarde. Tot slot kun je een pleister als finishing touch toevoegen aan de zieke Moeder Aarde, als symbool dat de wonden van Moeder Aarde kunnen helen als we samen er iets aan gaan doen.

Klimaatverandering knutselwerkje

Stap 5

Tijd om te leren! Als laatste stap kun je de kinderen verschillende dingen laten tekenen die verband houden met een gezonde aarde (bomen, dieren, planten etc.) op de achterkant van de gezonde moeder aarde. Vervolgens kunnen ze enkele oorzaken van klimaatverandering op de rug van de ongezonde Moeder Aarde leggen (auto's, afval, vervuilende fabrieken, enz.).

Dit kan hen helpen het verband te begrijpen en te leggen tussen een gezonde en een ongezonde aarde, manieren waarop we bijdragen aan de vervuiling van de aarde en wat we kunnen verliezen (planten, dieren, natuur etc.) als we blijven vervuilen.


We hopen dat je onze Moeder Aarde DIY leuk vond! Als je de DIY hebt gemaakt, zien we hem graag!

Zorg ervoor dat je het met ons deelt op onze social media kanalen @babysits.

Op zoek naar meer activiteiten met een klimaat thema voor kinderen?

Klimaatverandering proefjes voor kinderen

Het verschil tussen klimaat en het weer - DIY

Recyclen met kinderen

Praten met je kind over het milieu

10 dingen die het milieu helpen


Wil je meer klimaatactie ondernemen?

We zijn lid van Leaders for Climate Action, en zij hebben snelle en gemakkelijke acties voorzien die elk individu kan ondernemen om actie te ondernemen voor het klimaat. Bekijk hier de acties!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan