8 vaak voorkomende oppas fouten

8 vaak voorkomende oppas fouten

Door Babysits, 4 minuten leestijd

Oppaswerk is een leuke en lonende manier om een extra zakcentje te verdienen terwijl je plezier kunt hebben met kinderen. Maar dat niet alleen! Oppaswerk kan je helpen bij het ontwikkelen van opvoedingsvaardigheden die je in de toekomst kunt gebruiken. Als je op dit moment aan het studeren bent voor een beroep waarmee je veel met kinderen in aanraking komt, zoals bijvoorbeeld een leraar, kan oppaswerk je geweldige vaardigheden en ervaringen geven die je aan je cv kunt toevoegen. Het werken met kinderen eist echter verantwoordelijkheid en is niet altijd zo eenvoudig. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, wij zijn hier om je te helpen de meest voorkomende fouten te overwinnen en om ervoor te zorgen dat je na het oppaswerk een hele goede referentie krijgt van de ouders! Hier zijn 8 veelgemaakte fouten tijdens het oppaswerk die je moet proberen te voorkomen. Oppaswerk is een leuke en lonende manier om een extra zakcentje te verdienen en leert je opvoedingsvaardigheden. Het werken met kinderen eist echter verantwoordelijkheid en is niet altijd zo eenvoudig. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, wij zijn hier om je te helpen de meest voorkomende fouten te overwinnen en om ervoor te zorgen dat je na het oppaswerk een hele goede referentie krijgt van de ouders!

1. Te laat komen op de oppasafspraak

Te laat komen op een oppasafspraak komt onprofessioneel over. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd hebt om aan te komen bij de afgesproken locatie en zorg ervoor dat je volledig voorbereid bent om te oppassen. Vraag van tevoren naar de taken die je moet doen, zodat je klaar bent om het voortouw te nemen wanneer de oppasafspraak begint.

2. Overmatig gebruik van de telefoon

Als het om kinderen gaat, is het niet het juiste moment om over persoonlijke dingen te praten op je telefoon of op het internet te surfen. Vergeet niet dat je wordt betaald voor je werktijd, dus bewaar je persoonlijke activiteiten voor je vrije tijd. In plaats van je telefoon gebruiken kun je bijvoorbeeld een aantal leuke DIY's voor kinderen maken!

3. Foto's maken

Terwijl je een foto van je geweldige recept wilt delen op Instagram of Facebook, moet je onthouden dat je toestemming van de ouders moet hebben om foto’s van hun huis en kinderen te posten. Sommige ouders willen misschien dat de oppas tijdens het oppassen foto’s maakt van de kinderen en nieuws aan hen stuurt, maar vergeet niet dat je zonder toestemming geen foto’s mag maken.

4. Werken als je ziek bent

Het is jammer om een oppasafspraak te moeten afzeggen, maar als je je ziek voelt, is het beter om het over te slaan. Het is moeilijk om energieke kinderen bij te houden en er is ook het risico van het infecteren van de kinderen. Breng de ouders zo snel mogelijk op de hoogte, zodat zij een vervanger kunnen regelen. Als je je echter goed genoeg voelt om te babysitten, wees dan voorzichtig met de kinderen door je handen goed te blijven wassen.

5. Grof taalgebruik

Kinderen leren sneller dan je denkt en vooral de lelijke woorden halen gemakkelijk de woordenschat van het kind. De oppas is een voorbeeld en een rolmodel voor een kind, dus wordt er verzocht niet te vloeken in het bijzijn van de kinderen.

6. Alcoholgebruik en roken

Het kan verleidelijk zijn om een glas wijn te nemen nadat de kinderen naar bed zijn gegaan, maar vergeet niet dat je nog steeds aan het oppassen bent en daarom verantwoordelijk bent voor het kind. Een kind kan midden in zijn/haar slaap wakker worden en dan moet je kunnen zorgen voor het kind. Het is ook raadzaam niet te roken tijdens je dienst, omdat het een slecht voorbeeld voor kinderen is en het vaak moeilijk is om een ​​rookonderbreking te regelen.

7. Overtreding van ouderlijke regels

Het is belangrijk om van tevoren door te nemen welke dingen voor de kinderen zijn toegestaan. Als ouders bijvoorbeeld het eten van een ijsje of het bekijken van filmpjes hebben afgekeurd, moet de oppas deze regels ook volgen.

8. Kinderen alleen laten

Laat kinderen nooit een moment zonder toezicht achter. Kinderen kunnen onvoorspelbaar zijn en bovendien schuilt een ongeluk in een klein hoekje. Het werk van een oppas vereist verantwoording en volledige aandacht om ongemakken te voorkomen.

Probeer de bovenstaande veelgemaakte fouten van oppassen goed te onthouden en te voorkomen. Dan zal jouw oppasafspraak vast helemaal goed komen!

oppas fouten infographic