3 DIY's met hergebruikte producten

3 DIY's met hergebruikte producten

Door Babysits
2 minuten leestijd

Materiaalverspilling is een probleem dat iedereen treft. In het bijzonder de toekomst van onze kinderen, dit is waarom wij hier iets aan moeten gaan doen. Het helpt al als we allemaal het goede voorbeeld geven en kleine stappen zetten om ons land en de toekomst van de volgende generatie te behouden.

Twee concepten waar we rekening mee moeten houden, zijn hergebruik en recycling. Beide concepten zijn erg belangrijk en hebben dezelfde missie, maar hebben verschillende betekenissen.

  • Een hergebruikt object is een product dat geen afval is geworden. De functionaliteit van het object wordt hersteld door er een nieuwe waarde aan toe te kennen.
  • Een gerecycled object is daarentegen al een afval object, omdat het niet langer dezelfde functie heeft of kan hebben die het oorspronkelijk had. In dit geval wordt het materiaal gebruikt om een soortgelijk of ander product te produceren.

Op Babysits kun je veel leuke DIY's vinden met hergebruikte objecten. Hier is een reeks doe-het-zelf-activiteiten voor kinderen om hen te leren dat alle dingen een tweede leven kunnen hebben:

Plantenpotten

Heb je plastic flessen in huis? Je kunt ze inleveren voor statiegeld, maar je kunt ze ook transformeren in kleine plantenpotjes! Het enige dat je nodig hebt is een schaar, verf en je fantasie. Je kunt een leuk klein schepsel maken dat je huis aangenamer maakt.

Plantenpot

Voorwerp houder

Heb je recent een verjaardagsfeestje georganiseerd en heb je nog papieren borden over? Zo ja, dan kun je leuke voorwerp houders maken die je in je kamer kunt ophangen. Dankzij deze creatie verspil je niet alleen minder papier, maar kun je ook je kleine objecten rangschikken.

Voorwerp houder

Souvenir

Gebruik glazen potten waar eten in zat, zoals een appelmoespot en maak vakantie souvenirs of originele fotolijsten. In plaats van een nieuw fotolijstje, kun je je fantasie gebruiken met deze glazen potten.

Foto in een glazen pot

Kleine acties zijn voldoende om kinderen te leren hoe belangrijk het is om dingen niet te verspillen. Voor andere ideeën en DIY’s kun je kijken op onze Instagram-pagina @babysits

Als de concepten hergebruik en recycling al op jonge leeftijd aan kinderen worden onderwezen, krijgen ze de kans om in een schonere maar vooral meer bewonderenswaardige omgeving te leven.