De tas van de kinderoppas

De tas van de kinderoppas

Door Babysits
3 minuten leestijd

Voordat je gaat oppassen is het een goed idee om een tas mee te nemen met alle benodigdheden. Als je je oppas-tas gaat inpakken, denk dan altijd aan wat misschien van pas zou kunnen komen. Verwacht het onverwachte! Ben je bang dat je oppaskind zich gaat vervelen of dat er misschien een ongelukje gebeurd? Zorg dan dat je hiervoor iets meeneemt in je tas.

Hoe moet je je oppas-tas inpakken?

Allereerst is het een goed idee om een tas mee te nemen die genoeg ruimte heeft om alle onderstaande spullen in te stoppen. Je kunt bijvoorbeeld je schooltas gebruiken, je sporttas of een canva tas. Het is namelijk altijd handig als je de tas ook voor andere gelegenheden kunt gebruiken.

#tetrischallenge

#tetrischallenge

1. Breng knutselspullen mee

Moet je als kinderoppas werken en weet je niet goed hoe je een kind moet entertainen? Neem dan bijvoorbeeld wat spullen mee zoals papier, scharen en stiften. Zo kun je bijvoorbeeld samen met je oppaskind een vliegtuig maken van een plastic fles of een schattig dieren masker.

2. Neem spelletjes mee

Bordspellen zoals "Mens erger je Niet" of "Wie ben ik" zijn altijd succesvol, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Soms zijn dit soort spelletjes ook nog eens veel leuker dan de spelletjes die kinderen dagelijks spelen op technologische apparaten, zoals bijvoorbeeld de Ipad. Bordspellen trainen daarnaast ook nog eens het geheugen.

3. Verbanddoos

Als de ouders geen verbanddoos hebben, neem deze dan zelf mee. Bewaar het in je oppas-tas en zorg ervoor dat de verbanddoos alles bevat wat je misschien nodig zou kunnen hebben in een kleine noodsituatie. Je kunt hierbij denken aan pleisters, gaas, ontsmettingsmiddel etc. Natuurlijk wil je dit soort situaties het liefst voorkomen, maar kleine kinderen zijn onvoorspelbaar en soms kun je het helaas gewoon niet voorkomen.

4. Telefoon

Over het algemeen mag jij tijdens je oppaswerk natuurlijk niet worden afgeleid door je mobiele telefoon. Maar in noodgevallen is het essentieel om altijd je telefoon bij je te hebben. Zorg ervoor dat je toegang hebt tot alle contactgegevens die je misschien nodig zou moeten hebben in een noodsituatie. Je kunt tijdens de eerste oppasafspraak aan de ouders vragen of zij hun contactgegevens kunnen achterlaten. Wees vooral niet bang om te bellen, mocht er iets aan de hand zijn.

5. Ingrediënten voor een smakelijk recept

Is koken je grootste passie en vind je het leuk om samen met je oppaskind lekker te koken en bakken? Breng dan alles wat je nodig hebt om een gezond gerechtje te maken mee naar de oppasafspraak. Breng de middag door als een ‘echte’ chef-kok en leer je oppaskind hoe je moet koken. Vergeet van te voren niet aan de ouders te vragen of je oppaskind allergieën heeft voor bepaald eten en of je toestemming hebt om de keuken te gebruiken om te koken.

De bovenstaande lijst is natuurlijk niet verplicht; als je met peuters te maken hebt, kun je bijvoorbeeld ook wat knuffels meenemen om mee te spelen. Vraag de ouders bovendien van tevoren wat de interesses van hun kinderen zijn; er zijn kinderen die dol zijn op poppen, kinderen die graag boeken lezen en kinderen die van muziek houden. Zorg dat je voorbereid op de oppasafspraak aankomt en ben de perfecte kinderoppas!

Wat mee te nemen naar de oppasafspraak

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan