Hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis?

Hoe vind je een betrouwbare oppas aan huis?

Vind een oppas of oppaswerk, of blijf op de hoogte van de nieuwste kinderopvangtips!

Ga vandaag nog gratis aan de slag.

Beginnen
Door Babysits
5 minuten leestijd

Oppas gezocht? Steeds meer mensen overwegen online een beschikbare oppas te vinden. Maar hoe kun je dit het beste doen? Wij geven je 10 tips over waar je op moet letten bij het zoeken naar een betrouwbare oppas aan huis.

Betrouwbare Oppas Vinden

1. Schrijf jouw wensen op

Het is verstandig om allereerst goed na te denken over wat voor oppas jij precies zoekt. Zoek je alleen een oppas voor in het weekend of toch ook voor doordeweeks? En misschien zoek je wel een oppas die jou helpt met kleine huishoudelijke klusjes? Denk hier goed over na! Zodra je dit duidelijk voor ogen hebt kan je een profiel aanmaken bij Babysits en een oproep met functieomschrijving plaatsen. Vertel hierin wat je zoekt en wees zo specifiek mogelijk.

2. Zoek meerdere oppassers

Heb je vaak en onregelmatig een oppas nodig? Zoek dan niet naar één, maar naar meerdere oppassers. De oppassers zouden voor elkaar in kunnen vallen bij bijvoorbeeld tentamens en wisselende roosters. Zo heb je voor elk moment een oppas tot je beschikking.

3. Referenties en reviews!

Voordat je een oppas inschakelt is het verstandig om goed te kijken naar de referenties en reviews van de oppas. Bij Babysits kan je vele referenties en reviews nalezen. Doe dit vooral! Deze geven namelijk een goed beeld over hoe de oppas werkt en wat voor persoon het is. Zo kan je een betere en slimmere keuze maken.

4. Ervaring en leeftijd

Op ons Babysits platform heb je een goed overzicht van alle oppassers en hun gegevens. Heb je een persoon gevonden die misschien wel jouw oppas kan worden? Kijk dan goed naar de leeftijd en zijn/haar ervaring met het werk. Je kan ervoor kiezen om een jonge oppas in te schakelen die een hart heeft voor kinderen, maar nog weinig werkervaring heeft. Of je kan ervoor kiezen om een oudere oppas met veel werkervaring in te schakelen.

5. Maak een selectie

Het is zover! Je hebt vele oppassers gescreend. Nu is het tijd om een selectie te maken en contact met ze op te nemen. Via onze online community kan je gemakkelijk contact opnemen met een oppas in de buurt. Neem via het berichten systeem contact op met de oppassers waarvan je denkt dat ze geschikt zijn voor jouw gezin. Vanuit hier kan je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

6. Kennismakingsgesprek

Plan een kennismakingsgesprek om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de oppas. Met een kennismakingsgesprek kunnen jij en jouw kind kennis maken met de mogelijke oppas. Tijdens dit gesprek kan je gelijk zien of jouw kind een klik heeft met de oppas en of de oppas een geschikte oppas is.

7. Maak afspraken

Veel ouders zoeken een oppas die van meerdere markten thuis is. Bijvoorbeeld een oppas die ook kan schoonmaken of koken. Dit kan natuurlijk, maar bespreek dit altijd eerst met de oppas. Wees je er echter van bewust dat een leuke, creatieve oppas op wie jouw kinderen dol zijn niet altijd hetzelfde is als een huishoudelijke hulp. Hoewel dit soms natuurlijk wel zo kan zijn. Vergeet ook vooral niet om het oppas tarief te bespreken met de oppas.

8. Proefperiode

Stel een proefperiode voor. Tijdens deze periode kunnen jij, je kind, maar ook de oppas kijken of het oppassen naar wensen verloopt. Mocht je toch niet tevreden zijn dan kan je altijd weer op zoek gaan naar een andere oppas.

9. Voorstellen

Is je kind nog jong (bijvoorbeeld jonger dan 5 jaar) en wil je dat de oppas jouw kind ophaalt van bijvoorbeeld school? Dan is het verstandig om de oppas voor te stellen aan de juf/meester en andere ouders op het schoolplein. Zo voorkom je misverstanden.

10. Wat zegt jouw gevoel?

Uitendelijk gaat het om jouw kleine. Het is daarom belangrijk om goed naar jouw onderbuikgevoel te luisteren. Neem pas een oppas aan als je volledig zeker bent over deze persoon en voel je vooral niet schuldig als je toch nog even verder wil kijken!

Met de bovenstaande 10 tips vind jij gemakkelijk en snel een betrouwbare oppas voor jouw kinderen!

Zoek een oppas in jouw stad:

Staat jouw stad hier niet tussen? Ga snel op zoek naar een oppas bij jou in de buurt!

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan