Voorbereiding van de oppasafspraak

Voorbereiding van de oppasafspraak

Door Babysits
3 minuten leestijd

Je zult je waarschijnlijk meer zorgen maken over de eerste dag van je oppas dan jouw kind. Onthoud de volgende tips en ontspan!

1. Kennismaking

Zorg dat je al een keer eerder kennis hebt gemaakt met de oppas. Voordat je de oppas inschakelt is het verstandig om van te voren een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo verzeker je jezelf met wie je te maken hebt en weet je gelijk of je een klik hebt met de oppas.

2. Regel iets speciaals

Het is leuk om wat extra's te regelen voor jouw kind. Je kan hierbij denken aan een spelletje, een ijsje, een zakje chips of een film. Laat jouw kind zien dat het een feestje is dat de oppas komt! Dit bevordert ook de gemoedstoestand van jouw kind, wat ook weer fijn is voor de oppas.

3. Bespreek de laatste dingen

Zorg dat de oppas er ruim op tijd is! Zo kunnen jullie rustig nog even informatie uitwisselen en kan de oppas al met je kind spelen, terwijl jij nog thuis bent.

4. Leg alles klaar

Voordat jij het huis verlaat en de oppas het overneemt is het verstandig om alle belangrijke dingen vast klaar te leggen. Is jouw kind nog niet zindelijk? Leg dan vast de luiers klaar! Hiernaast kan je denken aan een lijst met jouw contactgegevens, een speen, de lievelingsknuffel van jouw kind en eventueel medicatie.

5. Geef een tour door je huis

Leid de oppas goed rond door het huis: meterkast, reserve kleding, reserve beddengoed, EHBO-doosje, zaklamp, koelkast, snacks, etc. Mocht de oppas iets nodig hebben dan hoeft hij/zij niet heel het huis te doorzoeken.

Met deze 5 tips ben jij helemaal voorbereid op de oppasafspraak. Je kan nu zonder zorgen jouw kind achterlaten bij de oppas en genieten van jouw welverdiende vrije avond, middag of dag!


Oppas gezocht?

Ben je op zoek naar een oppas, maar heb je er nog geen gevonden?

Zoek een oppas in jouw stad:

Staat jouw stad hier niet tussen? Ga snel op zoek naar een oppas bij jou in de buurt!

Klik hier voor meer tips om een betrouwbare kinderoppas te vinden.

Word lid van de Oppas Community!

Meld je gratis aan