Leuke winteractiviteiten

Leuke winteractiviteiten

Door Babysits, 5 minuten leestijd

De wintervakantie staat voor de deur, waardoor dit het perfecte moment is om een paar leuke seizoensgebonden, feestelijke activiteiten met jullie te delen! Als inspiratie hebben we negen activiteiten verzameld, zowel binnen activiteiten als buiten activiteiten, die je samen met jouw kinderen kan doen!

Winteractiviteiten

Familie fotoshoot

Jullie zullen vast de kerstfoto’s uit films en series kennen, maar maken jullie deze ook zelf? Het is niet alleen een leuke manier om de decemberfestiviteiten te vieren, het is ook nog eens een geweldige manier om de familie elk jaar vast te leggen - kinderen groeien te snel op! Je zult zeker nog vele jaren terugblikken op deze foto's, vooral als je er een leuke, creatieve draai aan geeft. Denk bijvoorbeeld aan een foto waar iedereen een rode Rudolf neus op heeft of een grappige kersttrui draagt.

Bordspellen

Leg je elektronica opzij en stof de bordspellen af voor een leuke middag spelletjes spelen met de kinderen. Zo breng je ieders fanatieke kant naar boven. Voor je het weet, is het uren later en zullen je kinderen je voor de derde keer vragen om "een laatste ronde” te spelen. Hoe komen jullie er anders achter wie de echte Monopoly kampioen is?

Ben je op zoek naar meer indoor activiteiten die je kunt doen met je gezin? Dan is onze blog '20 binnenactiviteiten om thuis plezier te hebben' helemaal iets voor jou!

Knutselen

Knutselen is altijd leuk, vooral als het buiten koud is of het te slecht weer is om buiten te spelen. Ga dan ook aan de slag en maak leuke winter knutselwerkjes samen met je kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld een schattige ijsbeer maken van wol of winter mannetjes maken van wc-rollen. Het kan allemaal!

Kerstknutsels van wc-rollen

Filmmarathons

Deze kan niet ontbreken op de lijst, wie heeft er nou geen zin in een filmmarathon? Vooral als het buiten koud en regenachtig is. Verzamel alle kussens en dekens in het huis, maak voor iedereen een kop warme chocolademelk & een bak met popcorn en geniet van een heerlijke middag en/of avond met de favoriete films van je kinderen. Maak ook een keer een kussenfort met de kinderen, waar ze de films in kunnen kijken!

Heb je wat inspiratie nodig voor leuke films die je kunt bekijken met het gezin? Lees dan snel onze andere blog over de beste kinderfilms om de persoonlijkheid van kinderen te ontwikkelen en je vindt in no-time een leuke film voor jullie allemaal!

Bellen blazen

Bellen blazen in de winter? Jazeker! Juist wanneer het ijskoud is, is het heel leuk om bellen te blazen. De bel die je blaast bevriest namelijk door het koude weer en op deze manier ontstaat er dus een bevroren bel in de lucht. Je kinderen zullen gefasineerd zijn door dit verschijnsel en hier zeker veel plezier aan beleven!

Kerstkoekjes bakken

Het is altijd een goed idee om koekjes te bakken! Heb samen met de kinderen extra veel plezier in het maken en versieren van de koekjes door ze een leuk kerst- of winterthema te geven. En wie heeft het coolste koekje gemaakt? Het eten van deze heerlijke creaties aan het eind van de dag zal minstens net zo leuk zijn als het maken ervan was!

Benieuwd naar andere lekkere winter recepten die je kunt maken met je gezin? Bekijk dan onze andere blog waar we je uitleggen hoe we een Marshmallow Sneeuwpop in Warme chocolademelk hebben gemaakt en onze andere blog waar we nog andere extra winterrecepten voor je hebben opgeschreven.

koekjes bakken

Schaatsen

Na een aantal dagen lekker warm binnen een film te hebben gekeken en bordspelletjes te hebben gespeeld, is het nu tijd om naar de plaatselijke ijsbaan te gaan. Een hele leuke plek om samen de dag schaatsend door te brengen, zo kan je tegen elkaar racen, maar ook nieuwe trucs en dansbewegingen op het ijs leren. Voor alle kinderen die voor het eerst schaatsen of die wat meer oefening nodig hebben, hebben veel ijsbanen vaak stoelen die ze tijdens het schaatsen kunnen vasthouden.

Sneeuwpop maken

Niks is leuker dan een sneeuwpop maken wanneer het sneeuwt. Helaas hebben we niet altijd het geluk dat het gaat sneeuwen in Nederland, maar wanneer het sneeuwt raden we je zeker aan om snel naar buiten te gaan en een sneeuwpop te maken. Om het nog leuker te maken, kun je je kinderen vragen om zichzelf als sneeuwpop te maken of misschien kun je een wedstrijd doen wie de grootste sneeuwpop kan maken. Op deze manier maak je het nog leuker voor iedereen!

Goede voornemens

Laat je kinderen een beetje nadenken over het volgende jaar en samen met hen brainstormen over een aantal goede nieuwjaarsvoornemens. Willen ze misschien een nieuwe sport leren? Een nieuwe hobby oppikken? Of moeten ze hun kamer iets vaker opruimen? Laat ze het opschrijven! Dit kan gemakkelijk worden veranderd in een leuke knutselactiviteit door hen hun lijst met nieuwjaarsvoornemens te laten versieren. Bonus: je hebt weer wat nieuwe kunst voor op de koelkast!

Hopelijk hebben we je een aantal nieuwe activiteiten gegeven om deze vakantie met de kinderen uit te proberen! We hebben deze winteractiviteiten ook voor jullie samengevat in de bovenstaande infographic. Hoeveel activiteiten gaan jullie van dit lijstje afvinken?